Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki megy el az április 11-i...

Ki megy el az április 11-i Emlékünnepre?

Figyelt kérdés

Mi a menete egy ilyen eseménynek? Mi történik ott?

(az nap én dolgozom)

2017. ápr. 3. 05:16
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Én.

Erről van egy kis videó a jw.org honlapon.

A megemlékezés pedig naplemente után kezdődik.

Menete:

Egy ének és ima után, egy testvér előadásban vázolja miért vagyunk ott, és mi ennek a jelentése, jelentősége.

Utána, először körbe adjuk a pászkát, majd a bort.

ezekből csak a felkentek fogyasztanak, akik meghívást kaptak, hogy legyenek Jézus társuralkodói.

s végül újra ének és egy befejező ima.

[link]

2017. ápr. 3. 06:40
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
A Jehováknál ez valami új dolog? Felkentek meg Jézus társuralkodói? Eddig még Jézus születését sem ünnepelték.
2017. ápr. 3. 08:05
 3/7 anonim ***** válasza:
13%
Nem új dolog, mindig is megemlékeztünk Jézus haláláról. Jézus mondta, hogy a követői tegyenek így. Én is megyek. Az 1. hozzászóló jól leírta a menetét. Még annyi, hogy pénzgyűjtés nincs, ingyenes rendezvény.
2017. ápr. 3. 09:02
 4/7 KZitus ***** válasza:
19%

Szia

Elmegyek, mert ez az év legfontosabb eseménye a számomra:-)

Jézus a pászka napján vezette be az Úr Vacsoráját, és ezen a napon ölték meg. A pászkát „emlékeztetőül” tartották, felidézve, hogyan szabadult meg Izrael az egyiptomi rabszolgaságból i. e. 1513-ban (2Mózes 12:14, NW). Ezt évente csak egyszer ünnepelték, a zsidó hónap, niszán 14. napján (2Mózes 12:1–6; 3Mózes 23:5). Ez arra utal, hogy Jézus halálát is csak olyan gyakorisággal kell megünnepelni, mint a pászkát, vagyis évente, és nem havonta, hetente vagy naponta.

Az Úr Vacsorája az egyetlen vallásos ünnep Jehova Tanúi között, és ezt évente tartják meg. Így is van rendjén, mivel Jézus a következőt parancsolta a követőinek: „Ezt tegyétek továbbra is a rólam való megemlékezésül.” Az Emlékünnepen Jézus haláláról emlékezünk meg, arról a halálról, amely támogatta Jehova egyeduralmát.

2017. ápr. 3. 10:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem nem számít hogy mikor kezdődik, mert dolgozom!

Ezért kérdeztem.

A menete érdekelt és azt írtad is. Köszi!

S nálatok vannak ilyen felkentek, ahová te jársz?

Voltam már nem egy vallásos összejövetelen de pénzt még soha nem kértek sehol sem.

2017. ápr. 3. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Hogy mi a menete azt leírták csak azt még ki felejtették (és ezért a következőt én még hozzátenném), hogy egy kívülálló úgy érzi magát ott mint ha csak egy színházi előadáson lenne mert ugyanis a kettő között nagy különbség nincs. Megy az előadás, megy a taps és a "főszereplők" (ha vannak) ők az ünnepeltek.

És most leírnám azt,hogy mi történik ott; Jézus Krisztus Szövetségének Megtagadása!

Ez történik ott valójában kedves Kérdező!

Úgyhogy ne bánd,hogy nem vehetsz részt ezen az "ünnepségen"!

Üdv;

Egy volt tanú

2017. ápr. 7. 20:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Volt tanú!

Én nem bánom hogy nem lehetek ott, aznap dolgozom. De kösz a részleteket!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat! S ha van még mit írni akkor írjatok!

2017. ápr. 8. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!