"Ragadozó farkasok" (Mt.7:15) mit jelent ez? (bővebben lent)
Előre ki szeretném hangsúlyozni,hogy semleges vagyok és nem képviselek egyetlen vallást sem csupán felkeltette a figyelmemet a fenti ige és ezért írtam ki a kérdést.
A kereszténység 2000 éves, igaz? Nos Máté felhívja a figyelmünket,hogy "ragadozó farkasok" fognak megjelenni bárány bőrben és félre vezetik akár még a híveket is.
Nos tudtommal az Ortodox egyház volt az első ami kialakult,belőle született meg a katolicizmus (ha tévedek javítsatok ki)! Plusz minusz 1500 év elteltével jött a reformáció.
500 év és felborult a kereszténység!
Ma már annyi kereszténynek mondott vallás van, hogy az ember azt sem tudja, hogy kit és mit válasszon.
A kérdésem az,hogy kik a "farkasok"!?
A katolikusok, a protestánsok, adventisták,jehovisták, vagy egyik sem!?
Persze tudom, hogy mindenki védeni fogja a saját vallását, és azt hiszem, hogy erre a kérdésemre nem is fogom megkapni a választ de egy próbát megért! :)
>> az Ortodox egyház volt az első ami kialakult, belőle született meg a katolicizmus...
Hány éves vagy ?
Ez a leírás tökéletesen ráillik a farizeusokra
Ők „Mózes székében ülnek” azt állítva, hogy Isten nevében szólnak, holott emberek hagyományait követik
belülről ragadozó farkasok:
Ahogyan a jó és rossz fát gyümölcseiről lehet felismerni, Jézus utal arra, hogy a hamis prófétákat is tanításaikról és viselkedéseikről lehet majd felismerni.
(Cselekedetek 20:29) 29 Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal,
A gyöngéden bánni pedig itt a gyengeségre utal, hogy az emberek kedvére lightosítják Isten szavát, hanem hogy megóvják az Isten népét a világtól és annak erkölcstelen befolyásától, és tisztán tartják Isten népét és Jézus gyülekezetét a romboló befolyásoktól, az igazság által, ami Isten szavára épül és nem emberek hagyományaira.
#1 miért érdekel? Én nem kértem kort, válaszolj a kérdésre ha akarsz de ha megkérhetlek ne offolj.
Egyébként meg kihangsúlyoztam,hogy ha TÉVEDEK JAVÍTSATOK KI!! :)
Living witness köszönöm az értelmes választ!
Kedves Oszkár ment a zöld pacsi!
És köszönöm!
Senkinek nem akarok én "visszapofázni" hisz mondtam, hogy független vagyok, csupán a vélemények érdekelnek.
Minden értelmes választ elfogadok.
Én is egyetértek Ozcarral. Minden keresztény vallásban lehetnek "farkasok." A legnagyobb báránybőrbe bújt farkas Sátán, aki "a világosság angyalának tettei magát" (2Korinthusiak 11:14). Persze főként vallási vezetőként lehet így nagy károkat okozni. A fő ismertetőjel, hogy egy ilyen ember nem akar adni másoknak, nem akar szolgálni másokat, hanem elvenni akar tőlük, és azt akarja, hogy őt szolgálják, miközben nagyon agyafúrtan tudja elrejteni az önző szándékait a "báránybőrrel". Egyúttal félre is vezeti az embereket, akár tudatában van ennek, akár nem.
Én úgy képzelek el egy ilyen vezetőt, mint aki pl. azt mondja magában: "Elmegyek papnak vagy lelkésznek ide és ide, mert nem nagyon kell dolgozni, van jó kocsi, drága mobil, felnéznek rád az emberek, sok a szabadidőd stb. Annyi az egész, hogy szép dolgokat kell mondanom Istenről, meg mondogatni kell az embereknek, hogy Isten kegyelmes, nem igazán számít, hogyan élsz, nem rajtad múlik az üdvösség, Krisztus már megszerezte neked, nincs mitől félned stb." Miközben lehet, hogy a szerencsétlen embereknek meg kellene térniük, mert teljesen rossz irányba halad az életük, aminek a vége a pusztulás a pokolban!
Én kb. 6 éve igyekszem keresztényként élni, és meg kell mondanom, engem is tévesztettek meg már bizonyos mértékben ilyen emberek, és valószínűleg sajnos én is mondtam "szeretetből, kíméletből" felhígított igéket embereknek. Ha nem is rossz vagy önző szándékból tettem ezt, de ez nem segített nekik, és akadályozhatta őket. Ez alatt az idő alatt az is világossá vált számomra, hogy nem könnyű üdvözülni. Van az a mondás, hogy egy hegyre sok út vezet. Nézzük pl. a Mount Everestet! Elméletileg valóban sok út vezet a csúcsára, csakhogy ha jól tudom, összesen két alapvető úton van bármi halvány esély egy embernek feljutni rá. Amikor Jézus azt mondta, hogy ő az egyetlen út az Atyához, nem hiszem, hogy viccelni akart. A tanítványait saját életén keresztül megismertette azzal, ahogy Isten gondolkodik és cselekszik. Aztán elhívta őket, hogy ők is úgy gondolkodjanak és úgy éljenek, mint Ő, mert ez az egyetlen út Istenhez. Óriási kihívás, de aki rászánja magát, az óriási támogatást is bőven kiáradó kegyelmet is kap hozzá Istentől.
Bocs, ha kicsit offoltam, de valahogy úgy gondoltam, talán némi kárt enyhíteni lehet, amit a farkasok okoznak.
Kedves 7!
Ilyen válaszra nem számítottam köszönöm!:)
Ment a zöld kéz..
Living : Mióta tartjátok Istennek Jézus Krisztust? Mióta nevezitek Istennek a Jehova helyett Istent? Vagy csak így akarod leplezni, hogy Jehova tanuja vagy?
Ragadozó farkasok azok a szekták és híveik, akik téveszméket hirdetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!