Ki megy el az április 11-i Emlékünnepre?
Mi a menete egy ilyen eseménynek? Mi történik ott?
(az nap én dolgozom)

Én.
Erről van egy kis videó a jw.org honlapon.
A megemlékezés pedig naplemente után kezdődik.
Menete:
Egy ének és ima után, egy testvér előadásban vázolja miért vagyunk ott, és mi ennek a jelentése, jelentősége.
Utána, először körbe adjuk a pászkát, majd a bort.
ezekből csak a felkentek fogyasztanak, akik meghívást kaptak, hogy legyenek Jézus társuralkodói.
s végül újra ének és egy befejező ima.

Szia
Elmegyek, mert ez az év legfontosabb eseménye a számomra:-)
Jézus a pászka napján vezette be az Úr Vacsoráját, és ezen a napon ölték meg. A pászkát „emlékeztetőül” tartották, felidézve, hogyan szabadult meg Izrael az egyiptomi rabszolgaságból i. e. 1513-ban (2Mózes 12:14, NW). Ezt évente csak egyszer ünnepelték, a zsidó hónap, niszán 14. napján (2Mózes 12:1–6; 3Mózes 23:5). Ez arra utal, hogy Jézus halálát is csak olyan gyakorisággal kell megünnepelni, mint a pászkát, vagyis évente, és nem havonta, hetente vagy naponta.
Az Úr Vacsorája az egyetlen vallásos ünnep Jehova Tanúi között, és ezt évente tartják meg. Így is van rendjén, mivel Jézus a következőt parancsolta a követőinek: „Ezt tegyétek továbbra is a rólam való megemlékezésül.” Az Emlékünnepen Jézus haláláról emlékezünk meg, arról a halálról, amely támogatta Jehova egyeduralmát.
Nekem nem számít hogy mikor kezdődik, mert dolgozom!
Ezért kérdeztem.
A menete érdekelt és azt írtad is. Köszi!
S nálatok vannak ilyen felkentek, ahová te jársz?
Voltam már nem egy vallásos összejövetelen de pénzt még soha nem kértek sehol sem.

Kérdező!
Hogy mi a menete azt leírták csak azt még ki felejtették (és ezért a következőt én még hozzátenném), hogy egy kívülálló úgy érzi magát ott mint ha csak egy színházi előadáson lenne mert ugyanis a kettő között nagy különbség nincs. Megy az előadás, megy a taps és a "főszereplők" (ha vannak) ők az ünnepeltek.
És most leírnám azt,hogy mi történik ott; Jézus Krisztus Szövetségének Megtagadása!
Ez történik ott valójában kedves Kérdező!
Úgyhogy ne bánd,hogy nem vehetsz részt ezen az "ünnepségen"!
Üdv;
Egy volt tanú
Volt tanú!
Én nem bánom hogy nem lehetek ott, aznap dolgozom. De kösz a részleteket!
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! S ha van még mit írni akkor írjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!