Mély katolikus hívő vallásosak, ti a katolikus vallás minden tanát elfogadjátok vagy van amit nem, ha van ilyen akkor mi az?
2. a gyónásról a Biblia is ír.
De nem arról ír, hogy a pap fülébe kell gyónni legbelsőbb titkainkat!! Minden vallásnál van valamilyen gyónás, de azt az egyén megoldja Istennel, nem fülbe.
Tudom jól régen ez az információ nagyon jól jött a papoknak (pl tudta hogy mari néni csalja a férjét)
"Jézus megismételte: „Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta: „Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.”" János 20: 21-23
nem tudom, nekem sohasem okozott gondot, hogy elmondjam a bűneimet a papnak, hisz tényleg megkönnyebbülés letenni a bűnöket.
"nem tudom, nekem sohasem okozott gondot, hogy elmondjam a bűneimet a papnak, hisz tényleg megkönnyebbülés letenni a bűnöket."
Mert nem elég erős a hited, nekem sokkal nagyobb megkönnyebbülést jelent ha bűneimet Krisztusnak mondom személyesen, a belső szobámba, és ajtómat bezárva, imádkozva atyámhoz; és tudom, hogy az én atyám aki a te Atyád is, a ki titkon néz, megfizet nékem nyilván és nem egy halandó gyarló embernek mondom ezeket a bűnöket.
bocs, de ne méregesd már a hitemet, hogy jössz te ehhez?
a gyónásban nem a papnak mondod el a bűneidet, hanem az ő közvetítésével Jézusnak. Nincs azzal gond, ha neked ez nem tetszik, de ne szólj már be azért, mert nekem igenis megkönnyebbülés a gyónás
"a gyónásban nem a papnak mondod el a bűneidet, hanem az ő közvetítésével Jézusnak"
Szomorú, hogy neked közvetítő kell Krisztus Urunkhoz és nem vagy olyan közel hozzá lelkileg hogy személyesen az Ő szeretetteli erejében légy.
Szerintem meg az a szomorú, hogy azt hiszed, így ismeretlenül átlátod az istenkapcsolatomat.
Mint már fentebb írtam, a Biblia ír arról, hogy Krisztus maga küldi az apostolokat, hogy az ő nevében oldozzák fel a bűn alól a hívőket. A papok pedig az apostoli hivatást viszik tovább
Szomorú, hogy ennyire nem ismered a Bibliát kedves kérdező :(
#13-as hozzászóló még idézte is, hogy Jézus az apostolokra hagyta a bűnok feloldozására a hatalmat, akik ezt továbbadták a kiválasztott püspökök számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!