Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért teremtette Isten az...

Miért teremtette Isten az embereket? Hogy legyenek alattvalói, akik imádják?

Figyelt kérdés

Mert mi más célja lehetett, hiszen mindenható, azt csinál, amit akar.

Minek kellenek neki az őt tömjénezők serege? Saját nagyságának bizonyítására? Ez noszensz, nem?

Nem értem...

2017. jan. 1. 09:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre miért jössz ide trollkodni, előző? A kiírt kérdés feltételezi Isten létét, erre a "fúj, nincs is Isten" az nem válasz. Nincs azzal baj, ha valaki nem hisz, de ennek a válasznak nem sok értelme volt.
2017. jan. 1. 16:13
 12/32 anonim ***** válasza:

"Míg idea valami, addig csak hordozóját boldogítja. A megvalósult idea kell, hogy hordozza Alkotóját."

Ezért teremtett embert.

---

Anonymus

2017. jan. 1. 17:49
 13/32 anonim ***** válasza:

Na, végre valaki, aki rájött...

tudod, mi az EGYETLEN dolog, amit egy mindenható nem tud megadni magának?

És mi a legelső, legfontosabb parancsolat?

Valamint mi az egyetlen megbocsáthatatlan bűn?

Na, ezekből már lehet sejteni, hogy jók a feltevéseid.

2017. jan. 1. 18:43
 14/32 anonim ***** válasza:
0%

#8-as vagyok

Igen, az ellenkezője látszik.

Ugyan is most nem az élet forrása az uralkodó, hanem ahogy Jézus is rávilágított, Sátán e világ istene, egy darabig, hogy az állításait bizonyítsa, és mivel vesztésre áll, ezért hamarosan véget ér a hatalma, mert bebizonyosodott, hogy tévedésben van.

Nézd, ha nem engedné meg, hogy az ellenség bizonyítson, akkor bizonyíték nélkül senkit nem lehet elítélni.

Még a bíróságon is az elítéltet bizonyítékok alapján ítélik el.

A szeretet pedig az, hogy amikor helyre áll Krisztus királysága, rendet teremt a Földön is, az ide nem valók eltűnnek, Sátán el lesz távolítva, a betegek meggyógyulnak, az elhunytak vissza térnek az életbe, és találkozhatnak a rokonaikkal.

s minden úgy lesz ahogy az előtt a bűn bejövetele előtt.

2017. jan. 1. 20:08
 15/32 anonim ***** válasza:

#14 -nek

Ezzel az egész gondolkodásmóddal alapjaiban vannak problémák. Először is arról beszélsz, hogy Isten szereti minden teremtményét, mégis képes szenvedésnek és kétségeknek kitenni, sőt mi több ellenségének is kiszolgáltatni az ő szeretett teremtményeit, csak hogy igazát bizonyítsa.

Annyira süt érvelésedről az emberi gőg és felsőbbrendűség, hogy pont ez az amivel nevetségessé teszitek Isten minőségét.

"Ugyan is most nem az élet forrása az uralkodó, hanem ahogy Jézus is rávilágított, Sátán e világ istene"

Ez egy tévedés de súlyosan. Ha nem az élet forrása lenne az uralkodó, akkor nem tudna az élet megújulni évről évre, napról napra. Mégis ezt tapasztaljuk. Halál pedig mindig is volt és mindig is lesz. Aki halál nélkül akar életet élni, az önző és naív.

---

"Nézd, ha nem engedné meg, hogy az ellenség bizonyítson, akkor bizonyíték nélkül senkit nem lehet elítélni."

Okoskodás a jogról. A jog nem Istentől származik, mert a jogot az ember alkotta, hogy önmaga gyarlóságát igazolni tudja. Istennek nincs kényszere arra, hogy bizonyítson bármit is. Ahogy Jézus mondja, az igen az legyen igen, a nem legyen nem. Gondolod, ha Isten kijelenti, hogy valami gonosz és életellenes, akkor pont ő hazudna? És valamiféle képzeletbeli bíróság előtt neki bizonyítania kellene, hogy márpedig az a csúnya ördög folyton lerombolja az ő homokozóját?

Azért ez eléggé abszurdum.

---

"Még a bíróságon is az elítéltet bizonyítékok alapján ítélik el."

