Miert harangoznak Szekesfehervaron ejszaka?
11 fel 12 es 12-kor.
Ejszaka minek zavarni az embereket?
Melyik templom?
Minden órában szoktak harangozni, fél 12-őt nem tudom.
Ha jól tippelem, a templom már előtted is ott volt :)
Miert harangoznak????
Ha jol tudom elobb volt az ember es aztan a vallas;)
Ami szereny szemelyem szerint, penz, penz, penz
Több oka is lehet a harangozásnak, én nem hallom, hogy megmondja éppen mikor miért.
De valószínűleg egyszerűen az időt jelzi csak.
Elhunytért is szoktak harangozni, de nem éjjel és jól hallhatóan a lélekharang szól olyankor.
Van misére hívó harangozás is, értelem szerűen misék előtt negyed és fél órával. Persze nem éjjel.
Szóval szerintem az időt jelzi olyankor.
"Ha, ha! mi zúg?... mi éji dal. Székesfehérvár utcáin ez?Felköttetem a lord-majort,
Ha bosszant bármi nesz!"
Édesanyám átaludta a bombázást a Vérmező utcában,amikor a szomszéd házal találat érte.Nem ébredt fel 16 évesen,mert a háború ellenére béke volt a szívében.Isteni béke.Másokat,a kvarcóra zaja is zavar alvásában.
# 5
Lehet, hogy béke volt a szívében, de ha a szomszéd ház lebombázását átaludta, akkor valószínűleg narkolepsziás is volt.
Kedves 6.Hsz!
Nem ismerem a"narkolepsziás"szindrómát,de azt tudom,hogy édesanyám rögtön felébredt,ha felsírtunk rossz álom,vagy fájdalom miatt.Csak a bombázás nem izgatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!