Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tapasztalatok a hit gyülekezet...

Tapasztalatok a hit gyülekezetéről? Tagok akik kiléptek?

Figyelt kérdés
A bátyám nem rég megtért, és olyanokat mond,hogy vagy jó és van rossz,döntsem el hova tartozok.

2017. febr. 8. 19:59
1 2
 11/16 anonim válasza:
41%
Akinek nincs kapcsolata Istennel vagy nem tapasztalta még a csodáit és a szeretetét, annak nem nagyon lesz pozitív véleménye erről az egészről. 10 éve vagyok keresztény, abban a gyülekezetben tértem meg. Nem neveltek vallásosnak, tehát nem megszokásból megyek oda, hanem azért, mert jól érzem magam abban a közegben és egyre közelebb kerülök az Úrhoz! A bátyád pedig szerencsés, hogy befogadta Istent a szívébe. Kívánom ezt neked is, és minden hitetlen előttem szólónak!:) Isten nagyon szeret benneteket! Ne tagadjátok meg ezt magatoktól...
2017. márc. 23. 23:16
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

Ha jól olvastam, sehol sem állította a kérdező, hogy nem hisz Istenben. Csak annyit, hogy nem hitgyülis. Ez vonatkozik az előtted szólókra is.

2017. márc. 24. 01:37
 13/16 anonim ***** válasza:
16%

Én is itt tértem meg, és Isten csodálatosan munkálkodik az életemen. Soha, semmiért nem cserélném le ezt a gyülekezetet!

Üdv, 13/L

2017. ápr. 14. 19:43
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Sokan akik kilépnek a Hit gyülekezetéből, soha nemtértek meg igazából, tehát nem hagyták el a bűnöket, és valószínű mikor erre rájöttek kiléptek a gyülekezetből. A hit gyülekezete nem egy olyan hely, ahol mindent megértessz az első alkalom alatt. Kell pár év és folyamatos Biblia olvasás, ahhoz, hogy igazából megtudjad ítélni mi van ebben a közösségben. Én jópár éve a Hit gyülekezetébe járok, és tudom, hogy itt is vannak problémák, ahogy senki, és semmi nem lehet tökéletes, de nem ezekre figyelek, hanem arra, hogy én mit kapok ettől a közösségtől, és sok ilyet tudnék mondani. Jó ha tudod, hogy a gyülekezet életében volt egy időszak, mikor sokan kiléptek a gyülekezetből, mert megbotránkoztak azon amik akkor történtek a gyülekezetben, ennek köszönhezően, az internet tele van hamis dolgokat terjesztő emberekkel, akik még alig, vagy nem is voltak a gyülekezetben. A legegyszerűbb, ha te magad eljössz, és megnézel pár Istentiszteletet.

2017. aug. 15. 11:00
 15/16 anonim válasza:
Szerintem megkéne már érteni, hogy az országban már mindenki hallott a Hgy-ről és szerintem elég sok mindenki elment oda legalább egyszer, aki keresztény vagy a kereszténység vonza és akár többet is akarna megtudni. Sajnos mint minden keresztény közegben itt is ugyanazok "problémák" fellelhetők. Jó lenne, ha minnél többen rájönnének, hogy a marketing fogások nem elegek, hanem igen is "kipróbált" emberekre jobban szükség lenne, mert sokszor látni olyat, hogy új emberek nincsnenek felvílágosítva sok dologról. Általában ilyeneknek botránkozás a vége(nem jönnek többet) és utána meg legyintenek a tagok, hogy öh "nemtértmegigazán" stb. Egyszer Németh Sándor istentiszteletén fogott meg az, hogy a Kereszténység legfőbb ellenségei a keresztények. Egyik ilyen betegségnek tartom a "kemény magok" kialakulását egy közösségen belül és persze a "bennszülöttek". Voltak olyan tagok, akik nem tudtak beilleszkedni és nem fordultak el az úrtól, de más közösséget választottak és ott megtalálták a helyüket. Ilyenkor, ha elmondja, hogy ott jobb neki, akkor egyből úgy néznek rá mint a véres ingre. Ezt a jelenséget, amit leírtam példának, az egyik legnagyobb "vidéki" Hgy-ben tapasztaltam.
2020. márc. 5. 04:15
 16/16 anonim ***** válasza:
utolsó, megkérdezhetem, hogy melyikben?
2020. márc. 5. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!