Képes lennél meghalni a hitedért?
A kérdésemet a ''Do you believe (2015)'' (Hiszel?) c. film ihlette részben.
SPOILER!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Van benne két ,-a kérdésemhez nagyon hasonlító-, jelenet.Elgondolkodtatoó a film nagyon. Erősen ajánlom.)
József Attila válasza:
"Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis."
Nem.
Tegyük fel, hogy minden keresztény/muszlim/hindu/wicca/sintó meghalna a hitéért, akkor kihalna a vallás is, mert feledésbe merülne, vagy olyanná válna, mint vmi mitológiai mese.
Mit mondjak... olvastam egyszer egy történetet.
Így szól:
Istentisztelet közben megjelent 2 állig felfegyverzett, fekete maszkot viselő alak, és kiáltották: "Felállni! Aki továbbra is ülve marad, azt megöljük az Istenéért!"
Erre 20 ember kivételével mindenki kimenekült (az a 20 továbbra is ülve maradt).
Erre a fegyveres alak azt mondta: "Így. Most megszabadítottuk az Istent a képmutatóktól. Folytassák!!"
Mjd mindkét fegyveres kisétált az ajtón, és békében - egyetlen puskalövés nélkül - elmentek.
-----------
Ez csak egy történet: hogy valóban megtörtént-e, azt nem tudni.
Az viszont tény, hogy Jézus azt mondta, hogy aki megmenti az életét Őhelyette, elveszti azt. És aki elveszti az életét Őmiatta, megmenti azt.
Innentől kezdve a válaszom az, hogy amennyiben ebbe a helyzetbe kerülnék - remélem, nem fogok -, nekem nem volna választásom:
Krisztust választanám, aki az Élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!