Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi mi a ti hitvallás...

Jehova Tanúi mi a ti hitvallásotok?

Figyelt kérdés
Hadd tudják meg az emberek "saját kézből",hogy miben is hisztek ti és akkor talán megszünnének a Jehova Tanúi ellenes kérdések.

2017. jan. 25. 16:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Kár volt megszólítani, dől belőle a rosszindulat, bőven elég máshol olvasni.
2017. jan. 26. 05:53
 12/22 anonim ***** válasza:

#10.

Nincs mit, Kb így tudnám összefoglalni. Remélem nem hagytam ki semmit... :)

2017. jan. 26. 11:47
 13/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mi Jehova Tanúi, azt hisszük el, amit a Bibliában Isten leíratott magáról, és a szándékáról, és ezt valljuk, és teszünk is érte az életünkben, hogy ezt ne csak szavakban de tettekkel is megvalljuk."

Meg van jó pár dolog amit az Őrtorony még elhitet veletek. Aztán kiderül hogy romlott a szellemi táplálék és mást kell hinni!

Az Istenbe vetett hiteteket azt nem vitatom. Az bizonyára úgy van mint más egyházakban kinek erősebb kinek gyengébb de van hit!

"Aki Jehova néven mutatkozik be a Biblia lapjain..."

Néhány fordításban így van írva de HIBÁSAN egy fordítási hibának köszönhetően született ez a szó! Valójában JHVH!

2Mózes 3:13 Mózes ezt mondta Istennek: „Ha megérkezem Izrael fiaihoz és így szólok hozzájuk: Atyáitok Istene küldött, akkor majd megkérdezik: Mi a neve? - mit feleljek erre?”

14 Isten ezt válaszolta: „Én vagyok, aki vagyok.” Azután folytatta: „Így beszélj Izrael fiaihoz: Aki van, az küldött engem hozzátok.”

Nem egy 16. században kitalált néven mutatkozott be Isten!

2017. jan. 26. 18:14
 14/22 How Arrow ***** válasza:
Máté 15:9 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.
2017. jan. 26. 20:04
 15/22 anonim ***** válasza:

Tisztelt Vidiripi

"

Néhány fordításban így van írva de HIBÁSAN egy fordítási hibának köszönhetően született ez a szó! Valójában JHVH! "

Ezen kijelentésed fényéen gondolom a Jézus nevet sem használod, hiszen nem így ejtették eredetileg, mivel nem magyarok voltak. Más Bibliai szereplő nevét is szigorúan óhéber, arámi és görög nyelven, ugye? A Jehova vagy Jahve név létezett a 16.sz. előtt is, az eredeti óhéber formában. Ugyanígy pl urunknak, Jézusnak a nevét sem datáljuk arra az időpontra, amikor először írásosan lett abban a formában megjelenve, hogy "Jézus".

Mert ez is csak le van fordítva...

Ilyen erővel bele lehetne kötni, hogy Nagy Sándor sosem létezett, mert ezt a nevet csak évszázadokkal később "találták ki" hiszen eredetileg Alexandrosz HoMegász.

Remélem érted mit akarok mondani és nem veszed kötekedésnek? :)

2017. jan. 26. 21:02
 16/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ezen kijelentésed fényéen gondolom a Jézus nevet sem használod, hiszen nem így ejtették eredetileg, mivel nem magyarok voltak."

De igen használom! Többek között használom az Isten fia, Megváltó, Krisztus, megnevezéseket is.

Amennyiben a magyarságnál tartunk akkor magyarázd el nekem ha ennyire fontos ez a dolog miért szerepel a ti fordításotokban az a kifejezés hogy "ki nem érdemelt kedvesség"?

Ez hosszú is és ami a legfontosabb a magyarban nem használnak ilyen kifejezést! A magyarban nem így ejtik még is ez került be az Ú.V.F.-ba. De van erre egy kifejezésünk az pedig az hogy: "kegyelem"! S a legszélesebb körben elismert forma - hogy az őrtorony szavaival éljek. Akkor miért is nem használják ezt? S a név esetében meg ragaszkodnak a "legszélesebb körhöz" - ez így nem valami következetes!

