Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen dátumkor született meg...

Milyen dátumkor született meg Jèzus a földön?

Figyelt kérdés

#dátum #születès.
2016. nov. 30. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

József,és Mária,a rómaiak által elrendelt nepszámlálás miatt mentek Betlehembe,és a rómaiak,egy októberi nép számlálásról jegyeztek fel dokumentumot.

Jézus valamikor októberben születhetett.Gergely pápa(tudósai)elvétették 3-4 évvel Jézus születése

idejét,s így nem 2016 éve.

Talán nem véletlenül nem jegyezték le bibliai írók a születés pontos dátumát.

Szerintem,a karácsony ünnepe dec 24-én jó,ha jóval töltjük meg,s nem tesszük azt a szent kufárok méltóságos ünnepévé.

2016. nov. 30. 23:21
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Jézus Krisztus december végén vagy január elején született, vagy az i. e. 6/5. év, vagy az i. e. 5/4. év fordulóján.

[link]

2016. dec. 1. 10:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Köszönöm a cikket 12es válaszoló. De csak remélni tudjuk, hogy a szekta tagok is elolvassák, akik minden évben itt lobbiznak a karácsony ellen. Péter is.
2016. dec. 1. 13:32
 14/18 anonim ***** válasza:

Amit #12 ír, részben mellébeszélés.

A juhok ELLÉSE az októberre esett, és kész.

2016. dec. 1. 14:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Hol van itt ellésről szó?

Azon a vidéken pásztorok tanyáztak kinn a szabadban és éjszaka őrizték a nyájukat. Egyszerre csak ott állt előttük az Úr angyala és az Úr dicsősége beragyogta őket. Nagyon megijedtek. De az angyal bátorította őket: "Ne féljetek! Nagy örömet hirdetek nektek és az egész népnek: ma született az Üdvözítő Dávid városában. Ő a Messiás és az Úr." (Lk 2,8-11)

2016. dec. 1. 17:07
 16/18 anonim ***** válasza:

"A karácsony csupán pogányságtól átvett ünnep. Neked nem gyanús hogy a pásztorok télen legeltetik az állatokat?"

Jeruzsálemben: nem. A pásztorok nem ezen az éghajlaton éltek :) Amúgy tudom, hogy a pogányságból vették át a dec. 25-t, lévén akkor van a téli napforduló, a "fény születése".

2016. dec. 1. 17:57
 17/18 anonim ***** válasza:

# 14

"A juhok ELLÉSE az októberre esett, és kész."

Az írásban szó nem volt a juhok elléséről. Egyébként is tavasszal ellenek a juhok, nem októberben.

2016. dec. 1. 19:11
 18/18 Alain Delon ***** válasza:

17-eske: Én katonakoromban "jutalomból" a sertés/birkatelepre kerültem az őszi-téli időszakban. És láss csodát, akkor ellettek a juhok. De ez lehet, hogy azért volt, mert előtte veled nem egyeztettek.

Azért továbbra is fenntartom a 0%-os válaszomat, hogy Jézus sohasem született. Jézus is ilyen kitartó lenne a hite mellett, mint én emellett, ugye?

2016. dec. 1. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!