René Guénon minden írása egy hatalmas blöff?
Szia!
Én egy időben olvastam a Magyar Metafizikai Tradicionalisták írásait (László András a vezetőjük, Horváth Róbert, stb.).
Ők említik Guénont és műveit, fordították is.
Az az észrevételem, hogy az un Metafizikai Tradicionalisták köre nem más, mint egy szekta.
Van egy általuk működtetett iskola is. Az előadók természetesen a tradicionalisták köréből kerülnek ki.
De az az egoizmus és dölyf, amit sugároznak, mindenre utal, csak alázatra és szellemi érettségre nem.
Továbbá milyen az, hogy az ember lénye az örök, halhatatlan lélek, az Atman, az Én-Önmagam, majd másik mondatukban jönnek azzal, hogy a nők képtelenek szellemi önmegvalósításra, ezért kell, hogy férfi álljon mellette.
Ugyanakkor a férfi önmagában képes önmegvalósításra, bár a mai világban kell egy szellemi vezető, az nélkül nincs önmegvalósítás. (És kit gondolnak alkalmas vezetőnek? Persze, hogy magukat!)
Ja, és itt élve a keresztény Európában, Magyarországon favorizálják az iszlám vallást. Mert szerintük az az utolsó mentsvár, a kereszténység is korrupt szerintük.
Kell még ennél több?
Ha ennyire undorodsz tőle, kétlem, hogy egy művét is teljes terjedelmében elolvastad volna. Ekkora utálattal nem lehet egy könyvet végigolvasni. Ettől kezdve kétlem, hogy a véleményed teljes egészében a sajátod volna.
Másrészt, az ilyen ultra intelligensek a saját logikájukat keresik. Ha nem találják, az nekik hülyeség. Rosszabb, mint a tanulatlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!