Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem maradhat életben,...

Miért nem maradhat életben, aki látja Isten arcát? (2Mózes 33:18-20)

Figyelt kérdés

2016. nov. 20. 22:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%
Ezt ahhoz lehet hasonlítani, mintha valaki a naphoz közel kerülne, bár melegséget áraszt magából, és lételeméből fakadóan hozzásegíti a növényeket, és az élő világot a megfelelő működéshez, mégis ha valaki túl közel kerülne hozzá, meghalna. Nem azért, mert a nap, ez esetben Isten ezt akarná, hanem azért, mert teljes valójában a fizikai világhoz között ember nem képes kibírni a látványt.
2016. nov. 20. 23:16
 2/16 Sayoka válasza:
24%
Röviden: ronda mint a bűn...
2016. nov. 20. 23:24
 3/16 anonim ***** válasza:
37%

"Nem azért, mert a nap, ez esetben Isten ezt akarná, hanem azért, mert teljes valójában a fizikai világhoz között ember nem képes kibírni a látványt."

Pedig a jaj de mindenható Isten simán kikapcsolhatná ezt a funkciót, ha tényleg annyira nem akarná kinyírni a szerencsétlent...

Nem, kérem szépen, a válasz egyszerűbb: az Ószövetség írói Istent egy félelmetes mennyei hadúrként látták, aki az ő törzsüket segíti győzelemre a többivel szemben, és ez is ennek a képnek a megteremtésében segít.

2016. nov. 21. 01:43
 4/16 anonim ***** válasza:
55%
#1: Ennek ellentmond maga a teremtés története is. Hiszen Isten a Biblia szerint földből (agyagból) formázta meg Ádámot és Évát is. Akkor nekik is el kellett volna égniük tőle, de minimum Ádámnak, amikor a bordáit piszkálta ki a helyükből.
2016. nov. 21. 02:28
 5/16 anonim ***** válasza:
16%

Csakhogy teremtéskor még nem volt ott a bűn Ádámban. Ugyebár.

A kérdésre: a bűn miatt.

2016. nov. 21. 04:35
 6/16 anonim ***** válasza:

"a bűn miatt."

Csakhogy ezt NEM írja a Biblia! Ezt most találtad ki!

Amúgy tényleg, valamelyik előző vallásból mentették át ezt. Isten nem a napkorong (mint Zeusz), hogy elégjél tőle, és mivel mindenható, simán megteheti azt is, hogy semmi bajod nem lesz. Ha meg akar ölni, CSAK akkor fogysz meghalni.

2016. nov. 21. 12:45
 7/16 anonim ***** válasza:
Azt írtam, hogy hasonlítani, erre az emberek többsége azonnal elkezdték a saját szájízük szerint bele magyarázni azt, amit én nem írtam le, azt írtam, ahhoz lehet hasonlítani, nem azt mondtam, hogy Isten nap lenne, a jelenlétét próbáltam valamilyen módon valami másnak a közelségéhez hasonlítani, üdvösség szempontjából teljesen lényegtelen egyébként az, hogy miért nem maradhat valaki életben a közelében, viszont a rengeteg háborgó lélek, amely a másik szavába belemar, mint mérges kígyó az viszont igen, már kifejtettem sok más kérdés alatt, hogy az egymás nyakának esés nem fog senkit sem közelebb vinni az üdvösséghez, és amikor valaki kiosztja a másikat, azzal csak saját magát és másokat is távolabb lök Istentől, gondolkozzatok el ezen. Nekünk mindannyian, egymásért az életünket kellene adni, már aki kereszténynek hiszi magát, még akkor is, ha esetleg ha arcon csapnának.
2016. nov. 21. 13:40
 8/16 imakommandós ***** válasza:

pedig jó volt az első hasonlat.

Mózes azt kérte Istentől, hogy mutassa meg neki az Ő dicsőségét.

Erre azt mondta Isten, hogy megteszi, hogy átvonul előtte, de Mózest egy sziklahasadékba állitja, a kezével betakarja, és miután elvonult előtte, hátulról megláthatja Istent, de az arcát nem láthatja meg a maga dicsőségében mert akkor meghalna. Ez a dicsőség pedig fény.

Mégis a szöveg szerint már korábban és később is beszélt Mózes Istennel arcról arcra, de az egyrészt a Fiú volt, másrészt nem a teljes dicsőségében szállt le Isten a Hórebre, különben a hegy is elolvadt volna, meg Izrael népe is elpusztult volna. Viszont Mózes pont ezt kérte Istentől, hogy mutassa meg a dicsőségét, vagyis az erejét ami kisugárzik belőle. Isten ereje az arcából sugárzik, úgy hogy halandó nem láthatja meg mert elpusztul. Egy atomvillanás is beleégeti az árnyékot a betonba, pedig az a fény teremtett, akkor Isten dicsősége amely az igazi fény, mennyivel erősebb lehet.

2016. nov. 21. 18:48
 9/16 anonim ***** válasza:

Ezért mondtam, hogy ezt még Zeusztól, vagy egy hasonló istentől mentették át.

Az meg, hogy egy végtelen isten mire képes, ugye egyértelmű?

2016. nov. 21. 18:57
 10/16 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

T. Kérdező!

Egyszerüen azért nem láthatjuk, mert Istennek nincs anyagi teste. Ő egy hatalmas szellem lény, számunkra láthatatlan. Valóban, ha meglátnánk, azt nem élnénk tul. Mózes előtt elvonult Isten 'árnyéka', és Mózes arca ragyogni kezdett. Mikor lement a nép közé még napokig ragyogott az arca, ugy, hogy féltek tőle.

Isten maga egy 'mérhetetlen erőforrás', és hihetetlen fényesség veszi körül. El kell fogadnunk, hogy mi soha nem láthatjuk Őt. Üdv: Judit!

2016. nov. 22. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!