Ha az egyház szerint az önkielégítés bűn, akkor az egyéb testet kielégítő dolgok azok e? Ha nem, miért?
Azoktól kérdezem akik szerint az evés-ivás azért nem ez a kategória, mert az életben maradáshoz szükséges. Ti csak akkor esztek ha éhesek vagytok? Minden nap csak azt és annyit esztek amire a testeteknek leginkább szüksége van?
Csak mert szerintem a kérdezőnek igaza van abban, hogy ilyen szempontból össze lehet hasonlítani ezeket. Van egy olyan bűn, hogy mohóság. Nem lehet, hogy mindennél csak a mérték számít?
""Az életben maradáshoz a szexre van a legnagyobb szükség szerintem."
Most vallástól függetlenül, ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :D"
Lehet, hogy önkielégítés és szex nélkül elhúznám 70 évig és minden ember rajtam kívül. De ha nem szexelnél, kihalnál. 100 év múlva nem lenne ember.
Pontosan erre gondoltam, amit az utolsó mond. Lehet, hogy testi örömöt szerzel magadnak az önkielégítéssel, de azzal is, ha benyomsz egy doboz jégkrémet, amire nincs semmi szükséged. Szerintem meg egy kategória, de ezt csak én gondolom így. Mind a két dolog kielégít. Vagy ide sorolható az alkohol is. Több állatfaj is ön kielégít és nem csak akkor szexelnek, amikor peteérése van a nősténynek. Több szarvas és majom faj is csinálja az év több hónapjában. Ők is Isten teremtményei, akkor ők miért csinálják? Ők lehetnek paráznák?
# 7
Mi az, hogy "leginkább" utódnemzés céljából? Akkor csak van benne élvezet is nem? Nem, nem veszem elő a Bibliát, ha te akarod bebizonyítani, akkor idézz belőle. És azt a részét is, ami kimondja, hogy a házasságon kívüli szex, vagy az önkielégítés bűn.
"Lehet, hogy önkielégítés és szex nélkül elhúznám 70 évig és minden ember rajtam kívül. De ha nem szexelnél, kihalnál. 100 év múlva nem lenne ember."
De nem is mondja a Biblia hogy ne szexelj, örömszerzés céljából is, csak hogy tedd azt a feleségeddel/férjeddel, és ne pedig parázna módon!
# 18
Ezt honnan tudod? Ők is Isten teremtményei, azt honnan tudod, hogy ők nem üdvözülhetnek? Nekik is van lelkük, valami mozgatja őket és szerintem ők is kerülnek valahová haláluk után, hogyha vallásos fejjel vizsgálom meg az egészet.
Továbbra sem kaptam választ arra, hogy a biblia hol írja, hogy a házasságon kívüli szex és az önkielégítés bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!