Mit gondoltok, a katolikus egyházban robotpapok vagy női papok lesznek előbb?
Szerintem egy harmadikra. A házas férfiak felszentelésére.
Bocs.
Én is arra gondoltam, mint az első.
Vagyis nem csak én gondoltam rá, hanem hallottam, hogy ezen már régóta gondolkodnak. Illetve a cölibátus feloldása is már régóta napirenden van.
Azért ez hatalmas túlzás, nincsenek világszerte létszámbeli gondok a papságban, ez inkább Európa egyes országaira jellemző nagyon, pl. Magyarország. De az olyan mélyen hívő lakossággal rendelkező európai országokban, mint akár Lengyelo., nem jellemzőek ezek a problémák. Sőt Indiából vagy az Indonéz szigetvilág országaiból jönnek hozzánk missziós papok.
Egyébként női papság bibliai alapon nem lehetséges, ebben az Egyház sem tud változtatni. Bár robotokról nincs szó a Írásban, de az elvvel számos probléma akad, ugye a papoknak nem csak a prédikálás a feladatuk, amit akár egy robot is ellátna, ha megfelelően programozzák pár évtized múlva.
Amit már többen írtak, a cölibátus enyhítése bizonyos körülmények közt elképzelhető, mint a g. katolikusok esetében.
Elég veszélyes gondolattal játszol szerintem. Így nézve Jézus sok nézetére ráüthetnéd hogy hülyeség, amit meghaladott a kor (hogy egy példát mondjak, a válás). Ráadásul Jézusra egyáltalán nem jellemző, hogy megalkuvó lett volna, csak mert a kor azt kívánja. Sőt női tanítványai is voltak, ami szintén szembe mentek a kor normáival. Jézus akkoriban nagyon is haladó szellemiséget képviselt, ha azt akarta volna, hogy legyenek női papok, akkor tett volna erről, de láthatóan nem akarta.
Egyébként a papság nem csak Jézus apstolain nyugszik, hanem a levita és melkizedeki papságon is, melyek előképei az újszövetségi papságnak. Ugyan is a pap az, aki az áldozatot bemutatja.
Másfelöl a nőknek is meg van a maga feladatuk, ami semmivel sem kisebb, vagy lenézendőbb, mint a papi hivatás. Ők is választhatják, hogy Istennek szentelik életüket és e szerint választják a szerzetesi éltet. Ugyan úgy taníthatnak, szolgálhatnak, az emberek segítségére lehetnek. Igaz a legszentebb áldozatot nem mutathatják be.
#8 honan tudni hogy nem volt szoke es kekszemu?
mert zsidok voltakbes azok kozt nincs? es ha volt? ma van?
majd meglatjuk egy robotpap elege istentelen, talan akkor nem ha valoban emberrel azonos mi je lesz
mert egy technikaibokokbol korlatozodott gep nem mondhatni hogy lelki tamasz lehetne...
#9 mi, ai - mesterseges intelegenciaja
most neztem a cikket
hat bizonyos feladatokat egy egyszeru programpzasu robot is ellathat ha mellete elo pap is van a kozelben
Xy4-sztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!