Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház állása szerint, ha...

Az egyház állása szerint, ha ma ettem húst, akkor azzal halálos bűnt követtem el? Ergo a pokolra jutok?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 14. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Az "ettem húst" egy szleng a sz*pásra?

Mert ha nem, akkor te most vagy az izraelita vallásra gondolhatsz (amit nem igen ismerek), vagy a buddhizmust (ami szigorúan véve nem vallás, hanem filozófiai irányzat. Ott meg nincs is pokol).

Nos ha a sz*pásra utalsz mint hús evésre, és mint pokol a keresztény vallást akarnád kijelölni, a válaszom: Attól függ.

Ha paráznaságból tetted, mit bujaság vezérelt, akkor is mindössze a purgatóriumba jutnál (szerintem), természetesen bűnbánat nélkül.

Ha nem a bujaság által vezérelve tetted, akkor már viszont nem valószínű, hogy bármi elítélendő lenne a dologban (az egyház tanításai szerint).

2017. ápr. 14. 21:23
 2/7 anonim válasza:
7=es. Az Isten szabad akaratott adott az embereknek. Így ha valaki rosszat tett veled, azt nem az Isten akarta, hanem az az ember, aki rosszatt tett neked.
2017. ápr. 14. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:

röviden: nem

hosszabban: neeeeeeeeeeem

2017. ápr. 15. 08:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor jutsz a pokolra, ha továbbra is ilyen buta maradsz, és foglalkozol ilyen dolgokkal. Kicsit több emberi kapcsolat, kikapcsolódás és tudományos cikkek, magazinok olvasása esetén a fennálló diagnózis megszüntethető.
2017. ápr. 15. 12:44
 5/7 anonim válasza:
Az igen mennyi valaszt toroltek -.-""""""
2017. ápr. 15. 23:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó, figyelj, nem vagyok ateista, de ilyen témában nem kell követni a keresztény egyház tanításait, hisz ők képesek voltak a hódokat is halnak minősíteni, csak azért, hogy megtudják enni a húsát a böjt idején.
2017. ápr. 18. 12:48
 7/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem tudom az egyház álláspontját arról, amit kérdeztél, de az Isten álláspontját ismerem, ezért elküldöm neked, hogy nyugodjál meg, és ne félj, ne legyél bizonytalan :

Cselekedetek 15:28, 29

" Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a paráznaságtól. Ha gondosan megőrzitek magatokat ezektől+ jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”

:-)

2017. ápr. 20. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!