Mit mond erről a vallás? Ez is az öngyilkossághoz
tartozik?
Figyelt kérdés
Előre leszögezném, hogy esztem ágában sincs öngyilkosnak lenni, a kérdés csak és kizárólag elméleti síkon foglalkoztat!
Tehát: adott egy ember, aki meg akar halni, de nincs elég "mersze" ahhoz, hogy öngyilkos legyen, ezért felbérel v.kit, hogy az a közeljövőben (mondjuk néhány héten belül) végezzen vele. A pontos dátumot nem adja meg, azt a felbérelt illetőre bízza. Tehát tudja, hogy meg fog halni, mert ő maga kérte, de azt nem tudja, mikor, és nem önkezével követi el a dolgot. A vallás (nem csak a keresztényre gondolok) így is bűnnek tekinti?
2010. máj. 20. 21:27
1/9 anonim válasza:
Élet kioltásával jár, és mivel te találtad ki, te bérelted fel, az öngyilkosság egyik formája lehet. Valójában a gondolatod ötvözi a gyilkosságot és az öngyilkosságot, szóval nem igazán pozitív.
2010. máj. 20. 21:35
2/9 anonim válasza:
...sőt, így még nem csak a te kezedhez tapad vér, hanem egy másik embert is a gyilkosság bűnébe vezettél. Így a bűnös még dupla.
2010. máj. 21. 07:18
3/9 A kérdező kommentje:
Még mindog csak elméletileg foglalkoztat a kérdés! Azért vagyok zavarban, mert más a gyilkosság, és az öngyilkosság jelentése.
2010. máj. 21. 20:54
4/9 anonim válasza:
Szerintem vallási szempontból még súlyosabb ennek a megítélése, mint egy sima öngyilkosság, mivel nem csak azt a bűnt követnéd el, h az Isten által adott életedet, ha közvetve is, de kioltod, de egy másik személyt egyenesen bűnbe viszel, arra ösztönzöd, ami ha úgy vesszük a sátán szerepköre.Keresztény vallási szempontból azt hiszem a pokol legmélyebb bugyrába kerülnél emiatt.Egyébként ez egy elég morbid gondolatmenet :)
2010. máj. 21. 22:29
5/9 anonim válasza:
Ez öngyilkosság!
2010. máj. 22. 09:24
6/9 anonim válasza:
Mindekeppen ongyilkossag kategoria, egyet ertek az osszes tobbi valaszoloval ...
2010. máj. 22. 12:47
7/9 anonim válasza:
Ja es az elet mindig hozhat meglepeteseket, az hogy valaki feladja az eletet az butasag..
2010. máj. 22. 12:48
8/9 anonim válasza:
ha vallásos akkor valóban dupla bűn(lehet hogy amúgyis de így biztos)
mert én vallásos vagyok tegyük fel ezt a saját példámmal
kioltatom az életemet tudattal eltávozok a Földről ellenkezem Istennel mert nem hagytam hogy ő oltsa ki az életemet ezáltal előfordulhat az is hogy megtagadom
a másik ember is bűnös de én kevertem bűnbe
szerintem ez így van de egyántalán nem biztos :)
2010. máj. 22. 15:50
9/9 A kérdező kommentje:
újra elmondom, hogy elméletileg foglalkoztat csak a kérdés, ESZEM ÁGÁBAN SINCS ILYET CSINÁLNI! Köszönöm a válaszokat, még írhattok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!