Miért nem hisznek egyesek Isten tökéletes ítéletében?
Mert ha Mindenható miért nem tesz már jót ?
Azért vár még hogy sokak térjenek meg mert Szeretettbol és Kegyelembol tűr.
Mert ha közbe szolna akkor meg kéne hogy haljunk ha nem vagyunk tökéletesen tiszták előtte és ezt senki sem szeretné szerintem.
Az nem nevelés, hogy végig csak ócsárolsz.
Az érveidet pedig még mindig nem láttam itt, még pár szóban SEM. Érdekes, én le tudtam írni röviden, sokadszorra is, és ehhez a kérdéshez szabva.
Jó, egyszer válaszolok, de utána úgyis vitatkozni akarsz:(
"Mivel egy tökéletes világban nincs ilyen. Ott mindenki tudja a dolgát, és azt csinálja. "
Nagyjából egyetértek, ilyen lesz majd ítélet
után a világ
"1: megelőzés, "
Szabad akarat miatt ez nem működik. Kérlek, ne menjünk bele a szabad akaratba
"2: javítás, gyógyítás... igen, a sátánt is meg lehet gyógyítani. "
Jézusban ez megtörtént, Neked is van rá lehetőséged. A sátánnak már lőttek
"Persze akkor nem lesz bűnbak, akire mindent rá lehet fogni. "
Az ember nem a sátán miatt megy ítéletre. Szabad akarata, tökéletes felfogóképessége van, felelős magáért
" mint hagyni mindent, ahogy lerohad magától - és aztán majd pár milliárd év múlva elpusztítani az egészet egy tűzesőben, és újrakezdeni."
Hamarabb lesz. A bűn végleg ki lesz takarítva és a bűnösök is, nincs még egy lehetőség
"ilyen lesz majd ítélet
után a világ"
Akkor előtte miért nem lehetett?
EZT a világot kellett volna csak megteremteni.
A hívők erre azt mondják: ki hinné el?
MINDENKI. Elvégre a tökéletes világról beszélünk, nem?
"1: megelőzés, "
"Szabad akarat miatt ez nem működik."
Nem igaz. A megelőzés azt is jelenti, hogy NEM teremtjük meg azt, akinek a szabad akarata később problémát okoz.
Akkor meg azt szokták mondani: nem sajnálnád, hogy nem élnél?
Nos: HA én vagyok a tökéletes világ gátja, akkor NEM SAJNÁLNÁM.
Képzeld... ennyivel vagyok normálisabb ember, mint egy átlag hívő.
"2: javítás, gyógyítás... igen, a sátánt is meg lehet gyógyítani. "
"Jézusban ez megtörtént"
Ez mellébeszélés. A SÁTÁNT meggyógyítani, hibás tetteit kijavítani.
Nem valaki mást!
Sokkal emberségesebb megoldás lenne.
te az a gyerkoc lehetsz akinek az is baj ha van szabadakarat meg az is ha nincs
en se tudlak megerteni mert nem latam epito jelegut, csak Istent tamadtad ami csak a hasonlat kedveert olyan mintha egy sziklat dobalnal kavicsal, olyan sziklat ami orkke megsem karcolodik, mig a te kavicsaid elporladnak hamar es el is fogynak
Volt egyszer egy nagyon csúnya és fájdalmas betegségem. Kértem Istent, hogy gyógyítson meg, minden nap egy órát imádkoztam ezért, amikor a fájdalmak a legerősebbek voltak, de Isten nem segített.
Jártam orvoshoz, de az orvossal valahogy nem működött a kommunikáció.
Utána böjtölni kezdtem, minden nap másról mondtam le. Hamarosan megtaláltam a módját, hogy meg tudjuk érteni egymást, és az orvos meggyógyított egy hónap alatt. Isten nem tett semmit, fel is adtam a gyógyulást közben. Most már minden rendben, de nem hiszek az ő szeretetében.
Isten: Engedj be a szívedbe.
Ember: Mièrt?
Isten: Hogy megmentselek.
Ember: Mitől?
Isten: Azoktól a dolgoktól, amiket művelni fogok veled, ha nem engedsz be a szívedbe.
:)
#16 ez a szokasos tudatlan szemrehanyas
orvoson keresztul az Isten segit
de te ebben nem hiszel, hogy hihetnel mikor magaban Istenben nem hiszel
foldi nyomorusagodbol megszabaditott, de aligha kapsz erte tulvilagi jutalmat, foleg mivel hiaba szabaditott meg, jobban megveted es megtagadod mint korabban
igy felmerulhet hogy a Satan (Gonosz) is tevekenyen kozremukodott
#17 "igen"
ha nem engeded be akkor meg fogja tenni, nincs ami Istent megallitsa, nincs orvos, se tudomany ami legyozheti, csak ha elismeri Isten "teljhatalmat" akkor van eselye hogy boldog lehessen orokre
Xy4-sztok
18: Valóban, jelen volt az ördög, mint tömény gyűlölet, ami meg akart félemlíteni.
Továbbá, ha Isten közvetetten, az orvossal akart segíteni, akkor miért nem olyan orvost küldött, akivel meg tudjuk érteni egymást? Miért kérdezett már elsőre rosszul, ami alapján rossz nyomon járt hónapokig, amikor Isten küldte hozzám? Miért húzta olyan sokáig? És imádkoztam hozzá, de nem volt számomra segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!