"Más Bibliai szereplő nevét is szigorúan óhéber, arámi és görög nyelven, ugye?"

A más bibliai szereplők azok ugyan olyan emberek mit te vagy én! Sem a héber sem az arám sem a görög nyelvet nem beszélem!

Apropó! Jó hogy felhoztad ezeket, akik készítették az Ú.V.F. ők beszélték a felsorolt nyelveket?

"A Jehova vagy Jahve név létezett a 16.sz. előtt is, az eredeti óhéber formában."

Jehova alakban nem létezett a 16. század előtt nem is létezhetett mert akkor találták ki, mert nem voltak pontos ismereteik a HÉBER NYELVTANRÓL!

Amit alátámaszt a JW.ORG-on található információ is!

"A héber nyelvben — melyet jobbról balra olvasnak — a következő négy mássalhangzóval írják le ezt a nevet: יהוה. Ez a JHVH betűkkel átírható négy héber betű tetragrammaként ismeretes, és Isten neve évtizedeken át ebben a formában került rá európai pénzekre."

A második mondat a lényeges amiben azt írja hogy JHVH formában került rá európai pénzekre.

"Igaz, sok tudós a „Jahve” alak mellett teszi le a voksát, a legszélesebb körben elismert forma mégis a Jehova."

A JW.ORG honlapon elismerik hogy a szakemberek értenek hozzá hiszen ez a dolguk a nyelvtan és úgy is használják ahogyan az helyes. Sok tudós!

"A német Brockhaus enciklopédia szerint egy időben a protestáns fejedelmek olyan jelvényt viseltek, melyen egy stilizált nap és a tetragramma volt látható."

[link]

"Remélem érted mit akarok mondani és nem veszed kötekedésnek? :)"

Nem veszem kötekedésnek. De te se vedd annak. Inkább vedd figyelmeztetésnek hogy tévedésben vagy és ezt igyekszem megvilágosítani számodra!

2017. jan. 27. 19:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Szóval akkor urunk, Jézus nevét nem baj, hogy nem helyesen használjuk, csak Atyánk nevét? Miért?
2017. jan. 27. 20:57
 18/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Szóval akkor urunk, Jézus nevét nem baj, hogy nem helyesen használjuk, csak Atyánk nevét? Miért?"

Elvagy tévedve felebarátom! Ne használj többesszámot! Neked kell használnod egy olyan "nevet" amiről pontosan tudjuk hogy hibás fordításon alapul. S neked azért kell használni mert az Őrtorony szervezet előírja neked!

Sőt még a keresztelkedési kérdésben is benne van!

"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"

Jehova tanújaként azonosít téged és nem keresztényként. S mivel erre keresztelkedtél neked ezt kell használnod.

Én az Atya a Fiú és a szentléleknek nevében keresztelkedtem meg!

Ha én azt mondom hogy mennyei Atya akkor nyugodtan mondhatom. De attól még ismerem mennye Atyám nevét is. Jahve, JHVH!

De a lényeg az hogy az Őrtorony tőletek követeli meg a név használatot s az Őrtorony tanítás szerint a pontos ismeret vezet örök élethez. A pontos ismeret pedig az amit már leírtam a névvel kapcsolatban.

De ezt vedd figyelmeztetésnek! Arra figyelmeztelek hogy nem vagy a pontos ismeret birtokában! Kutatásokat nem csak az Őrtorony végez.

2017. jan. 27. 22:11
 19/22 anonim ***** válasza:
Bocs, de ez terelés volt, semmi több. A kérdés a következő volt: Jézus nevét sem így ejtették, ez TÉNY. Miért használod?
2017. jan. 28. 13:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Miért használod?"

Mert nem keresztelkedtem meg semmiféle szervezetre!

2017. jan. 28. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!