Az egyház állása szerint, ha ma ettem húst, akkor azzal halálos bűnt követtem el? Ergo a pokolra jutok?
Az "ettem húst" egy szleng a sz*pásra?
Mert ha nem, akkor te most vagy az izraelita vallásra gondolhatsz (amit nem igen ismerek), vagy a buddhizmust (ami szigorúan véve nem vallás, hanem filozófiai irányzat. Ott meg nincs is pokol).
Nos ha a sz*pásra utalsz mint hús evésre, és mint pokol a keresztény vallást akarnád kijelölni, a válaszom: Attól függ.
Ha paráznaságból tetted, mit bujaság vezérelt, akkor is mindössze a purgatóriumba jutnál (szerintem), természetesen bűnbánat nélkül.
Ha nem a bujaság által vezérelve tetted, akkor már viszont nem valószínű, hogy bármi elítélendő lenne a dologban (az egyház tanításai szerint).
röviden: nem
hosszabban: neeeeeeeeeeem
Szia
Nem tudom az egyház álláspontját arról, amit kérdeztél, de az Isten álláspontját ismerem, ezért elküldöm neked, hogy nyugodjál meg, és ne félj, ne legyél bizonytalan :
Cselekedetek 15:28, 29
" Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól. Ha gondosan megőrzitek magatokat ezektől+ jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!