Szerintetek milyen hatalmasak az Angyalok?
Szia
Hatalmas erejű szellemi lények. Mind Isten akartát teszik/cselekszik.
Ír arról a Biblia, hogy egyetlen éjjel egy angyal 185 ezer asszír katonát ölt meg.
De a mi védelmünkre is felhasználja őket Isten.
Pál azt írta róluk a Zsidók 1:4 versében: „Nemde mindnyájan nyilvános szolgálatra rendelt szellemek ők, akiket azért küldtek el, hogy szolgáljanak azoknak, akik megmentést fognak örökölni?”
Több millió hűséges angyal él az égben. Mindannyian „hatalmas erejűek”, és ’teljesítik Isten szavát’
"Áldjátok Jehovát, ó, ti angyalai, ti hatalmas erejűek, akik teljesítitek szavát,
Figyelve szavának hangjára. " (Zsolt 103:20;
Jelenések 5:11
"És láttam, és sok angyal hangját hallottam a trón körül és az élő teremtmények körül és a vének körül, s a számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer volt,..."
Ezeknek a szellemfiaknak Istenéhez hasonló tulajdonságaik vannak, ezenkívül van egyéniségük és szabad akaratuk. Szervezettségük rendkívüli, és fontos állást töltenek be Isten elrendezésében; élükön az arkangyal, Mihály áll (ez Jézusnak az égben használt neve) Dániel 10:13
" De a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem, és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre; én pedig Perzsia királyainál maradtam."
Júdás 9
"Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott, nem mert becsmérlő kifejezésekkel ítélkezni felette, hanem így szólt: „Dorgáljon meg téged Jehova!”
Ő „az egész teremtés elsőszülötte”, „a Szó”, vagyis Isten Szószólója, akit Jehova bevont minden más műve megteremtésébe.
Kolosszé 1:15–17
" Ő a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtés elsőszülötte; mert általa teremtetett minden más az egekben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, legyenek azok trónok vagy felsőbbségek vagy kormányzatok vagy hatalmak. Minden más őáltala és őérte teremtetett. Ezenkívül ő minden más előtt van, és általa hozatott létre minden más,..."
János 1:1–3
" Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennél volt, és a Szó isten volt. Ez volt kezdetben az Istennél. Minden őáltala jött létre, és tőle függetlenül semmi sem jött létre...."
Kedves 5-s
Igen, nyílván nem az újszövetség írta, de "A teljes Írás Istentől ihletett,..."2Tim.3:16
Az egész Biblia Isten Szava, mindegy hol van írva a szava, az mind egy forrásból jön, és igaz.
Hamarosan azt(is) teszik majd itt a földön, amit a Jelenések 7:1-3 verse ír róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!