Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus miért nem imádkozott...

Jézus miért nem imádkozott Szent Szellemhez / Szentlélekhez?

Figyelt kérdés
Nem vagyok Jehova tanúja. Csak azt olvastam a Bibliában, hogy Jézus csak Atyához imádkozott. Szent Szellem hol volt? Miért nem imádkozott hozzá is?
2016. nov. 22. 19:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Egyes volnék, elnézésedet kérem, nem akartam bántó lenni, sajnos nehéz így írásban a hangsúlyt érzékeltetni, talán írhattam volna kedvesebben is, végül is a keresztelés parancsa az ami rávilágít arra, hogy ez a három személy egy, valamint arra is, hogy személyek, és nem személytelen erő a Szent Lélek, a hasonlata imakommandónak szerintem eléggé helyénvaló.
2016. nov. 22. 21:47
 12/16 A kérdező kommentje:
Semmi baj,fátylat rá :)
2016. nov. 22. 23:28
 13/16 anonim ***** válasza:

"a Szentháromságban van alá-fölé rendeltség"

Ez nem igaz. A Szentháromságban egylényegűség van, nincs alá-fölé rendeltség.

Ezt különben már az első két egyetemes zsinaton tisztázták, pontosan evégett hívták össze a zsinatokat.

Eddig úgy tudtam, hogy a Hit Gyüli elfogadja az első két zsinat teológiai döntéseit, de az itt hozzászóló hitgyülisek ezek szerint mégsem.

2016. nov. 23. 01:06
 14/16 kzs ***** válasza:

@ Előbbi (13-as)

Ezt írod: "A Szentháromságban egylényegűség van, nincs alá-fölé rendeltség."

> Na ez azért nem ilyen egyszerű. Mert egylényegűek olyan értelemben, hogy NINCS külön Atya, Fiú és Szent Szellem.

Egy (1) Isten van, aki 3-féleképpen jelenítette ki magát.

Ez a SzentHáromság tana. Igaz ugyan, hogy konkrétan nem szerepel ilyen kifejezés a Bibliában, de alapvető ennek az üzenetnek a megléte.

Szóval, az Atyában NINCS emberi természet, Krisztusban pedig van, noha egymással egylényegűek.

Egyébként az 1.Kor 15-ben a halottak feltámadásának utolsó mozzanatában (24.Ige) az van, hogy a Krisztus átadja az országot az Atyának, és egyben minden birodalmat és hatalmat eltöröl. A 28.Ige pedig azt mutatja be, hogy a Fiú aláveti magát az Atyának.

Szóval, a SzentHáromságban igenis van valamilyen mértékű alá-fölérendeltség.

2016. nov. 23. 01:40
 15/16 kzs ***** válasza:

@ 13-as

Ezt írod: "Eddig úgy tudtam, hogy a Hit Gyüli elfogadja az első két zsinat teológiai döntéseit, de az itt hozzászóló hitgyülisek ezek szerint mégsem."

> Milyen döntéseket nem fogadunk el? Pontosítsd kérlek.

2016. nov. 23. 01:45
 16/16 anonim ***** válasza:

# 13

A Fiú szeretetből önként aláveti magát az Atyának:

"Amikor pedig majd alávettetett neki minden, akkor maga a Fiú is aláveti magát annak, aki alávetett neki mindent, hogy Isten legyen minden mindenekben." (1kor 15,28)

A Fiú fiúságánál fogva alárendeltje az Atyának, a főnek, de ez egy tiszteletbeli-szeretetbeli alárendeltség, nem pedig lényegük különbözőségéből fakadó kényszer alárendeltség, amit Jehova tanúi tanítanak.

2016. nov. 23. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!