Ti hogy szólitjátok/nevezitek Istent imádkozás közben?
Istennek,-mint mindannyiunknak -több neve van.(Kedvesem,édes,keresztnév,vezetéknév,becenév,foglalkozás szerinti,beosztás szerinti,stb.)
Én,Istent attól függően szólítom meg különböző nevein,hogy mit akarok neki mondani.
pl.Ha valakiért közbenjáró imádságot mondok,"Szeretet Istene,Mennyei Atyám"-nak szólítom.
Ha bűnbánati imát mondok,"Kegyelmes Istenem"-nek.
Ha magasztalni akarom Őt,"Mindenható Istenemnek"stb.
Hála Istennek,ő minden nyelven meghallja,ha szólítják,függetlenül,hogy nagy Manitunak,Allahnak,Jehovának szólítják.
A gond akkor van,ha emberi gonoszságainkat vetítjük rá bármilyen néven nevezve Őt!
Leggyakrabban így szólítom:
Istent - Legszentebb Szentháromság
Jézust - Mindenek Királya
Ha saját szavaimmal imádkozom akkor is.
" Még mindig nem értem, hogy egyesek miért bánjátok Jehova tanúit a Jehova név miatt. "
Talán Zitusnak se kellett volna belekötni a másikba,mert ő Úr Jézusnak szólítja Istent. Nekem aztán hótmind1,hogy Jehovának hívja-e,a mi gyülekezetünkben is nevezik így néhányan,de ha én esetleg Jézusnak szólítom,akkor ne kössön már belém.
@ Talán Zitusnak se kellett volna belekötni a másikba,mert ő Úr Jézusnak szólítja Istent.
Jézust a Biblia ritkán nevezi Istennek, így manapság sem gyakori. Az Isten szó alatt általában az Atyát értjük, Jézus ebben a szóhasználatban nem maga az Isten, hanem a Fia.
Zitus persze nagyot téved az ariánus felfogásával, de annyiban igaza van, hogy alapvetően az Atyát imádjuk, Jézus csak azért, mert ő a Fia. Az Atya az elsődleges, az Atyához, az Istenhez akarunk járulni Jézus Krisztus az ő Fia által. Az Atya a cél, Jézus pedig az út, nem lehet felcserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!