Külsősként mi a véleményetek a görögkatolikusokról?
Nagyon ősi,szép templomi szertartásaitok vannak.
van hogy a tv-ben nézem.
Csak részben vagyok külsős, mivel az egyik nagyapám és az ottani felmenőim görögkatolikusok voltak. Én római vagyok, nekem szimpatikusak, de hát sok a közös bennünk, csak a liturgia más.
Több görög atyát ismertem meg, szimpatikus emberek, barátságosak, segítőkészek.
Elsőre nekem talán nem is a liturgia, hanem inkább az jut eszembe, hogy nagy családok vannak, és ha találkozom egy görögkatolikussal, akkor az tuti rokona szegről-végről valamelyik másik görögkatolikusnak... :))
Nem igazán ismerem a görögkatolikusokat, de amit tudok/hallottam, az alapján szimpatikusak :) Úgy tudom, hogy ha nincs róm.kat templom a közelben, csak görög, akkor elmehetek a ti miséitekre is. Illetve úgy hallottam, hosszabb az istentiszteletetek, szóval kíváncsiságból, kicsit off lesz, de: milyen hosszú nálatok egy mise?
Egyébként érdekes és valamiért szépnek tartom, városunkban is nem olyan rég épült egy görögkatolikus templom :) Illetve megint egy - jó, tudom, elég buta - kérdés, de milyen nyelven miséztek általában?
Bocsánat ha kicsit zagyva volt a válaszom, de remélem mentél vele valamira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!