A fű (marijuana/cannabis) jó dolog?
"Az..te láttál már feldühödödt füvest(nem biost)aki kinyirt volna valakit?alkoholistát már láttam,egyik fele belehal,a másik börtönben,utcán végzi,az mégis legál.."
Nem csak akkor káros, ha ezek történnek :)) Leépíti a személyiséget, tönkreteszi a rövidtávú memóriát, lelki függővé tesz, stb ...
Ajjaj, van itt baj...
Először is, nincs olyan hogy rákgyógyszer. Mivel eleve nincs két egyforma rákos megbetegedés (hiszen számtalan különféle onkogén vagy tumor szupresszor hibája okozhatja rengeteg különféle helyen a szervezetben), nincs, és soha nem is lehet univerzális gyógymód. Ez csak az összeesküvés fanatikusok hülyesége, akik rendszerint azt se tudják, mit jelent az, hogy rákos megbetegedés...
A legjobb eredményekkel kecsegtető módszerek nem véletlenül a célzott, személyre szabott terápiás kezelések.
A mellékhatások pedig nem attól vannak, hogy a gonosz gyógyszerészek olyasmit pakolnak a tablettákba, amit nem kéne. Hanem mert a szervezeted rendkívül bonyolult és összetett felépítésű, és ugyanaz a hatóanyag a tested különféle pontjain más-más hatást produkálhat. És amelyik hatás a cél, azon kívül minden más értelemszerűen mellékhatás lesz.
Például a kortizol hormon segít a vércukorszint növelésében, inzulin antagonista, másrészről viszont vérnyomásnövelő hatása is van, vagy ha túl sok, az izomgyengeséghez, enyhébb mentális zavarokhoz vezethet. Márpedig az emberek anyagcseréje nem egyforma, ugyanaz az adag lehet hogy valakinek pont elég lenne, másnak viszont már egy picit sok, és lám, jönnek a mellékhatások. Pedig semmilyen adalékanyagról szó nincsen, csak ugyanarról az egyetlen hormonról.
Szia!
Jó! Meg a másik, ami jó az a mértékletesség. De ugyanígy jó a tisztaság is.
Amúgy memóriazavart, terméketlenséget, stb, igen nagy mennyiség tartós fogyasztása okozhat. Alakalmi fogyasztót kevés eséllyel súlytanak ilyen mellékhatások és függőség.
Mint ahogy, ha valaki hetente kétszer, háromszor elkortyol egy- két pohár minőségi rosét, nem épül le a mája és nem fog kannás borért sorba állni vagy a sous vide kacsamell rajongója sem fog elhízni és kukában turkálni az ételért. Mindamellett egész fasz🚭n lehet élni e nélkül is.
@16
11-es vagyok. Én ezzel is egyetértek. A válaszomban a marihuánát nem az alkoholhoz viszonyítottam és a hosszútávú hatását írtam.
A fű használatánál is fő érv,a mértékletesség.
A gyilkosgalócára is ez az elv igaz.Egyszer,talán felfedeznek valamilyen gyógyhatását annak is,és természetesen ahhoz is,a megfelelő mértéket.
Most,mindkettőnek a mértéke,a semmi.Ezt az adagot könnyű kiszámolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!