Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy jehova tanúja nő miért...

Egy jehova tanúja nő miért nem lehet vezető?

Figyelt kérdés
Soha nem láttam nőt előadást tartani, de nem kérdeztem meg miért. Ti tudtok rá válaszolni?

2017. aug. 22. 16:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

#10, szóval most én azért vagyok alacsonyabb rendű, mert a képletesen értendő teremtéstörténetben először volt megteremtve Ádám. Egyébként Éva teljesen egyenrangú társa Ádámnak.

Nők egy gyülekezetben sem taníthatnak férfiakat? Nézz körbe jobban a keresztény gyülekezetekben, sok lelkésznő van.

2017. aug. 30. 11:16
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Egyébként a bordából való teremtés pont Éva egyenlőségét fejezi ki, hiszen az Úr Ádám oldalából teremtette, hogy egyenlő társa legyen, nem a fejéből, hogy uralkodjon felette, és nem is a lábából, hogy eltapossa.

Mekkora egy hímsovi kis disznó vagy, hogy ilyeneket magyarázol bele a teremtéstörténetbe. :D

2017. aug. 30. 11:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerinted hímsovinizmus? Fogalomzavarban szenvedsz. Ha valóban egyenlő lenne akkor nem az indokolta volna a megteremtését hogy Ádám nem lelte kedvét az állatokban amit Éva előtt kapott :D
2017. aug. 30. 17:31
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

Isten Évát Ádám egyenlő társaként alkotta meg. Éva nem Ádám szolgája, hanem a társa. A férfi és a nő kiegészítik egymást, a nő nem a férfi alatt áll.

Szomorú, hogy egyesek vallási köntösbe bújtatják a nőgyűlöletüket.

2017. aug. 30. 18:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Konkrétan válaszolj, na a semmit ismérteld! Mért nem kapott normális indokot a teremtésre?
2017. aug. 30. 18:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves # 11 , én csak a Biliára hivatkoztam , és a válaszért kérlek olvasd el verseket .
2017. aug. 30. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!