Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan állította meg Józsué a...

Tamás321 kérdése:

Hogyan állította meg Józsué a Napot? Megállította a föld forgását?

Figyelt kérdés

2017. júl. 30. 16:52
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%

Nem.

Egyrészt akkor nem sok maradt volna a földfelszínből... másrészt azt talán észrevette volna a többi nép is a Földön.

Akkor pedig lenne mindenhol máshol is monda erről.

2017. júl. 30. 17:17
 2/24 Alain Delon ***** válasza:
0%
A 21. században ilyet kérdezni...
2017. júl. 30. 18:08
 3/24 Dongaben ***** válasza:
12%
Na, jó... beismerem, hülye vagyok! De, ez, mikor volt???
2017. júl. 30. 18:34
 4/24 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem állította meg a Föld forgását Józsué. Csak poénnak szántam a kérdésemnek ezt a részét. Mert valahogy csak magyarázni kellene ezt a jelenséget. Butaság az egész, persze, annak, aki nem hisz, de én hiszek.
2017. júl. 30. 18:40
 5/24 anonim ***** válasza:
40%
Volt már a kérdés, és ott elég részletesen megbeszéltük.
2017. júl. 30. 18:55
 6/24 anonim ***** válasza:
2017. júl. 30. 20:13
 7/24 anonim ***** válasza:
36%

Nem Józsué állította meg a napot.

Lehetetlen-e valami az egek és a föld Teremtőjének?

Ha Jehova akarja, befolyásolni tudja a föld mozgását, hogy a földről nézve úgy tűnjön, mintha a nap és a hold egy helyben állna. Vagy engedheti, hogy a föld és a hold folytassa pályáját, miközben megtöri a nap és a hold fényét oly módon, hogy a két égitest továbbra is megvilágítsa a földet.

A beszámoló a döntő: „Sem azelőtt, sem azóta nem volt ilyen nap, hogy ember szavára hallgatott Jehova, mert Jehova maga harcolt Izraelért”

2017. júl. 30. 20:32
 8/24 A kérdező kommentje:

Asperrimus!

Köszönöm a linket! Nem tudtam, hogy volt már ez a kérdés. És jó, hogy te adtad meg a linket, mert Tőled szeretnék kérdezni valamit. Tudom, hogy Hit Gyülekezetes vagy, és nincs is ezzel semmi bajom. Engem csak az érdekelne, hogy ezt a kérdésemet, amit kiírtam, hogyan lehetne eljuttatni Németh Sándorhoz? Ugyanis látom a Youtube-on, hogy vannak nézők által feltett kérdések, melyekre Németh Sándor válaszol. Nem tudom, hogy valaha is el tudom-e érni őt a kérdésemmel, ezért csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer valaki eljuttatja ezt a kérdést hozzá. Az én legnagyobb bajom az, hogy túlzottan is elkezdett érdekelni az igazság, amit most erőmtől függően próbálok intenzíven keresni. Van egy olyan nézői kérdés Németh Sándorhoz intézve a Youtube-on, hogy mi célja volt Istennek azzal, hogy galaxisokat teremtett. Most a furcsa az, hogy Németh Sándor válaszol is rá. A teremtés leírásakor ugyanis arról van szó, hogy Isten a Napot, a Holdat és a csillagokat a negyedik napon teremtette. Ekkor már megvolt a föld teremtve a maghozó füvekkel és a gyümölcsfákkal együtt. És amit most írok, azt nem kötekedésből írom, csak azért, mert írtam, hogy nagyon érdekel az igazság, és ezt a dolgot rendbe kellene tenni, mármint a kérdésemmel kapcsolatos dolgot. Tehát, ha a Föld előbb lett teremtve a Napnál, akkor nem lehetséges- e, hogy a heliocentrikus világkép a jó, az igazságnak és a Bibliának megfelelő, a geocentrikus világkép pedig egy világra szóló átverés eredményekénti téves, de nagyon jól és tudományosan is kimunkált, kidolgozott eszme? Mert bibliailag a Földnek kellene lennie a középpontnak, és nem a Napnak. Tehát a Nap később is teremtetett, mint a Föld, és a Napnak, Holdnak és csillagoknak kellene keringeniük a föld körül, legalábbis bibliailag. Ez pedig feltételezi a többi, Bibliában lévő igazság igazát is, miszerint oszlopokra teremtette Isten a Földet, és az nem gömb alakú, ami keringene a világűrben a Nap körül. A Földnek tehát mozdulatlannak és laposnak kellene lennie igazság szerint, nem bolygónak. Ezzel tudnám magyarázni Józsué esetét is, azaz a heliocentrikus világkép igazságával. Remélem megérted Asperrimus, hogy nekem ez fontos, főként, mivel egy igen ismert lelkész is ellenkezőjét mondja annak, amit logikusnak gondolok. De ez csak az én gondolatom, és ne vedd se sértegetésnek, se kötözködésnek. Viszont a kíváncsiság nem hagy nyugodni a kérdéssel kapcsolatban. Előre is köszönöm, ha válaszolsz!

