Istentől hogyan kérhetem, hogy gyógyítson meg?
Nagyon jól látod, Isten szeret és meg tud gyógyítani, ha hiszel benne. Minden ima és böjt is számít (12órás böjt már érvényes Isten előtt).
A legjobban úgy tudsz meggyógyulni, ha felkeresel egy keresztény gyógyító szolgálatot. Vannak olyan keresztény szolgálók (ill. szolgálatok), akiket Isten arra készített fel és látott el szolgálati ajándékkal (speciális képességgel), hogy emberek gyógyulásáért imádkozzanak - pontosan ahhoz hasonlóan, ahogy Jézus Krisztus illetve az apostolok gyógyítottak embereket a bibliai időkben. Magyarországon is léteznek ilyen típusú szolgálatok, és számos ember meg is gyógyult már az összejöveteleik során.
A két talán legismertebb ilyen szolgálat:
1.) Gyógyulás Hangja Misszió (vezető: Magyari László, gyogyulashangja.com)
Nyilvános alkalmuk vasárnap du. 3-kor szokott lenni, VIII. ker Apáthy István u. 12.
Május 27-én lesz egy gyógyító konferenciájuk is, minden információ fent van a honlapjukon.
2.) Krisztus Szeretete Egyház (Jim Sanders pásztor, www.krisztusszeretete-egyhaz.hu)
Ez valójában egy keresztény gyülekezet, amelyik kifejezetten a gyógyítás/gyógyulás területére szakosodott. XX. ker. Török Flóris u. 76.
Más, részben ilyen irányú keresztény szolgálatok még:
Dunamis (Gégény Csaba és Éva)
Ellel Ministries
(Ezek is nagyon jók, csak ritkábbak az alkalmaik, figyelni kell a honlapjukat)
Elsősorban ezeket ajánlom neked. Azt javaslom menj el az alkalmukra, és ott menj oda egy vezetőhöz v. szervezőhöz és mondd el neki ugyanazt, amit itt leírtál, és kérjél tőlük segitséget. Ha a szolgáló imádkozik érted, akkor higyj abban, hogy Isten meggyógyít, mert a te hited is fontos!
Különben egy sor keresztény gyülekezetben imádkoznak gyógyulásért, hozzájuk is fordulhatsz, csak hát egy találomra kiválasztott gyülekezetnél kérdés, hogy mennyire a neked legjobb helyre csöppensz - célszerűbb ha ezzel kapcsolatban is inkább Istenhez imádkozol.
Vannak jó könyvek is erről a témáról, pl. Kenneth Hagin egyes könyvei, illetve F. Bosworth: Krisztus a gyógyító (egy nem túl könnyű olvasmány, de nagyon jó).
Nekem is az a véleményem,hogy a legjobb lesz,ha felkeresed a gyülekezetet,mert Isten akarata semmiképp sem az,hogy egy hívő betegségben élje az életét.Mert a betegség nem Isten akarata.
Most röviden leírom neked,hogyan is müködik.A gyógyítások ajándéka egy szellemi ajándék,amit a Szent Szellem kezdeményez és teljesít be az Ő természetfeletti megnyilvánulásaival.A leggyakrabban akkor müködnek,amikor a még meg nem tért világ felé hirdetjük az evangéliumot,pl egy evangelizációs összejövetelen.
De tudni kell azt is,hogy Isten nem csak a mi büneinket,hanem a mi betegségeinket,fájdalmainkat is Jézus Krisztusra helyezte.Mert betegségeinket Ő viselte és fájdalmainkat hordozta. Ésaiás 53/4 Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5
És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
És azáltal,hogy Jézus ezeket a rendeléseket betöltötte,lett a mi Megváltónká,és így kaptunk Isten szemében szent -gyógyulást.
Nagyon fontos kihangsúlyozni a múltidőt.
Betegségeinket Ő viselte múltidő
Fájdalmainkat hordozta múltidő
Megsebesíttetett büneinkért múltidő
Az Ő sebeivel gyógyulánk meg múltidő
Amikor Jézus meghalt a kereszten,beteljesedett a megváltása az emberiségnek.És Isten szemében a kereszthalál után a mi gyógyulásunk is múltidőben van.
És most tegyük fel magunknak a kérdést,ha már Jézus meghalt értünk,az Ő drága vére kiontatott értünk akkor van e helye a mi testünkben bármilyen betegségnek?
Mert ha a mi büneinket és betegségeinket Isten az Ő Fiára helyezte,akkor nekünk hívőknek jogszerüen már nem kell szenvednünk.
Miért van mégis annyi beteg keresztény?
Azért,mert erről nincs ismeretünk.És ha nem tudunk a Megváltásunkal járó jogos áldásainkról,akkor ez olyan számunkra,mintha nem is létezne.
