Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi miatt létezik a bűn a...

Mi miatt létezik a bűn a Biblia szerint?

Figyelt kérdés
A megváltásra csak azért van szükségünk, mert bűnösök vagyunk, különben nem lenne szükségünk rá. Na de miért bűnös az ember? Eleve képtelenek vagyunk nem azok lenni? Vagy képesek lennénk rá elméletileg? Mi az oka annak, hogy az emberek vétkeznek?
2017. ápr. 6. 17:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Örömmel látom az ateista izguló trollokat ismét válaszolni a vallás rovatban:)

"Mi miatt létezik a bűn a Biblia szerint?"

Róma 5,12 Annakokáért, miképen egy ember által jött be a világra a bűn [1 Móz. 3,6-16.] és a bűn által a halál ...

"Eleve képtelenek vagyunk nem azok lenni?"

Így van. Ebből tud Jézus megszabadítani

Róma

7,21 Megtalálom azért magamban, ki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt, hogy a bűn megvan bennem. [Jób. 14,4. Zsolt. 51,7.]

7,22 Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;

7,23 De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, [Gal. 5,17.] és engem rabul ád a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.

7,24 Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?

7,25 Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által.

2017. ápr. 7. 09:58
 12/19 anonim ***** válasza:

"Isten feltétlen engedelmességet vár, hiszen megöli azt, aki nem engedelmeskedik. Tehát neki robotok kellenek. "

így beszél egy bűnös, aki élvezi is azt. Én szabad akaratból gyűlölöm a bűnt. Szerinted az robot, aki nem szereti a bűnt? Nem Te vagy véletlen a bűn robotja?

Isten a lét. Ha nem akarsz a léttel lenni mégis mit vársz?:)

2017. ápr. 7. 10:01
 13/19 anonim ***** válasza:

És mi van,ha a bűn csak egy kitalált fogalom?

Mert mondjuk korlátozni akarom vele a másik embert...pl.mert nem azt csinálja,amit én akarok.

Vagy mert nem merek megélni valamit,vagy nem adatott meg,akkor a másik se tegye,az ő tehene is dögöljön meg.Na de ezt így nem mondhatom ki,mert túl átlátszó lenne.Ezért kitalálom,hogy bűnös.Érezze szarul magát,ezzel én pedig fölénybe kerülhetek.Addig sem kell magamon dolgoznom.

2017. ápr. 7. 16:47
 14/19 anonim ***** válasza:

13.Hsz!

OK,csak kitalált valami a"bűn"fogalma.

Akkor miért találta ki lényegében minden kultúra ugyanazokat a dolgokat bűnnek.Mielőtt egy kultúra törvényeket fogalmazott,közvéleménykutatást végzett a világ minden egyéb kultúrájában Samoától Alaskáig?

Jó volna,ha a világmegváltó ötleteket kiskubizó mindentudók,néha gondolkoznának!Nem fáj,biztosíthatlak!

2017. ápr. 8. 00:00
 15/19 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg Fontoska,nem terveztem megváltani a világot.Abban és annyira érzed magad bűnösnek,amennyire akarod.

Ok,legyen meghatározható,hogy mi a bűn.

Akkor viszont kezdjük egy kis Bibliával:

Hogy van az,amikor Isten szent emberei kijelentik,hogy ölni bűn,de ők maguk mégis ölnek,ráadásul "Isten parancsára"?

Még a saját kultúrájukon belül is ellentmondásba keverednek.Valószínűleg erre azt fogod írni,ha Isten ad parancsot valamire,az mindig igazságos.

Az igazság viszont az,ha valaki ölni akar,akkor úgyis talál rá indokot.Mert az egoista ember csak a másikat hajlamos bűnösnek feltüntetni,önmagát sokkal könnyebben felmenti.

Jézus Krisztust a főpapok miért tartották bűnös embernek,miközben Jézus abból az írásból idézett nekik,amiben elvileg ők is hittek?

"Hát nincs megírva törvényetekben: Én mondtam: istenek vagytok? Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét, akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért mert azt mondtam: Isten Fia vagyok?"

Azért ez is érdekes.Hirtelen bűn lett az,ami addig nem volt? Csak nem irigyek voltak Jézusra,mert látták az erejét,érezték,hogy igazat mond?

Mondhatjuk erre,hogy "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás?

"Akkor miért találta ki lényegében minden kultúra ugyanazokat a dolgokat bűnnek."

Vannak olyan eszkimó népek,ahol a távolról jött vendégnek felajánlják a feleséget szexuálisan,a vendégszeretet jeleként.A férj is tud róla,beleegyezik.

Nekik miért nem bűn ez?

A keresztény felekezetek mindegyike pontosan ugyanazt tartja bűnnek? Mit tudsz erről?

És mi van akkor,ha valaki pl.meglop engem,de én megbocsájtok neki,tiszta szívvel?

Ha én nem ítélem el,ki más ítélné meg rajtam kívül?

Istent nem mondhatod,mert nem őt lopták meg,akkor viszont mi oka lenne rá?

Az "Isten útjai kifürkészhetetlenek" meg "Ez az Isten törvénye és kész,senki nem kerülheti ki"és hasonló típusú válaszokat nem fogadok el.

2017. ápr. 8. 19:47
 16/19 anonim ***** válasza:
hm
2017. ápr. 26. 21:37
 17/19 anonim ***** válasza:

15.Hsz!

A bűn,nem egy tett,hanem szembehelyezkedés Isten jellemével,a feltételek nélküli szeretettel.

Amikor elveszem azt,ami nem az enyém,nem csak a megkárosított ellen vétkezem,hanem Isten szeretettörvénye ellen is.

2017. ápr. 27. 18:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Ezek szerint,amikor elveszem azt,ami nem az enyém,az nem egy tett?
2017. ápr. 27. 22:57
 19/19 anonim ***** válasza:
A bűn, a szeretet törvényével való szembehelyezkedéssel kezdődik,és tettekben fejeződik ki.A bűnös tett,egy tünet.
2017. ápr. 28. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!