Kivéve, ha a vádlott bevallja tettét, és elismeri azt amit elkövetett. Márpedig a sátán igen is elismeri és büszke is arra, amit tesz.

---

"A szeretet pedig az, hogy amikor helyre áll Krisztus királysága, rendet teremt a Földön is, az ide nem valók eltűnnek, Sátán el lesz távolítva, a betegek meggyógyulnak, az elhunytak vissza térnek az életbe, és találkozhatnak a rokonaikkal."

Mi sem áll messzebb a szeretettől, mint ez a gondolat. Jah kicsit megkínozlak és megverlek, meg beléd is rúgok, de ne aggódj, mindennek meg lesz a jutalma. Megölöm a családod, kiirtom néped, lerombolom hited, felégetem szent helyeid, de ne tégy semmit, nyugalommal várjál, tűrjed, majd úgyis meglesz a jutalom.

Persze a jutalom, amit soha senki nem ígért meg. Soha semmikor nem lett még a bibliában sem kijelentve, hogy a szenvedéseinek a jutalma az üdvösség vagy nagy kincs lenne. Ezt már csak később tették hozzá. Jézus maga ilyesmiről sosem beszélt. Arról sincs semmi írva, hogy itt feltámadás és gyógyulás lenne a jutalom minden szenvedésért.

De persze, te ebben hiszel, ok tegyük fel igaz. De ezért miért kell szenvedni? Tanul ebből bárki is bármit? Felemel ez bárkit is? Megment ez bárkit is?

Vagy inkább megnyomorít életeket, családokat és összetör szerető szíveket, olyan embereket fordít el Istentől ez a "bizonygatás" ez a mocskos gőg, akik egyébként rendes és hívő emberek lennének.

---

"s minden úgy lesz ahogy az előtt a bűn bejövetele előtt."

Amely bűnt soha el nem követte az ember, mert nem volt bűn. Ezt csak és kizárólag a zsidók állították és állítják mai napig. Csak az ő hitükben van jelen az eredendő bűn.

De rendben, te ebben hiszel, megint tegyük fel, hogy volt eredendő bűn. De ez akkor is megszűnt Jézus eljövetelével. Mert ő eltörölt minden törvényt és csak egyetlen parancsolatot hagyott az embereknek: Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket.

Ezen túlmenően ő maga jelenti ki: Ez a bor az én vérem, mely kiontatik a bűnök bocsánatára.

Nincs eredendő bűn, megszűnt, el lett törölve, vége van. Jézus születésével elhagytuk a törvény korát és beléptünk a kegyelem korába.

---

Az ember pedig maga kétféleképpen cselekedhet. Helyesen vagy helytelenül. És egyáltalán nem biztos, hogy a helyesnek gondolt cselekedet a jó.

Mert a rosszat jobban csinálva, csak nagyobb rosszat eredményez, hiába a szándék, hogy jobban akarja valaki csinálni. A jót rosszul csinálni, akkor is jót fog eredményezni.

Ennyi a misztikus titok. Nem a sátán teszi tönkre a Földet, és nem Isten hagyja a Földet tönkremenni holmi kocsmafogadás miatt. Ezt az ember teszi önmagával és környezetével.

---

Ahogy egy bölcs ember mondta: A kultúra az erőfeszítés. Olyan mint a vízben való úszás. Ha a felszínen akarsz maradni meg kell erőltetned magad, úsznod kell. De nem kell semmit sem tenned. Nem kötelező itt semmi sem. Elég, ha csak elengeded magad és süllyedsz lefelé a vízben.

Éppen elég ennyi. Az ember önmaga poklát teremti meg az által, hogy lusta erőfeszítést tenni a kultúrájáért. Nem kell ehhez semmiféle felsőbb hatalom. Amíg 10millió ember úgy ugrál ahogy 1 fütyül, addig senki ne beszéljen arról, hogy itt a sátán uralkodik. Nem uralkodik itt semmiféle sátán. Itt csak és kizárólag két dolog uralkodik:

1, az emberi lustaság

2, az emberi gőg

Az emberi lustaság a te írásodban abban nyilvánul meg, hogy a saját felelősségedet erről az egészről hárítod a jó öreg sátánra. A gőgöd pedig abban nyilvánul meg, hogy te kis emberöltőnyi bölcsességeddel kiigazítod a mindenek teremtőjét, és valamiféle vádaskodó pojácának állítod be, akinek annyi szava sincs a teremtett világában, hogy kijelenthesse bárkiről, hogy az gonosz vagy sem, a nélkül, hogy azt ne bizonyítaná. Hát hol élsz te?