2017. júl. 30. 21:54
 9/24 A kérdező kommentje:
Bocsánat összekevertem a heliocetrikust a geocentrikussal. Értelmezd fordítva a leírtakat.
2017. júl. 30. 21:57
 10/24 anonim ***** válasza:

Kedves Tamás, a vv@vidamvasarnap.hu címre tudsz írni, és feltenni a kérdésedet. Hogy mi az, ami adásba kerül, az előre nem tudható. Ha nem kerül adásba, akkor nagy valószínűség szerint valaki más fog válaszolni, nem Németh Sándor személyesen. Úgy gondolom, ha kulturáltan és érdekesen teszed fel a kérdést, akkor több esély van, hogy adásba kerül, de ez csak tipp. Ha nekem kellene döntenem, akkor azokat a kérdéseket továbbítanám először, amelyek kitűnnek a többi közül.

Más. Egyáltalán nem zavar, ha valaki rákérdez olyan dolgokra, amelyeket nem ért, de érdekli. Más a trollkodás, de még arra is igyekszem válaszolni. Ami a Bibliát illeti, nem mindent jelent ki, csak annyit, amennyi az ember megmenekülése szempontjából szükséges. Azok a dolgok, amelyekre rákérdeztél, nem tartoznak ebbe a körbe, ezért a Biblia szűkszavúan mondja el a tényeket, azok kifejtése nélkül. Tulajdonképpen a leírásból nem következik az,hogy a Föld lapos. Mi értelmezzük úgy, nem pedig a Biblia mondja, hogy amennyiben oszlopokról, és az azokat áthidaló felszínről beszélünk, akkor az oszlopok párhuzamosak, és a felszín alatt síkot kell érteni. De ha a kerék küllőire gondolsz, azok is felfoghatók egyfajta oszlopnak, vagy ha valaki nagyon bele akarna kötni, akkor a kerék küllői elrendezéséhez hasonló korinthoszi oszlopokat is elképzelhet. Ha így gondolunk rá, akkor máris hengerről beszélünk. Ha pedig a kerék küllőivel való párhuzamot tovább fejlesztjük, és kivetítjük a térbe, akkor egy háromdimenziós koordinátarendszer középpontjából kiinduló tetszőleges véges sok oszlopot kapunk. Ha ezek egyforma hosszúságúak, és a köztük levő űrt sík lapokkal töltjük ki, akkor egy golflabda kinézetű testet kapunk, persze konkáv bemélyedések nélkül. Ha még bizonyos vastagságú anyagot dolgozunk rá, és jól elmaszatoljuk, akkor egy szférikus testet kapunk, ami már-mát tényleg gömb. Ma már ismert tény, hogy a Föld felszínét tektonikus lemezek alkotják, amit különféle talajok borítanak. Kevésbé ismert, hogy mi van a lemezek alatt. A Biblia azt mondja, hogy ezek a lemezek oszlopokon fekszenek. Az eddigi legmélyebb fúrás ismereteim szerint 12290 méter. Ha a Földet 12000 km átmérőjünek veszem, akkor a fúrási rekord 0,2 százaléka a Föld sugarának. Ha a Földet egy almához hasonlítjuk, akkor ez azt jelenti, hogy még a héját sem sikerült átfúrni az almának. Azaz, hogy mi van a lemezek alatt, azt legfeljebb találgathatjuk, bár a Biblia válaszol rá.

Ami a geocentrikus világképet jelenti, nem igazán hiszek benne. A Biblia sem Föld-, hanem Mennycentrikus. Azért van a Föld a középpontba helyezve, mivel a Föld a legfőbb küzdőtér Isten és a Sátán között, illetve mi emberek itt élünk. Úgy gondolom, hogy Isten számára nem jelent problémát egy már létező Föld köré szerkeszteni a Napot és a Holdat, méghozzá úgy, hogy a rendszer részévé teszi, nem pedig a középpontjává. De ez csupán értelmezés, a Biblia erről hallgat.

2017. júl. 31. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!