Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem iszlám vallású nö viselhet...

Nem iszlám vallású nö viselhet-e olyan fajta fejkendöt és ruhát mint a muszlimok?

Figyelt kérdés

Semmi közöm az iszlámhoz de nagyon tetszik, ahogy a vallàsos muszlim nök öltöznek (fejkendö és hosszú ruha) olyan szép, egyszerü és erkölcsös.

Szabdna-e nekem is ilyet viselni vagy pedig sértö lenne a muszlimokra nézve?

Természetesen nem csinálnèk benne olyan dolgokat amiket a muszlimok nem csinálnak (bulizás, alkohol, disznóevés) mert az már nyílván sértö lenne és nem kívánt feltünést keltene.

Igazábol csak muszlimok véleményére lennék kíváncsi.

Köszönöm:)

21L

2017. ápr. 5. 13:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Itt #2. Ja, hát Anglia, az más tészta, ott azért előfordul, hogy az utcán "rádszólnak", hogy hogy öltöztél fel.

De még így is, a muszlimok nem fognak neheztelni, hogy önkéntesen bevezeted magadra a saría egyes előírásait. Szerintem őket jobban zavarná, ha haspólóban / rövid szoknyában lennél.

2017. ápr. 5. 16:52
 12/20 Sunshinedoll ***** válasza:
40%

Nem hordhatsz, borzasztó nagy tiszteletlenség lenne. Sok muszlim nőt az otthonukban erőszakkal kényszerítenek a kendő viselésére, míg a nyugaton megverik vagy az utcán inzultálják őket ugyanezért,. Ha te felvennéd, azzal se az állami elnyomás, sem pedig az iszlamofób megkülönböztetés nem érintene, de legalábbis max csak addig, amíg le nem veszed, mert megteheted, hogy leveszed (sok muszlim nő nem teheti meg, hogy leveszi). Nem vagy a kultúra tagja nem is élsz muszlim országban, ahol illendő lenne felvenni, úgyhogy hanyagold szépen.

Mádok vallása meg kultúrája nem azért van, hogy te azt kiegészítőként hordd.

2017. ápr. 5. 19:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"Igazatok van 1. és 2. válaszoló, de én Angliában élek egy olyan helyen ahol sok a muszlim. Lehet hogy szerintetek nem sértö de a muszlimok általában sokkal komolyabban veszik a vallást és a szimbólumaikat mint a keresztények ezèrt az ö véleményük nagyban eltérhet a tiétektöl. "

Akkor miért is nem az angol muszlimoknál érdeklődsz? Mert ha Angliában élsz muszlimok között, akkor nem gondolod, hogy sokkal relevánsabb infót kapnál az angol muszlimoktól a muszlim viselettel kapcsolatban, mint a magyar keresztényektől?

Hogy értsd, tegyük fel, hogy én egy afrikai pigmeus törzsben élek. Tök jó, együtt vadászunk antilopra, meg együtt táncolunk a tűz körül. Szerinted nekem akkor mondjuk a maláj bennszülötteket vagy a perui őslakosokat kellene megkérdeznem arról, hogy hordhatok-e pigmeus fűszoknyát vagy sem?

Valahogy nagyon nem értem, hogy hogyan is gondoltad ezt.

2017. ápr. 6. 04:35
 14/20 anonim ***** válasza:
81%

#5, ez azért nem a nagy átlag, és ők is nagyon konzervatívak ahhoz képest, ami anno a 60-70-es években volt. Tessék, itt egy iráni nő a '60-as évekből: [link] Ezt pl. még mindig nem tehetik meg, pedig a '80-as évek előtt teljesen normális volt.

Kérdező, felvenni felveheted, de aztán ne csodálkozz, ha beszólogatnak, kötekednek. Nemhogy örülnél, hogy egy szabad országban élsz, ahol nem kell betekerned magad ilyen kendőkkel.

2017. ápr. 6. 19:50
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

#14 Éltem iránban, a férjem pedig afgán és pl kimondottan rühelli a kendőt :)

Hidd el hogy nagyon nem annyira konzervatívak már, és tudom milyen volt irán az amerikaiak idején. Megtehetik ezt is a nők, annyi a különbség hogy ha így akar strandra menni (ez egy fürdőruha, remélem világos) akkor csak olyanra mehet ami kizárólag nőknek van fent tartva. De mindjárt megkeresem hogy hogyan mulatnak otthon az iráni fiatalok. :)

2017. ápr. 7. 09:39
 16/20 anonim ***** válasza:
85%

Hát épp ez a baj, hogy csak külön nőknek fenntartott strandokra mehetnek így, mert a férfi nem láthatja a női testet, mert az erkölcstelen. Takarják el a férfiak a szemüket, ha képtelenek uralkodni testi vágyaikon, ne a nőket kényszerítsék a túlságosan is konzervatív ruha viselésére. Persze, tudom, Irán sokat enyhült azóta, de akkor sem olyan, mint régen.

Akkor becsüld meg a férjedet, mert sajnos vannak olyan európai nő-muszlim férfi kapcsolatok, ahol a férfi hidzsáb viselésére kötelezi a feleségét.

2017. ápr. 7. 10:46
 17/20 anonim ***** válasza:
52%
De azért vicces hogy azon mindenki kiborul hogy jaj a muszlimoknál külön strand van a nőknek, de hogy japánban külön metrókocsi van nekik az senkit nem érdekel :D
2017. ápr. 7. 21:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha erkölcsös akarsz lenni, akkor nem veszel fel köldökig kivágott blúzt és mellé miniszoknyát, a fejkendő teljesen fölösleges, habár ha a zsíros hajadat akarod elrejteni, akkor kifejezetten előnyös. Habár arra készülj fel, hogy nagyobb figyelmet fogsz magadra vonzani, mint egy átlagos garbóban, szóval pont hogy a kívánt hatás ellentétét fogod elérni vele (ráadásul magyarázkodhatsz is, hogy nem vagy igazából muszlim).
2017. ápr. 7. 22:57
 19/20 anonim válasza:
100%

[link]

Hordjad így lazán kötve pl..Nem hiszem,hogy szólnak ezért,mert európaiak is viselnek kendőt,csak a fiatalok körében nem divat már.

2017. nov. 1. 00:45
 20/20 anonim válasza:
Igen. :) A hijab csak egy kendő, az abaya is szimplán csak egy hosszú ruha. Örülnek is, ha hordod, hiszen ez csak promotálja őket és elfogadást is mutat. De arra ügyelj, hogy jó szándékkal vedd fel és ne azért, hogy viccet csinálj a muszlimokból.
2021. dec. 30. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!