---

Anonymus

2017. jan. 1. 22:10
 16/32 anonim ***** válasza:
37%

Csak egy mondatra fordítom a válaszomat, a többi nem érdekel, Te dolgod, úgy hiszed ahogy szeretnéd.

"Halál mindig volt és lesz"

ez nem igaz, mert ha Ádám nem lázad fel, mai napig is élne, az ember életébe a halál soha nem jött volna be.

ezért találta ki az utódok számára a megváltást,hogy megszüntesse ezt az állapotot, vagy is hogy az emberek életében soha ne legyen halál.

2017. jan. 1. 22:33
 17/32 anonim ***** válasza:
0%

"Nem uralkodik Sátán"

(Lukács 4:5–7) 5 Erre felvitte őt, és megmutatta neki a lakott föld összes királyságát egy szempillantás alatt; 6 és ezt mondta neki az Ördög: „Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom. 7 Ha azért imádatot mutatsz be előttem, mind a tiéd lesz.”

Ha ismernéd Isten ihletése alatt készült írásokat, nem beszélnél mást mint ami le van írva, ellenben akár hazugnak kiálthatod ki Isten szavát.

Ha nem az Őrdögnek adatott volna, akkor Jézus elmondta volna neki, hogy ezt nem ajánlhatja fel, mert nem az Övé.

De bizony az Övé, mert erre engedélyt adott az állítása miatt, hogy minden embert eltud fordítani Istentől ha hatalomra tenne szert.

2017. jan. 1. 22:38
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Nem a Zsidók állítják, hanem a keresztény Görög iratban is ihletése alatt írva van.

(Róma 5:12) . . .amiképpen e g y ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt, mivel mindnyájan vétkeztek . . .

(Róma 5:19) 19 Mert mint ahogy az egy ember engedetlensége által sokan bűnösökké lettek, ugyanúgy az egynek engedelmessége által is sokan igazságossá fognak válni.

S ehhez kell az ezer éves millenium, ahol Jézus elviszi arra a tökéletességre a túlélőket, aminek valamikor Ádám örvendhetett.

ellenben az egész Biblia nem erről és nem így szólna, és a világ sem így nézne ki.

2017. jan. 1. 22:44
 19/32 anonim ***** válasza:
Talán még annyit kedves névtelen Barátom, sem gőgös, sem fenn héjázó nem vagyok, csupán a Biblia, mint Isten szava alapján írom le azt, amit leíratott az embereknek.
2017. jan. 1. 22:46
 20/32 anonim ***** válasza:

"ez nem igaz, mert ha Ádám nem lázad fel, mai napig is élne, az ember életébe a halál soha nem jött volna be."

Ádám alapvetően halandónak lett teremtve, és mivel tiltva volt neki mind a tudás mind az örök élet, így éppenséggel az az olvasat, hogy a teremtésnek és ezzel együtt Istennek soha nem állt szándékában örök életűvé tenni az embert.

Minden más csak spekuláció, mert tudom, hogy azzal érvelnél, hogy később megadta volna. Viszont ez nem igaz, mert ezt sehol nem állította és sehol nincs erre utalás.

---

"Neked adom mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét, mert nekem adatott, és annak adom, akinek csak akarom."

Hát, ha ennyire imádod te is azokat a bizonyos idézeteket, amit én meg rühellek, mert nem papagájok vagyunk, hanem gondolkodó emberek, így hát tessék álljon itt néhány idézet:

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."

És a vicc, hogy mindhárom állítása az ördögnek hamis. Pont ez a lényeg. Az ördög hazudik, soha nem mond igazat, az igazságot kísérti, hogy mások tévedjenek és hamissá tegye őket, magához hasonlóvá.

"Legyetek a ti mennyei Atyátok fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket is szeretnek, mennyiben adtok többet? Nem ugyanezt teszik a vámszedők is? És ha csak a ti atyátok fiait köszöntitek, mennyivel tesztek többet másoknál? Nem ugyanezt teszik a pogányok is? Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes."

