Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed az újpogányokról?

Mi a véleményed az újpogányokról?

Figyelt kérdés
Nem a szélsőséges szektákra gondolok :)
2010. máj. 22. 10:27
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
72%

Sajnálom, nem bántásnak szántam. Bocsánatot kérek, ha esetleg annak tűnt.

Egyébként a mai világban a kereszténységet szidalmazó megnyilvánulásokból rengeteg van, és senkit nem érdekel, hogy ez bánt-e valakit vagy sem.

2010. máj. 22. 13:40
 22/40 anonim ***** válasza:
95%

"valami nem lehet egyszerre igaz is, meg nem is. 2+2=4, ebből az állításból következik, hogy a többi állítás tévedés. "

Ez így nem teljesen igaz. Egy kétdimenziós világ lakói nem tudnák megérteni a henger fogalmát, hiába látják annak vetüléseit a saját világukban. Mi az, ami innen nézve kör, onnan nézve téglalap? Hogy lehet valami egyszerre kör is, meg téglalap is? Joggal mondhatnák, hogy ez ellentmondás, valami vagy kör, vagy téglalap. Pedig nekünk, akik eggyel magasabb szintről vizsgáljuk a dolgot, teljesen egyértelműnek tűnik az igazság, ellentmondásoktól mentesnek.

2010. máj. 22. 15:14
 23/40 anonim ***** válasza:
55%

Két logikai érték van.

Valami vagy 1 igaz

-vagy 2 hamis

- Vagy igaz az, hogy az egyedüli igaz út az amelyet Isten Fia mutatott nekünk, vagy nem igaz.

Tertium non datur.

Természetesen lelkiismereti szabadság és szabad akarat van, és mindenki úgy dönt ahogy ő akar.

2010. máj. 22. 15:26
 24/40 anonim ***** válasza:

Monoteista vallások rendszere:

A zsidók azt mondják, övék az egyetlen igazság.

A keresztények azt mondják, övék a teljes igazság, de a zsidóké is egy kicsit, mert Jézus arra alapoz.

A mohamedánok azt, mondják, övüké az egyetlen, teljes igazság, de a keresztényeknek is, meg a zsidóknak is, mert hát Mohamed, Jézusra és az Ószövetségre alapoz.

Ebből következik:

A zsidók mindkét vallást teljesen hamisnak vélnek.

A keresztények nem ismerik el Mohamedet prófétának.

A mohamedánok pedig megadják azt a kiváltságot a "könyv népeinek", hogy pénz fejében nekik nem kell megtérniük egy szent háború esetén.

------

Az új pogányokkal semmi bajom emberileg, se vallásilag, mert ez egy általánosító jelző, és nem konkrét vallást illetnek meg.

2010. máj. 22. 16:27
 25/40 anonim ***** válasza:
56%
Jézus mondta: "Így beszéljetek inkább: az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való." (Máté 5,37)
2010. máj. 22. 18:53
 26/40 anonim ***** válasza:
84%

Kedvelem őket,én is az vagyok (konkrétan wicca). Soha nem érdekelt hogy az ismerőseimnek mi a vallása,vannak ateista,katolikus,református,unitárius rokonaim,barátaim is.

Egy időben (mikor kicsi voltam) templomba is jártam,sőt,unitárius táborban is voltam egy rokonommal,szóval én igazán nyitott vagyok mindenféle ismeret felé:)

Nem szidom a kereszténységet,vagy más vallást,és elvárnám hogy amíg én nem bántok mást a vallása miatt,addig ő se bántson engem,de sajnos ezt a minimális kérést se tudják tiszteletben tartani az emberek.

2010. máj. 22. 21:26
 27/40 anonim ***** válasza:
91%
Én is wicca vagyok, én adventista táborban voltam, és egy időben jártam evangélikus istentiszteletre.
2010. máj. 23. 09:31
 28/40 anonim ***** válasza:

Ajánlom elolvasásra:

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 23. 12:21
 29/40 A kérdező kommentje:

Kedves 12:21, ezeket már elolvastam.

A gond velük, hogy mind hitre épül. Ha buddhista lennék, én ugyanezeket mondanám a saját vallásomról. És ha kettőnket megkérdeznének, hogy akkor most melyik igaz közülük, mindketten a sajátunk mellet érvelnénk,mert tényként fogadnánk el a hitet.

Azt hiszem, érted, mire gondolok. Csak egy pillanatra próbáld beleélni magad egy buddhista szemszögébe, de minden keresztény előítélet nélkül. Ha egy buddhista országban születtél volna, most más elveket vallanál, és talán eszedbe sem jutna, hogy a katolikusságot komolyan vedd, mert már másban tapasztaltad volna meg az igazságot.

2010. máj. 23. 12:34
 30/40 anonim ***** válasza:
9%
Ettől függetlenül még nem fog a karikagyűrű leesni az ujjadól, ha belekukkantasz. :-)
2010. máj. 23. 12:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!