Volt-e része a zsidó nemzetnek abban, hogy 3500 éves történelmükben újra, és újra üldözték, leigázták, irtották őket?
Elsősorban zsidók gondolataira vagyok kíváncsi,de tiszteletteljes keresztények,és vallástalanok is kifejthetik meglátásukat.
A válaszadók gondolják meg azt,hogy Az Alkotónak van hatalma tenni,és megdönteni királyokat.
Sem a holokauszt,sem egyik kegyetlenség nem történhetett engedélye nélkül.
Sosem tartom szerencsésnek az "áldozathibáztatást". És a zsidóság történelmét sem lehet egységesen szemlélni, ha valaki hívő, hiszen azért nem sokaknak adatik meg, hogy Isten közvetlenül vezesse őket, így egy pusztában vándorló zsidót nem feltétlen érdemes összehasonlítani egy XX. századival.
Viszont a logikád veszélyes. Én nem vagyok hívő, de gondolj bele abba, hogy amennyiben azt állítod, hogy Isten a zsidóságot büntette, akkor nem Jézus a megváltó. Mert képzeld el, mit tett volna akkor, ha nem fogadják el a Messiást, miközben azért közéjük csapott, ha kishitűek voltak.
Én máshol látom a kulcsot. A zsidóság belül is megosztott, ugyanakkor nagyon összezáró, elkülönülő közösség (volt). Szerintem fantasztikusan hasznos, hogy végre nyitottabbnak látszanak picit. Plusz ne feledjük, alapvetően mindig egy sikeres, de mégis saját állam nélküli kisebbség volt a "modern időkben". Kiváló célpont a gyűlöletre
9.Hsz!
Ne légy holokauszt tagadó!
Nagyapám,és egyetlen nagybátyám 44-ben halt meg!
10.Hsz!
Olvasd el Izajás könyve 56:9-57:21-ig!
A próféta igaz kritikát ,és okot szolgáltat,az egyik közelgő kegytlen pusztulásra.Nem tökéletes nemzetről ír!
Ideje lenne tanulni a régmúlt idők nyomorúságából!
Nem a zsidó az egyetlen nép akit a történelme alatt időről időre üldöztek/üldöznek, ezt szinte minden ősi még létező nép elmondhatja magáról, csak a zsidók üldözöttségével sokkal többen tisztában vannak a világon, hála annak az after partynak a múlt század 40es éveiben...
Ha az nem lett volna senkinek fel se tűnne szerintem, hogy a zsidókat is üldözték valaha...
Egy szekularizálódott zsidó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!