Keresztszuloseget meg lehet szuntetni?

A keresztszülöség nem jogi fogalom, nincs semmi jelentösége sehol.
Viszont ha vallási szempontból kérdezed, akkor egyházilag nem lehet megszüntetni, csak legfeljebb nem kell foglalkozni vele.
Szerintem viszont veled igencsak vannak gondok, ha ennyire begyepesedett vagy és középkori fogalmakban gondolkodsz.

Nem lehet megszüntetni, ezért kell jól megválogatni, hogy kit választasz keresztszülőnek. Meg a keresztszülő-jelöltnek is alaposan át kell gondolnia, hogy alkalmasnak érzi-e magát a feladatra.
Ez nem egy díszfunkció vagy egy baráti gesztus, ez sokkal több annál. A keresztszülő azt vállalja, hogy
1) mindent megtesz a gyermek vallásos neveléséért
2) ha a szülők tragikusan elhaláloznának, akkor örökbe fogadja a keresztgyerekét.
Ez azért nem piskóta dolog, nem alkalmas rá mindenki.

"2) ha a szülők tragikusan elhaláloznának, akkor örökbe fogadja a keresztgyerekét. "
Ez hülyeség, ilyen fogadalmat nem tesznek, és nem is lehetséges csak úgy örökbefogadni.

@ Előbbi
Valóban így van, de azért én is kiemelnék valamit.
Ugyebár a 6-os válaszoló ezt írta: "1) mindent megtesz a gyermek vallásos neveléséért"
> Ez úgy hülyeség ahogy van. Nem az ő dolga, hanem a szülőé.
A Biblia nem beszél keresztszülőről. Ez a fogalom csak társadalmilag létezik.

@ Előbbi
Tudom, mire gondoltál. Valóban ezt várja el - a Bibliától függetlenül, mert ilyen nincs - a katolikus egyház. Ezért írtam, hogy hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!