1Péter 2/24 Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.
Jézus feláldoztatott értünk és áldozatával elhordozta a büneinket,betegségeinket és fájdalmainkat mert az Ő kiontott drága vérével fizetett értünk.
Azt is meg kell értenünk,hogy Isten a mi megvallásainkon keresztül tudja véghezvinni a szent akaratát az életünk minden területén.Tehát a szent Ige megvallása által adunk helyet az Atyának az életünkben,hogy akaratát,ígéreteit valóra tudja váltani.
Mert a megvallás bizonyságtétel arról,amit hiszünk a szívünkben.És a hit a megvallásaink nélkül erőtlen.
Amikor hosszasan soroljuk kudarcainkat,veszteségeinket,fájdalmainkat,ezáltal kizárjuk Istent a problémáink megoldásából.
De ha az Igét vallod meg,pl hogy Betegségnek nincs hatalma felettem,mert Jézus Krisztus sebeivel gyógyulást kaptam(még akkor is,ha még ezt nem érzed)akkor valóban úgy éreznénk magunkat,ahogyan azt kellene.
És ez volt az oka,hogy Jakab is felteszi a kérdést a hívőknek:
Jakab levél 5/14-15
Beteg-é valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak felette, megkenvén őt olajjal az Úrnak nevében.
15
És a hitből való imádság megtartja a beteget, és az Úr felsegíti őt. És ha bűnt követett is el, megbocsáttatik néki.
Úgy teszi fel Jakab a kérdést,mintha ez egy szokatlan dolog lenne a gyülekezetben,hogy valaki beteg.
És ha mégis van beteg,akkor leírja mit tegyenek.Hívja magához a gyülekezet véneit.
Nem azt mondja,hogy türje békességgel,szenvedj,és úgysincs sok hátra.Nem ezt mondja.
És a hitből való imádság tartja meg a beteget,tehát minden esetben az Ige alapján való cselekvés hozza müködésbe Isten Mindenható erejét.
Mert még ma is vannak egyházak,ahol ezt gyakorolják.
13#
Isten létezik, De Ő az ember kérése nélkül nem mibdíg cselekszik.
Isten létezésére csomó bizonyíték van.
Maga az élet, a Bolygók, anyagok, minden amit látsz tőle van.
'Isten létezésére csomó bizonyíték van. '
mutass egyet. ugy ertem, olyasmit, amit amugy nem lehet tudomanyos modszerekkel, megismetelheto kiserletekkel, megfigyelesekkel igazolni.
Az istenhit HIT alapu, ne akard masokra kenyszeriteni azt, amiben te hiszel - es lassan te sem, mert hiaba hiszel, a betegsegedre nem ad gyogymodot az altalad elkepzelt istenseg.
Kérdező, én hiszek Istenben, és hiszek neked is. Az élet nem alakulhatott volna ki Isten nélkül. Élettelenből nem alakulhatott volna ki élőlény.
Harcolj, küzdj, és Isten megsegít, jobban mint hinnéd. Még többet is ad, mint amit kértél.
Szívből!
De mindenképpen úgy ahogy Jézus tette. Kimondva azt és igazán beletörődve: "Mindazon által ne úgy legyen ahogy én akarom, hanem ahogy te."
Ez minden kérésre igaz, mert ne én akarjam irányítani Istent, hanem hagyjam, hogy Ő irányatsa az én életem.
De feltétlenül hinned kell abban, hogy Ő legjobbat akarja neked. Még akkor is, ha netalán nem gyógyulsz meg és a betegségeddel kell együtt élned.
Isten mindenből ki tudja hozni a legjobbat.
Itt egy film ami erről szól, hogy a roszból is jót tud kihozni. A film címe Joni
Isten létezésére csomó bizonyíték van.
Maga az élet, a Bolygók, anyagok, minden amit látsz tőle van.
Hivatalosan egy, ismetlem EGY! bizonyitek nincs a letezesere.
Ezzel a logikaval Harry Potter letezesere is van eleg bizonyitek, konyvek, filmek, figurak, ruhak, stb formajaban.
Nem vagyok hívő, ez az egyházasdi meg baromság.
De tudod kérdező, van az a régi mondás, hogy "Segíts magadon és isten is megsegít." :D :D
Többen is leírták előttem, mit kell tenned ahhoz, hogy meggyógyulj.
Sokak értelmezik félre Isten szerepét a gyógyulási folyamatokban. Ez utóbbiért elsősorban te és a téged gyógyítók a felelősek, teneked és őnekik kell mindent megtenniük annak érdekében, hogy újra egészséges légy. Istentől erőt, kitartást és lelki támogatást kérhetsz és kaphatsz, mely ebben a folyamatban szintúgy fontos szerepet játszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!