Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mély katolikus hívő vallásosak...

Mély katolikus hívő vallásosak, ti a katolikus vallás minden tanát elfogadjátok vagy van amit nem, ha van ilyen akkor mi az?

Figyelt kérdés
2017. márc. 28. 15:06
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
52%
9-essel én is egyet értek, soha nem értettem, miért szent Szent István, vagy akár Szent László... de ezt nem is érthetjük meg soha, mert nem középkori fejjel gondolkozunk, más az értékrend, mint akkor
2017. márc. 28. 17:47
 12/41 A kérdező kommentje:

2. a gyónásról a Biblia is ír.

De nem arról ír, hogy a pap fülébe kell gyónni legbelsőbb titkainkat!! Minden vallásnál van valamilyen gyónás, de azt az egyén megoldja Istennel, nem fülbe.

Tudom jól régen ez az információ nagyon jól jött a papoknak (pl tudta hogy mari néni csalja a férjét)

2017. márc. 28. 17:57
 13/41 anonim ***** válasza:

"Jézus megismételte: „Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.”" János 20: 21-23

nem tudom, nekem sohasem okozott gondot, hogy elmondjam a bűneimet a papnak, hisz tényleg megkönnyebbülés letenni a bűnöket.

2017. márc. 28. 18:09
 14/41 A kérdező kommentje:

"nem tudom, nekem sohasem okozott gondot, hogy elmondjam a bűneimet a papnak, hisz tényleg megkönnyebbülés letenni a bűnöket."

Mert nem elég erős a hited, nekem sokkal nagyobb megkönnyebbülést jelent ha bűneimet Krisztusnak mondom személyesen, a belső szobámba, és ajtómat bezárva, imádkozva atyámhoz; és tudom, hogy az én atyám aki a te Atyád is, a ki titkon néz, megfizet nékem nyilván és nem egy halandó gyarló embernek mondom ezeket a bűnöket.

2017. márc. 28. 18:17
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

bocs, de ne méregesd már a hitemet, hogy jössz te ehhez?

a gyónásban nem a papnak mondod el a bűneidet, hanem az ő közvetítésével Jézusnak. Nincs azzal gond, ha neked ez nem tetszik, de ne szólj már be azért, mert nekem igenis megkönnyebbülés a gyónás

2017. márc. 28. 18:25
 16/41 A kérdező kommentje:

"a gyónásban nem a papnak mondod el a bűneidet, hanem az ő közvetítésével Jézusnak"

Szomorú, hogy neked közvetítő kell Krisztus Urunkhoz és nem vagy olyan közel hozzá lelkileg hogy személyesen az Ő szeretetteli erejében légy.

2017. márc. 28. 18:28
 17/41 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem meg az a szomorú, hogy azt hiszed, így ismeretlenül átlátod az istenkapcsolatomat.

Mint már fentebb írtam, a Biblia ír arról, hogy Krisztus maga küldi az apostolokat, hogy az ő nevében oldozzák fel a bűn alól a hívőket. A papok pedig az apostoli hivatást viszik tovább

2017. márc. 28. 18:32
 18/41 anonim ***** válasza:
42%

Szomorú, hogy ennyire nem ismered a Bibliát kedves kérdező :(

#13-as hozzászóló még idézte is, hogy Jézus az apostolokra hagyta a bűnok feloldozására a hatalmat, akik ezt továbbadták a kiválasztott püspökök számára.

2017. márc. 28. 18:44
 19/41 A kérdező kommentje:
Esetleg az apostolokra, de a papokra már hozzáköltés.... Csak apostolok vannak a Bibliában.
2017. márc. 28. 18:49
 20/41 anonim ***** válasza:
33%
és mi értelme lett volna Jézusnak valami olyasmit bízni az apostolokra, ami a haláluk után már érvénytelenné válna?
2017. márc. 28. 18:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!