Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A pentagramma sátánista...

A pentagramma sátánista szimbólum?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a fordított pentagramma sátánista, de az egyszerű körben a csillag is? Mit jelent pontosan ez a szimbólum? Van több jelentése is? Mármint hogy én nem sok mindent találtam ezzel a témával kapcsolatban... De valami olyasmit gyanítok hogy a fekete mágiához van köze, a fekete mágia feltétlenül sátánista?

2017. febr. 10. 05:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Csak a lefelé fordított pentagramma sátánista, a felfelé álló az ellenkezője. A pentagramma az anyag fölé emelkedő szellemet képviseli, a fordított pentagramma a fordítottját.
2017. febr. 10. 06:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Az főként a pogányságot jelképezi, ebben is a boszorkányságban használt, elméletük szerint visszatartja a gonosz erőket.

A kereszténység által kitalált Baphomet szetint a bal kéz útján lévő vallások (amik a Földön eltöltött életet tartják fontosnak) lefelé fordított pentagrammal jelöltetnek, a jobb kéz útján lévők (amik a halál után eltöltött időt tartják fontosnak) pedig simával. :)

Persze azóta mindkettő több jelentést kapott a különböző nézeteket valló neopogány vallások miatt, de ez az eredetileg elfogadott rendeltetésük.

2017. febr. 10. 10:34
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

Nem. A sátánisták bitorolják ezt az ősi, és eredendően jó jelképet.

[link]

A pütagoreusok jelképe volt, mert végtelenül tartalmazza az aranymetszést

[link]

- az ember szimbóluma

[link]

2017. febr. 10. 15:06
 4/12 anonim ***** válasza:
39%

3#

Ahhoz még egy kicsit tanulnod, kutakodnod kéne, hogy erről írkálj,mert - a jelenlegi tudásoddal - csak tökéletes butaságot tudtál összehozni. Ha ismernéd a sátánizmust és a hozzá tartozó történelmet, -a görög, summér, egyiptomi mitológiát vagy általában az ókori és még régebbi elbeszéléseket-nemírtál volna ekkora idiótaságot, hogy a sátánisták lopták el ezt.

2017. febr. 10. 16:33
 5/12 anonim ***** válasza:
az 5 alapvető elemet jelzi, azok használják akik a természeti kincseket megbecsülik.
2017. febr. 10. 19:01
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

#4 bitorlást írtam, nem "lopást" az nem ugyanaz. Két vadbarom sátánista imádás közt szakíts időt az értő olvasás gyakorlására, mert különben nagyon nehéz lesz az életed.

[link]

Kérdező:a pütagoreusok szimbóluma - eredendően nincs semmi elfajzás benne. Később buktak rá a sátánisták, majd a kommunisták - vörös változatban.

A szegény ötszögnek, ötágú csillagnak nincs semmi aljas vonatkozás, ragyogó színtiszta geometria.

2017. febr. 10. 20:46
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

6*

szegénykém...neked már csak tényleg a teequilával van napfelkelte / a nicked alapján /

Vádaskodó vadbarom / ez is a te szóhasználatod alapján,használva, mert gondoltam maradjunk az általad ismert szavaknál, nehogy belezavarodj a zavarjaidba is /

vagy. A leirt jelzős vádadcsakugyan olyan sekélyeskitaláció mint az irásodban rejlő tudás. Egysíkú, felszínes, téves és félrevezető.

Mindezek ellenére én -veled ellentétben- tiszteletben tartottam az énedet és nem használtam sértő jelzőt rád. Főleg úgy, hogy azt minden tudást nélkülözve kitaláltam magamnak.

Leszel kedves jelzők nélkül tisztelni engem- ahogy én is teszem veled- különben....hiszen te teljesen tisztában vagy azzal mit csinál egy spirituális Sátánista ugye? Töviről hegyire ismered jelképeiket, filozófiájukat, az ókori és,még régebbi mitológiáját. Nem csak egy kúltúrkörön keresztül? Úgye...ugye nem ?!

2017. febr. 11. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:
És igen. Tudom tudom. Vannak hibák az irásomban. Nem gépen íromválaszom azért. Vagy tulajdonképpen mindegy is. Na nem ragozom tovább. Lehet hogy csak rossz napod volt van stb.
2017. febr. 11. 10:55
 9/12 anonim ***** válasza:
66%
"vadbarom sátánista imádás" - a jelzős szerkezetben NEM a te "énedre " vonatkozik a jelző, hanem a 'sátánista imádásra'. Változatlanul fenntartom, hogy nem értőn olvasol. De mindegy is, részemről befejeztem, ha egészen őszinte akarok lenni: nem érdekelnek a "sátánisták". A továbbiakban a kérdezőnek feleljünk, legalább is én úgy teszem, mert a geometria viszont érdekel. Viszontlátásra!
2017. febr. 11. 14:58
 10/12 anonim ***** válasza:
40%

nem csak a fekete, de a fehér mágia is Sátán világához tartozik, bármit is hisznek / mondanak a gyakorlói.

Természetfeletti hatalom csak 2 van.

Isten és Sátán.

Ebből Isten a Teremtő, ő teremtette Lucifert is, aki később Sátán lett, és a napjai végesek.

Így a legnagyobb emberfeletti Lény: Isten.

Vele egyszerű kapcsolatba kerülni, elég, ha megszólítjuk gondolatban. Nem kell semmi különleges módszer, szertartás semmi.

És bevallom, minél tovább gondolkodok, vsz. ez igaz a másik Félre is, Sátánra. Szerintem kapcsolatba lehet vele kerülni ceremóniák, beavatások nélkül. De az embereknek vonzóbb és izgalmasabb, ha titkos szervezetek, tanok, varázslások, parajelenségek stb útján keresztül vezet a találkozás.

De az is lehet, hogy vannak akiknek riasztó a közvetlen kapcsolat az Ördöggel, de egy kis horoszkóp, jóslás,ezotéria, agykontroll, energiasebészet,reiki, varázslás, homeopátia, Wardolf szellemiség, szellemidézés stb kellemesen izgalmas és még azt is hihetik, hogy MAGA ISTEN adta ezt nekik ajándékba.

Egy szimbólum csak annyira okkult, amennyire az ember kapcsolatba akar kerülni a mágiával, amúgy meg csak szintiszta, gyönyörű geometria :)

2017. febr. 11. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!