Akik hisznek a reinkarnációban! Miért? Nem félelmetes ebbe belegondolni?
Ezt arra értem, hogy nem félelmetes mindig és mindig egy másik személyiséget felvenni, egy lélekkel? Mert akkor bizonyos személyeid elvesznek...ÖRÖKRE. És a Nirvánaban (magyarul az örök nyugalom helye) melyik személyiséget veszik fel?
Meg van az a feltételezés hogy állatból, növenyből is lehet reinkarnálódni, ami forditva is igaz. Én speciel nagyon nem szeretnék fű lenni... Vagy ha születik egy gyerekem akkor elkezdhetnék találgatni, hogy ő disznó volt-e a vágóhidon vagy esetleg szarvasmarha.
Én mondjuk nem hiszek benne, de egyáltalán nem félelmetes. Sőt megnyugtató lehet, hogy semmi sem végleges, bármit csinálhatsz, legrosszabb esetben kezded elölről.
Szemben pl. a kereszténységgel, ahol mindenért vállalni kell a felelősséget és nincs végtelen időd.
"A személyiség kifejezés angolul personality, németül Personalitat, franciául personalité a latin persona szóból származik. A persona eredetileg azt az álarcot jelentette, amit az ókori színházban a színészek viseltek, később a szerepre, majd magára a szerepet játszó színészre értették."
Érdekes, nemde? Kérdés az is persze, ki mit ért személyiség alatt, mert sok meghatározása lehet. Egyébként már a modern pszichológia is elismeri, hogy mindenki több személyiséggel rendelkezik.
A fő cél persze az kellene legyen, hogy megtaláljuk az eredeti személyiségünket, önvalónkat, ami rendelkezik az örökléttel, teljes tudással, boldogsággal (sat, chit, ananda). Ha ez megtörtént, akkor kiszabadulunk a szamszárából, vagyis a lét körforgatagából.
A Bhagavad-Gíta, ami egy 5100 évvel ezelőtt keletkezett írás, Isteni kinyilatkoztatás (hindu bibliaként ismeretes) a következőket írja ezzel kapcsolatosan:
"Nem volt olyan idő, amikor Én nem léteztem, s öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is. A jövőben sem fog megszűnni életünk, létünk végtelen.
Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a
testben a gyermekkortól a serdülőkoron át az öregkorig; a
halál után is egy másik testbe költözik. Az igazi énét
megvalósított embert azonban nem téveszti meg az efféle
változás."
B.G. 2.12-13
A Védák 8 400 000 fajról tesznek említést ebben az univerzumban. A tudatunk fejlettsége határozza meg, hogy milyen testbe kerülhetünk, ez a tudat evolúciója. Az emberi születés a legmagasabb rendű élet, mert csak ebben van esélyünk a felszabadulásra!
"Ha viszont elfogadjuk azt az állítást, hogy Isten a szívek vizsgálója, és ismeri a gyerek jövőjét, ismeri a szíve állapotát, és azt is, amilyen lesz, akkor a szabad akarat értelmét veszti. Ezen soha nem gondolkoznak el az egyetlen út hívők ? "
De, elgondolkoztunk és elvetettük, mert nem logikus. Nem sérül a szabad akarat, hisz Te magad is írtad, hogy ISMERI a jövőt. A rálátás a dolgokra nem egyenlő a befolyásolással. Azon gondolkoztál már, hogy a keresztény filozófia és logika szerint Isten mindenkit a jóra motivál, ezzel biztosítva a szabad akaratot, mivel mehetünk ez ellen is. Ha nem ezt tenné, akkor játszadozna, akkor sérülne a szabad akarat. A törvény jelenléte is a szabad akaratot jelzi, hisz minek törvény, ha valaki programozott robot. Korábban mózesi törvények, ma a szeretet törvénye és Isten fiában való hit törvénye él. Ha valaki nem hisz, akkor elkárhozik. Mindenki szabad akarattal dönthet. Isten a jóra befolyásol, ahogy írtam. Krisztus maga mondta, hogy mindenkit magához vonz, ezzel biztosítva a szabad akaratot, mert dönthetsz a vonzás ellen is.
Mindenki esetében, így a gyermekek esetében is Istennek minden döntésről tudomása van, még a be nem következetteknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!