Itt egy másik, e szavak szerint, a mennyei Atya, minden nap e Földre tekint és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy semmiféle hatalma ne lenne e világ felett.

"Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, s csűrökbe sem gyűjtenek: mennyei Atyátok táplálja őket. ... Ha pedig Isten így öltözteti a mezei virágot, amely ma virít, de holnap kemencébe kerül, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek? ... Ne nyugtalankodjatok tehát és ne kérdezzétek: Mit eszünk? vagy: Mit iszunk? vagy: Mibe öltözünk? Mindezt a pogányok keresik. Hiszen tudja mennyei Atyátok, hogy minderre szükségetek van."

És ismét egy Jézustól származó tanítás. E szavak szerint sem úgy tűnik, hogy az ördög lenne a világ ura, sőt, nekem olybá tűnik, hogy pont azt mondja Jézus, hogy ne legyen az ember kicsiny hitű, miért is ne gondoskodna róluk / rólunk egy olyan nagy úr, mint Isten?

Tehát a kérdés továbbra is áll. Min is uralkodik a sátán? Sátán csak azok felett uralkodik, akik leborulnak elé és imádják őt. De ettől még nem lesz a világ ura, csak a követői által maximum.

---

"Ha ismernéd Isten ihletése alatt készült írásokat, nem beszélnél mást mint ami le van írva, ellenben akár hazugnak kiálthatod ki Isten szavát. "

A biblia nem Isten szava. Az Isten élő szóban élő beszéddel közöl valamit, ha akar. És hatalmát csodák révén nyilvánítja ki. Nem fogja halott könyvbe vésetni szavait, olyan nyelven, melyet nem érthet más, csak az aki megírja szavait.

---

"Ha nem az Őrdögnek adatott volna, akkor Jézus elmondta volna neki, hogy ezt nem ajánlhatja fel, mert nem az Övé."

Lehet nem értetted a választ, de pont ezt mondta: "Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj."

---

"De bizony az Övé, mert erre engedélyt adott az állítása miatt, hogy minden embert eltud fordítani Istentől ha hatalomra tenne szert."

Nono, vigyázz mit mondasz. Te vádolsz engem azzal, hogy olyat merek állítani, ami nincs a bibliában. Mond hát, a biblia hol ír arról, hogy az Isten és a Sátán találkozott, majd megegyeztek arról, hogy az emberiséget sanyarú sorsba döntheti a sátán, hogy bizonyítsa igazát? Van egy ehhez hasonló példázat az ószövetségben, de ott csak egy ember sorsáról fogadott az úr. Ráadásul az a történet is ezer sebből vérzik, és erkölcsileg olyan sértő, hogy én elutasítom, hogy ilyet tenne az én Istenem bárkivel is.

---

"Nem a Zsidók állítják, hanem a keresztény Görög iratban is ihletése alatt írva van. "

De a zsidók állítják, tőlük ered az eredendő bűn fogalma. Az, hogy a krisztiánus egyház ezt átvette és ez szolgál alapjául a rabló egyház dogmatikájának, az nyilván egy marhajó üzletpolitika része.

---

"Talán még annyit kedves névtelen Barátom, sem gőgös, sem fenn héjázó nem vagyok, csupán a Biblia, mint Isten szava alapján írom le azt, amit leíratott az embereknek."

Bocsáss meg, én is túlzásba estem talán. De a problémám az, hogy ezek nem a te gondolataid. Ezeket valamikor egy rettentő buta ember megfogalmazta, és sötét szekták átvették. Abból tudom, hogy nem te vagy az első és egyetlen, aki ezt a sok butaságot leírta. Érveid pedig előre látom, mert ugyan azok mint megtévesztett és félrevezetett társaid érvei. Nem Isten igazságát szóljátok, hanem egy ember okoskodását a bűnről, és arról, hogy ő gyarló emberi mivoltában mit tenne, ha Isten székében ülne.

Még egyszer kérem bocsánatod, nem akartalak megbántani. Ám azok a szavak amiket leírtál tudom nem tőled származnak, nem te szívedből, lelkedből és elmédből. És pont ezért vagyok dühös ilyenkor. Mert embert hitében megtéveszteni súlyos vétek.

---

Anonymus

2017. jan. 1. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!