Igen, sajnos Vác nem áll legjobban. Én is váci egyházmegyés vagyok és egy jóbarátom tavaly kezdte a szemináriumot, de ő sem itt Vácon, pedig ide tartozna.
Amúgy Vácon a Kafarnaum-házat érdemes keresni, mert ők foglalkoznak a felkészítéssel:, itt van minden: [link]
Csak ajánlani tudom a Váci Egyházmegyét, Beer Miklós püspökatya egy rendkívüli szemény, mind emberileg, mind a hit dolgában, kevés a hozzáfogható. Öröm és élmény lehet kezei alatt Krisztus papjává válni.
Az elmúlt években ketten is jártak nálunk Vácról. Egyikük diakónusként segítkezett plébánosunknak egy éven át, másik sajnos csak néhány hónapot frissen szentelt papként (káplánként).
Szóval jó szívvel tudom ajánlani.
Őszintén örülök, hogy lesz még utánpótlás. :)
Ui: arra azért vigyázz, hogy ezen a pályán a legnagyobb a mentális kiégés veszélye! (Ezt jóindulattal írom.)
Üdv: 43/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!