Végül is miért mondott le XVI. Benedek pápa?
Lemondásában az is közrejátszott, hogy nem érezte elég erősnek magát, hogy elmenjen az az évi Ifjúsági Világtalálkozóra, melyeken mindig nagy jelentősége volt a pápák személyes jelenlétének.
Szerintem feleslges összeesküvés elméleteket gyártani, Benedek elég erős személyiség, sosem volt olyan, akit bármivel is rábírtak volna mások olyan döntésre, amit ő maga nem akar. Sokat mond az is (annak aki kicsit is ismeri az Egyház szervezeteit), hogy előtte a Hittani Kongregáció vezetője volt.
Ferenc és az új usa elnök kapcsolatán nem tudom mit értesz, mert folyamatosan bírálja egyre vadabb és őrültebb ötleteiért Trumpot.
Az olyan politikai,és vallási vezetők,mint a pápa,nem önként kerülnek poziciójukba,és nem önként kerülnek ki onnan.
Lemondott,mert nem volt más választása.
Akik megválaszttatták,ugyanazok lemondattatták.
Hát marha jó egészségnek örvend... Örül, ha évente kétszer ki tud mozdulni nyilvánosság elé.
Azért egy pápának vannak feladatai: reprezentáció, utazások, hivatalos látogatások, nyilvános beszédek. Szerintem az egészségi ok egy teljesen érthető indok. Az más kérdés, hogy eddig nem volt szokás.
De ha valakit megnyugtat, akkor nyugodtan higgyen a világösszeesküvésben, hogy a bíborosok közé beépült illumináti lemondatta. De aki kicsit is "ismeri" Benedek pápát és mondjuk követte a munkásságát, olvasott tőle, stb. Na ő pont nem az az ember, aki külső nyomásra meghunyászkodna.
Ferenc pápa és az USA kapcsolata meg mondhatni feszült.
Obama, ahogy usa többsége is protestáns, ráadásul rengeteg neoprotestánssal, az ég világon semmi ráhatásuk nincs a katolikus Egyházra, pláne a legmagasabb szinten. A katolikus NRB. se nagyon tudta befolyásolni, pedig kellő közelségben volt, sokkal nagyobb haderővel (korhoz viszonyítva) és valós fenyegetést jeletnve.
Mit tudna tenni az usa? Kitalálja, hogy a pápa is vegyi fegyvereket rejteget az Angyalvár alatt?
(Egyébként a hitgyüli mióta lett ilyen "libsiző"?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!