Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jákob kivel és miért harcolt...

Jákob kivel és miért harcolt egy egész éjjel?

Figyelt kérdés

2016. dec. 10. 22:30
 1/5 anonim ***** válasza:
15%

97 éves Jákob rendkívüli módon mutatta be, milyen erős és fürge. Bár a Biblia nem úgy jellemzi, mint erős embert, Jákob mégis egész éjjel birkózott vagy tusakodott egy angyallal. Miért tette ezt? Azért, mert nagyon aggódott a miatt az ígéret miatt, melyet az ősatyái kaptak Jehovától, és ami az ő öröksége volt.

Jákob — aki érthető módon nyugtalan — annak megerősítését kéri Jehovától, hogy betartja az ígéretét, mely szerint a családja boldogan fog élni a Jordánon túli területen.

A küzdelemben az angyal megérintette Jákob csípőjének forgócsontját, és Jákob utána az élete végéig sántított. Talán az volt a cél, hogy alázatot tanuljon; ez állandóan emlékeztette őt arra, hogy ne gondoljon magáról túl sokat az Istentől kapott jóléte miatt, vagy amiatt, hogy egy angyallal tusakodott.

2016. dec. 11. 09:46
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt olvassuk a Bibliában:

"Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki birokra kelt vele, egészen hajnalhasadtáig. De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, úgyhogy kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja, miközben vele birkózott. Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz. Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. Jákób azt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő így válaszolt: Miért kérded a nevemet? És megáldotta őt. Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet, és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam."

(I.Móz. 32:25-31)

A kifejezések árulkodóak: "küzdöttél Istennel", "láttam Istent színről színre" - vagyis egy isteni személlyel küzdött Jákób. Bár ez a Valaki nem árulta el a nevét, minden bizonnyal maga az Úr Jézus Krisztus jelent meg ott a Jabbok révénél.

Üdv. Péter

2016. dec. 11. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:
18%
Az eset leírásában érzek egy súlyos adag zsidó nemzeti fölényességet,beképzeltséget,hogy Jákobot,még egy angyal(Isten Fia)sem képes legyőzni.
2016. dec. 11. 17:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Jonathan mit adott Dávidnak?
2016. dec. 11. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

1Sám 18,4

És Jonathán leveté felső ruháját, a mely rajta volt, és Dávidnak adta, sőt hadi öltözetét is, saját kardját, kézívét és övét.

Üdv. Péter

2016. dec. 12. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!