Jèzust mièrt nem kisèrtette meg Sátán a harminc eves kora elött?
Nyilván érték az Urat is olyan impulzusok egész életében, amik az ember számára kísértést, próbát jelentenek, de mivel ő nem mérték szerint kapta a Szellemet, hanem teljes volt azzal, így azt lehet mondani, h ezeknek "gond nélkül" ellenállt. Így lehetett ő bűn nélküli, tökéletes bárány, mindenki más vétkeiért a befedező áldozat.
A Sátán személyre szabott kísértése a Messiás felé viszont egész biztosan csak a bemerítkezés után zajlott.
"A Sátán személyre szabott kísértése a Messiás felé viszont egész biztosan csak a bemerítkezés után zajlott."
Igen, én is így gondolom, illetve nekem is így jön le a Bibliából.
Sátánnak minden kísértése személyreszabott,s annak ellenére,hogy nincs lejegyezve,minden bizonnyal kísértve volt egész földi életében.
Sétén tudta,hogy hatalma,és élete függ a megszületett Messiástól,s így minden erejét rá koncentrálta.Először Betlehem polgárait,majd Heródest használta fel elpusztítására.
Teljesen kizárt,hogy 30 év esélyét kihagyta volna Lucifer!
Sem Betlehem polgárai, sem Heródes NEM TUDTÁK, hogy kicsoda a Messiás. Egy adott időpont körül született összes gyermeket legyilkoltatott a helytartó - aki ebben valóban Sátán eszköze volt - mert fogalma sem volt a Krisztus személyazonosságáról. Ha a gonosz tudta volna, akkor valószínűleg ennek a vérengzésnek Jahosua is áldozatául esett volna. De persze Istennél nincs "volna", minden úgy történt, ahogy történnie kellett.
Vagyis, ahogy már említettem, valószínű, hogy élete során a Krisztus is találkozott ú.n. "emberi kísértésekkel", amikor az embert a kívánság vonja, de Sátán csak azután tudott rajta fogást keresni megkülönböztetett figyelemmel és próbákkal, miután nyilvánosan ki lett jelentve az Isten prófétája és a mennyei szózat által, hogy EZ az Isten ama báránya.
Kedves munyamunya !
Az ószövetségi próféciákban Jézus születésének ideje,helye,körülményi le voltak írva,s ezért találhatták meg a keleti bölcsek,és a pásztorok.
Ha azok megtalálták,Lucifer is megtalálta,azonban Jézus,isteni védelem alatt állt.
Kedves 49%-os! Ha ez így van, akkor mi szükség volt legyilkolni MINDEN két évesnél kisebb gyereket, KIVÉVE magát a célpontot? Ha annyira világos volt a Messiás személye, akkor miért nem konkrétan őt ölette meg a gonosz? Ha az Isten oltalma védte is meg ezek ellen, mi akadálya volt, hogy egész életében folyamatosan zaklassa a Sátán kísértésekkel? Ha volt ilyen, miért nem tudunk róla? Pedig hasznunkra válna, és az Úr egyéb szorongatásai le is vannak jegyezve, épp azért, hogy tanuljunk belőle.
Szerintem nincs más magyarázat, csak az elrejtettség, hogy nem volt tudtára hozva senkinek a Felkent személye egészen a bemerítkezéséig. Még az anyja sem így gondolt rá addig, pedig mindenki másnál jobban tudhatta volna. Nincs semmi bizonyíték az ellenkezőjére, csak találgatás, meg emberi kigondolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!