Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számodra mint hívő ember hol...

Számodra mint hívő ember hol vannak a hit határai?

Figyelt kérdés

És itt most nem arra értem, hogy fejetlenül le ugrasz egy szakadékról abban bízva,hogy Isten megment. Hanem inkább az érdekelne,hogy mennyire erős a hited a nem látott dolgokban.

Most néztem meg egy sorozat első részét amelynek a főszereplője a kisfiú volt aki embereket gyógyított.

Viszont ahányszor meggyógyított valakit ő egyre gyengült míg végül meghalt.

A filmnek van egy másik szereplője is aki egy csodákat kutató srác az egyház szolgálatában.

A filmnek az elején nem igazán hisz, nincs hite és mindent tudományosan próbál megmagyarázni míg végül a saját magán tapasztalja meg, hogy vannak "csodák".

Akit érdekel a film itt megnézheti;

[link]

Én is még csak az első részét láttam de 13 részből áll a sorozat.

Aki szereti ezt a műfajt annak csak ajánlani tudom.

De ne feledkezzünk meg a kérdésről sem! :)

Szóval számodra mit jelent a hit és mi az ami már meghaladja nálad a hit határait és nem tudod elfogadni?

2017. máj. 7. 21:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Semmilyen hitnek semmilyen határa nincsen, nem is ér az semmit sem.
2017. máj. 8. 21:07
 12/13 anonim ***** válasza:
A hitnek nincsnek határai: a hívő ember bármilyen baromságot elhisz.
2017. máj. 9. 10:56
 13/13 anonim ***** válasza:
42%

Az akarat,némiképp behatárolja a hitet.

Az akarat pedig azt ragadja meg,ami neki valamiért tetszik,megszokottá vált.

Hiába bizonyítja a szenvedélyes dohányosnak a világ összes kutatása,hogy a dohányzás káros az egészségre,ő nem hisz annak,csak dédapja példájának hisz,aki 95 évesen halt meg,amikor részegen legurult a padlásról.

Egy egész nemzet hitt néhány sarlatánnak,akik azt állították,hogy a német,egy fesőbbrendű emberi faj.

Hiába bizonyítja az összes fajokkal foglalkozó tudós a világon,hogy az EMBER egy faj,különböző rasszokkal,a németek zöme ma is azt hiszi,hogy ő,egy felsőbbrendű faj egyede,mert tetszik az a baromság neki.

Hiába igazolja az egész minket körülvevő Világ,a teremtő Szeretet Istene létét,az istentelenek inkább elhiszik,hogy mindez,a véletlennek köszönhető,mert NEM AKARNAK hinni,egy mindent látó,tudó Istenről.

Az istentelenek hite végtelen,az istentelenségben,mert akaratuk ezt követeli.

2017. máj. 9. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!