Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztszuloseget meg lehet...

Keresztszuloseget meg lehet szuntetni?

Figyelt kérdés
Ha a keresztanya abszolut nem torodik a gyerekemmel, nem keresi nem szereti nem viselkedik ugy mint egy keresztanya. Raadasul olyan emberekkel baratkozik, akik hazassagtorok, allandoan csaljak a ferjuket. Tenyleg nincs semmi mod arra hogy megszuntessem ?
2016. nov. 1. 09:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%

A keresztszülöség nem jogi fogalom, nincs semmi jelentösége sehol.

Viszont ha vallási szempontból kérdezed, akkor egyházilag nem lehet megszüntetni, csak legfeljebb nem kell foglalkozni vele.

Szerintem viszont veled igencsak vannak gondok, ha ennyire begyepesedett vagy és középkori fogalmakban gondolkodsz.

2016. nov. 1. 10:01
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem lehet megszüntetni, viszont jelentősége sincs.
2016. nov. 1. 10:04
 3/13 anonim ***** válasza:
15%
Manapsag mindenki csalja a ferjet, ez nem uj dolog.
2016. nov. 1. 10:11
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem ismerted elotte?
2016. nov. 1. 10:16
 5/13 anonim válasza:
100%
Abszolut megertem a prblemadat Kerdezo! En is jol bevalasztottam a fiam keresztapjaval, pedig ismerem a sracot mar tobb, mint 10 eve. Nem, sajnos nem lehet megszuntetni. Csak max nem foglalkozol vele.
2016. nov. 1. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
47%

Nem lehet megszüntetni, ezért kell jól megválogatni, hogy kit választasz keresztszülőnek. Meg a keresztszülő-jelöltnek is alaposan át kell gondolnia, hogy alkalmasnak érzi-e magát a feladatra.

Ez nem egy díszfunkció vagy egy baráti gesztus, ez sokkal több annál. A keresztszülő azt vállalja, hogy

1) mindent megtesz a gyermek vallásos neveléséért

2) ha a szülők tragikusan elhaláloznának, akkor örökbe fogadja a keresztgyerekét.

Ez azért nem piskóta dolog, nem alkalmas rá mindenki.

2016. nov. 1. 11:54
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

"2) ha a szülők tragikusan elhaláloznának, akkor örökbe fogadja a keresztgyerekét. "

Ez hülyeség, ilyen fogadalmat nem tesznek, és nem is lehetséges csak úgy örökbefogadni.

2016. nov. 1. 12:15
 8/13 kzs ***** válasza:
16%

@ Előbbi

Valóban így van, de azért én is kiemelnék valamit.

Ugyebár a 6-os válaszoló ezt írta: "1) mindent megtesz a gyermek vallásos neveléséért"

> Ez úgy hülyeség ahogy van. Nem az ő dolga, hanem a szülőé.

A Biblia nem beszél keresztszülőről. Ez a fogalom csak társadalmilag létezik.

2016. nov. 1. 12:31
 9/13 anonim ***** válasza:
AZ 1-es pontot azért nem reklamáltam, mert a keresztség során erre fogaldalmat tesz a keresztszülö (legalább is a katolikus szertartásban), pontosabban - ha jól emlékszem - az van a szüvegben, hogy a szülöt támogatja a vallásban történö nevelésben. (A pontos megfogalmazásra nem emlékszem, de ez a tartalma)
2016. nov. 1. 13:42
 10/13 kzs ***** válasza:

@ Előbbi

Tudom, mire gondoltál. Valóban ezt várja el - a Bibliától függetlenül, mert ilyen nincs - a katolikus egyház. Ezért írtam, hogy hülyeség.

2016. nov. 1. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!