Keresztények! Ha muszáj választani, , az alábbiak közül melyik vallást tartjátok a legszimpatikusabbaknak és miért?
-Hindu/Buddhista
-Muszlim
-Wicca
-Taoista
-Régi pogány vallások több istennel (pl Odinizmus, görög és római vallás, kelta hit)
"Az,aki keresztény(Vagyis Krisztus követője)úgy,mint Krisztus,senkinek sem ártott a történelem során.
Talán ezért volt kénytelen Lucifer "hamiszászlós hadműveleteire",amikor a kereszténység nevében pusztított."
Milyen kényelmes látásmód. Ha valami rossz, az az ördög műve, ha jó istené. Az hogy valaki keresztény, NEM jelenti hogy kötelezően ilyen elvakult birka legyen. A kereszténység iszonyú pusztításokat csinált a hit nevében, a keresztes háborúktól kedve a boszorkányüldözésekig, a kisemmizett emberekről nem is szólva, akiknek éhen haltak a gyerekei mert az egyházi adó előbbvaló volt. És persze ott voltak az "istenítéletek" de lehetne folytatnia a sort. Én addig voltam elvakult hívő, míg el nem olvastam a bibliát, és nem tanultam némi történelmet...
De hogy a kérdésre is válaszoljak: Számomra a felsoroltakból a Hindu/Buddhista, és a wicca vallások a legszimpatikusabbak. Meg úgy általában a természeti vallások.
#30-as persze
Sőt, én vagyok maga az ördög, és csak el akarlak terelni titeket Isten fényétől, valójában az egész oldal az én művem...
#31-es, értékelem a hozzászólásodat, szeretem, amikor egy keresztény nem elvakult birka, és képes tiszteletben más vallásokat is :)
Hát nekem mint nőnek a régi pogány vallások jönnek be, mert noha a régi világban nem volt egyenlőség, de a régi istenek egyike sem jelentette ki, hogy a nő kevesebb vagy bűnösebb vagy ostobább, mint a férfi. Elég csak megnézni a skandinávok mitológiáját: teljesen példaértékűen kezeli a nők helyét a világban, elég csak megnézni az istennőket és a valkűröket. A görögöknél is ugyanez a helyzet, az ő régi isteneik között is például a tudás és a bölcsesség Athéné kezében volt, aki istennő. Nekem ezek tetszenek a leginkább, és az ő történetük.
Nekem, mint nőnek a hinduizmus érdekes és misztikus, de sajna pontosan tudom, hogy Indiában ez a gyakorlatban milyen förtelmes tettekre sarkall néhány embert. Nagyon érdekesnek tartom, de nem szeretném, ha holnaptól ilyen emberek költöznének a szomszédomba. Csak távolról, tisztes távolból szeretem tanulmányozni a hinduizmust, aminek megvan a maga rejtélye és szépsége, de néhány pontján elborzaszt.
A Buddhizmus tana rohadt érdekes és izgalmas, kutattam már a témában, gyönyörű az eszme, így a régi pogány vallások után ez az, amit a leginkább elfogadnék.
Muszlim: ebbe inkább bele se megyek, legyen elég annyi, hogy a legkevésbé szimpatikus vallás...
Wicca: ez is nagyon érdekes, bár ezt eléggé...hogy is mondjam...erőltetettnek érzem az egész kialakulását. Nekem kicsit olyan, mint a Star Warsban az Erő. Nagyon érdekes, de nem igazán tudnám komolyan venni, pedig tudom, hogy az ősi pogány hitvilágra építenek. De még mindig inkább ez, mint az iszlám.
Taoizmus: ez nekem teljesen közömbös. Úgy nem is különösebben érdekel. Ebben a témában is kutattam, de nem áll annyira közel hozzám.
"Az,aki keresztény(Vagyis Krisztus követője)úgy,mint Krisztus,senkinek sem ártott a történelem során.
Talán ezért volt kénytelen Lucifer "hamiszászlós hadműveleteire",amikor a kereszténység nevében pusztított." Ez a kereszténység legkényelmesebb hazugsága. Kevés annyira kártékony dolog van mint a kereszténység.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!