Egy Jehova Tanúja miért nem házasodhat más vallásúval? Miért nem nézhet filmeket, olvashat könyveket, miért kell hetente többször is Biblia órára járnia? Vagy miért nem kaphat vérátömlesztést, ha azzal az életét lehetne megmenteni?
A kérdés valójában nem az enyém, de azért bengem is érdekel a válasz. És Kzitus óhajára ki is írtam.
Remélem nem gond! :)
A Bibliai alapelvek megszegése járhat kiközösítéssel.
Ha megnézed a verset a paráznasággal és a bálvány imádattal együtt említi, ami Bibliai alapelv.
Vidiripi
Living!
"Ha megnézed a verset a paráznasággal és a bálvány imádattal együtt említi, ami Bibliai alapelv."
Valóban!
Én nem hiszem, hogy Jézus ellenezné a vértranszfúziót, ha életmentésről volna szó:
"Abban az időben Jézusnak egy szombati napon vetések között vezetett az útja. Tanítványai megéheztek, ezért tépdesni kezdték a kalászt és eszegették. Ezt látva a farizeusok szóvá tették: „Nézd, a tanítványaid olyat tesznek, amilyet szombaton nem szabad tenni!” Erre így felelt: „Nem olvastátok, mit tett Dávid is, amikor társaival megéhezett? Bement az Isten házába és megette a szent kenyereket, amelyeket sem neki, sem társainak nem volt szabad megennie, csak a papoknak. Vagy nem olvastátok a törvényben, hogy szombatonként a papok a templomban megszegik a szombati tilalmat, mégsem követnek el vele bűnt? Mondom nektek: itt nagyobb dologról van szó, mint a templom. Ha tudnátok, mit jelent: Irgalmasságot akarok, nem pedig áldozatot, nem ítélnétek el az ártatlanokat." (Máté 12,1-7)
Figyelembe véve ezeket, vajon mennyire valószínű, hogy Jézus helyeselné a Tanúk döntését, hogy inkább hagyják meghalni a gyermeküket, minthogy vért adhassanak neki? A Biblia egyébként is csak a vérevést tiltja egyértelműen. Nem szabad megenni az állatot a vérével, ennyi. Most ebbe belemagyarázni, hogy életmentésre sem használható fel, nos ezt tudtommal egyetlen másik keresztény felekezet sem merte megtenni idáig az Őrtoronyot kivéve.
Kedves Istvan35, ott a bibi, hogy az őrtorony nem is keresztény.
Egyébként a hozzászólásod többi része teljesen rendben van.
"A vérátömlesztéssel életet menteni hiedelem, csak az orvosi társadalomban létezik,"
Sok millió emberi életet mentették már meg a vérátömlesztéssel, mi ebben a hiedelem? Tudod egyáltalán, hogy mit jelent a hiedelem szó?
Mert egy szekta, aminek az az érdeke, hogy kis zombihadsereget építsen.
S aki kikacsintgat ebből a zárt agyzabáló körből, az könnyen észreveheti, hogy kívülről ordít róluk a valójuk.
@living witness:
"Nem az Őrtorony tanúi" -igaz. Nem az őrtorony a legfőbb tekintély, hanem a jw.org.
A vértranszfúzióról: azt írod, Isten majd mindenkitől számonkéri, hogy viszonyult a vérhez. Rendben. Azt is, hogy Isten szerint a vér=élet. Ebben egyetértünk.
És az is tény, hogy több alkalommal adtam vért.
Ha számonkéri rajtam, mit kezdtem a vérrel (élettel) tudod, mit felelek rá? "Nincs nagyobb szeretet annál, mint amikor valaki az életét adja a felebarátaiért". Ezek Jézus szavai.
Kedves living witness, te mikor adtál életet azoknak a felebarátaidnak, akiknek a te véredtől függött az életük? És ezzel hogyan fogsz számot adni Isten előtt?
Vidiripi
"...észre sem véve, hogy a vének mennyire kizsákmányolják őket."
Ez azért nem teljesen így van. A vének csak azt csinálják amire utasítják őket. Így nincs is nagyon saját indíttatásból jövő cselekedetük. A vének is kivannak zsákmányolva főleg az idejük. Annyi adminisztrációt kell csinálniuk meg jelentéseket írogatniuk hogy érdemben alig jut idejük a saját családjukra meg persze a gyülekezetre sem. Vagy az egyiktől vagy a másiktól veszik el az időt hogy a papírok meglegyenek.
S mind ezt szervezeti utasításra csinálják. Vagy kénytelenek csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!