Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miről is van szó pontosan?...

Miről is van szó pontosan? Adventista kérdés?

Figyelt kérdés
Azt mondta nekem egy adventista, hogy ők azt tanulták,hogy a pápa felszólította a protestáns egyházakat arra, hogy egybe olvadjanak. Állítólag a hírekben is volt, de nem találom. Vagy hogy szól ez pontosan?
2017. márc. 11. 20:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Olvasva a hozzászólásodat, egy nagyon érdekes kérdés merült fel bennem.

Tehát azt állítod, hogy az Egyház a gonoszt testesíti meg, a pápa pedig az antikrisztus.

Megfordítom a dolgot. Honnan tudhatnám, hogy nem például te szolgálod a gonoszt gyülekezeteden keresztül? A hamis próféta képét rád (rátok) is lehetne mondani, ha nagyon akarnánk. Azt mondja az Írás, hogy az utolsó időkben sok hamis próféta fellép majd és sokakat megnyernek maguknak. Lásd mennyi újkelető felekezet van, és egyre csak több. A tiéd mikor is alapult? Nem hiszem, hogy közel 2000 éve.

"Mi Adventisták ezt át látjuk"

Ahogy a világvégét is láttátok :)

2017. márc. 24. 22:17
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves 11.Hsz!

Az adventvárók nagy csalódása 1844 okt.26-án történt,és a HN Adventista Egyház 1863-ban lett alapítva,amely kinyilvánította,hogy Jézus 2. eljövetele idejét,senki nem tudhatja Istenen kívül.

Ne rágalmazz!

Hasonlóan rágalmaztad a 10.Hsz-t is 2. mondatodban.

A többi írásod üres fecsegés.

Remélem ennél többre vagy képes!

2017. márc. 25. 07:22
 13/21 anonim ***** válasza:

"Hasonlóan rágalmaztad a 10.Hsz-t is 2. mondatodban."

Hogy egészen pontos legyek, a 4. mondatomban tettem. A 2. mondatban csak összefoglaltam, amivel megvádolta Krisztus Egyetemes Egyházát és Szent Péter utódát. De a 3. mondatomban jeleztem, hogy pont ugyan azt teszem, amit ő. Miért kell ezen így meglepődni kedves 11-es hosszászóló...

2017. márc. 25. 13:36
 14/21 anonim ***** válasza:

13.Hsz!

A 2.mondatod rágalma:

"Tehát azt állítod, hogy az Egyház a gonoszt testesíti meg, a pápa pedig az antikrisztus."

A rágalmazott,Andreas Helvig könyvére hivatkozott,és semmit nem állított a római pápáról.

A Krisztus egyházának feje Krisztus,és nem egy gyarló politikus.Földi helytartója,pedig akit elküldött,vagyis Isten Lelke.

Nem állított ilyet!

2017. márc. 25. 18:12
 15/21 anonim ***** válasza:

A gépem összekutyulta a mondataim.Így gondoltam:(Jav.)

13.Hsz!

A 2.mondatod rágalma:

"Tehát azt állítod, hogy az Egyház a gonoszt testesíti meg, a pápa pedig az antikrisztus."

Nem állított ilyet!

A rágalmazott,Andreas Helvig könyvére hivatkozott,és semmit nem állított a római pápáról.

A Krisztus egyházának feje Krisztus,és nem egy gyarló politikus.Földi helytartója,pedig akit elküldött,vagyis Isten Lelke.

2017. márc. 25. 18:15
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg értelmezni, hogy mit írt a kedves hozzászóló. Az idézett Andreas Helvig nevével csak annyit akart mondani, hogy ez a meglátás (amivel ő is azonosul) nem újkeletű, hanem néhány évszázaddal korábbra visszanyúlik. Utána folyamatosan E/1 (mint önmaga) vagy T/1-et (mint adventisták) használ és nyilatkoztatja ki nézeteit az Egyházról.

Nem nehéz, csak egy kis szövegértés.

Az pedig erősen önellentmondás, hogy Krisztus földi helytartója "Isten Lelke". Nem csak mert így nehezen azonosítható, hogy pontosan kire gondolsz, hanem mert Isten nem lehet Önmaga helytartója (max tagadhatod, hogy létezik-e vagy szükség van-e ilyen titulusra/személyre). Bár ez utóbbiban lehet tévedek, kitudja milyen jehovásokhoz hasonló eretnek gondolatokat táplálsz.

2017. márc. 25. 18:58
 17/21 anonim ***** válasza:
Ahogyan Jézus,és az Atya egy,úgy földi helytartója,a Szentlélek is egy Vele.
2017. márc. 26. 08:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan hol írja a Szentírás, hogy a Szentlélek Krisztus földi helytartója. Mivel Szent Péter utódát nem fogadod el annak a szokásosan megjelölt igehelyek alapján (szerintem ismered ezeket, így most nem idézném), ezért gondolom tudsz olyan verset ami egészen konkrétan, nem csak utalás szintjén, alátámasztja feltevésedet.
2017. márc. 26. 10:44
 19/21 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

"Most elmegyek ahhoz, aki küldött. De senki sem kérdezi közületek: Hova mégy?Inkább szomorúság tölti el szíveteket, amiért ezt mondtam.De az igazságot mondtam: Jobb nektek, ha elmegyek, mert ha nem megyek el, akkor nem jön el hozzátok a Vigasztaló. Ha azonban elmegyek, akkor elküldöm.Amikor eljön, meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről.A bűnről, amiért nem hittek bennem.Az igazságról, hogy az Atyához megyek, s többé nem láttok.Az ítéletről, mivel a világ fejedelme ítélet alá esett.Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek.Hanem amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet benneteket a teljes igazságra. Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek.Megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.Minden, ami az Atyáé, az enyém is. Azért mondtam, hogy az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek."(Jn 16:5-15)

2017. márc. 27. 01:44
 20/21 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

Dr Fekete Károly,ezt így fogalmazta:

"Jézus Krisztus most is ül az Atya jobbján, és abban van jelen, hogy Szentlelkét

küldte el, aki vígasztal, aki a pártfogó, aki az evangéliumot eszünkbe

juttatja. A Szentlélek Krisztus földi helytartója. Az ő Szentlelke által találkozunk

vele, s majd eljön fizikai valóságában az utolsó napon. "

2017. márc. 27. 01:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!