Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek lehet rá esély...

Szerintetek lehet rá esély hogy lapos a Föld? (És minden NASA dokumentáció hazugság. )

Figyelt kérdés
2016. okt. 30. 20:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
Ha az egész általunk ismert világ egy virtuális valóság, akkor igen. De egy realista ember kamaszkorára, vagy legkésőbb azután, kinövi az ilyen gondolatokat. Egyesek szerint Elvis Presley nem halt meg, csak félrevonult a világtól. Hallottam ezt már Buce Lee-ről is, de meg lennék lepődve, ha nem élnének olyan emberek ma, akik ugyanezt gondolják Michael Jacksonról. Időnként megdöbbentő, amikor kiderül, hogy a társadalom bizonyos szegleteiben nem tudják megkülönböztetni a médiában látott dolgokat a valóságtól. Klasszikus az Izaura felszabadítására, vagy az Esmeralda szemműtétére gyűjtő csalók sikeressége. De a neten terjedő hoaxok is kiábrándítóan hatékonyan csapnak be egyeseket. Én a kérdésben említett jelenséget is hasonlóan értékelem: ha valóban van ilyen mozgalom, az belefér a társadalom eddig is ismert naivitásába. Mindez nem jelenti azt, hogy én azt gondolom, hogy a NASA egy abszolút megbízható forrás lenne, akik nem hazudják le a csillagokat az égről, ha érdekükben áll.
2016. okt. 30. 22:37
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, hogy a laposföldesekkel nehéz vitatkozni, mivel ad hoc alapon az ismert tudás bármelyik részére ráfoghatják, hogy hazugság.

Vannak csináld magad kísérletek, bár ezekre is ráfogják, hogy mérési hiba, vagy létező jelenségekből farigcsálnak magyarázatokat (pl. fényképező optikája, légkör, stb). Pl. egy Coriolis-erős kísérletek.

Én két fő bizonyítékot mondanák, ha kijelentenék, hogy az űrkutatás kamu:

-Egyszerűen még nem sikerült nekik működő modellt alkotni, legfeljebb valami nagyon speciális részesetre működik, amit kitalálnak.

-A gazdasági érdek fontosabb, mint az, hogy valami miatt (amihez a legtöbbeknek semmi érdeke nem fűződik) átverésben tartsák az emberiséget. Például a légitársaságok ha nem akarnak az erős versenyben csődbe menni, akkor spórolni kell az alkalmazottak idejével és az üzemanyaggal. Azaz nem fognak sík térkép szerint repülni, mert az nem a legrövidebb út.

Az időjárásjelentés sem lapos földdel számol, mégis működik.

A gps és az összes műhold is ezt a modellt használja. Stb. Valójában több apró részletnek van köze a mindennapjainkból az űrkutatáshoz, mint gondolnánk.

De van ezer+1 "flat earth debunk" cáfoló anyag is, csak hát aki meg akar ragadni a józan paraszti észnek hit belső világában, akkor ezek úgysem fogják meggyőzni.

Az a baj, hogy a cáfoláshoz kellenek nagyon széles tudású emberek, és rengeteg energia a makacs emberek meggyőzéséhez. Viszonylag kevés olyan mazochista van, aki száz órákat beleöl a témába csak azért, hogy a kedves flat eartherek egy vállrándítással félrelökik anélkül, hogy akár megpróbálnák megérteni, vagy legalább értelmes ellenérveket felvetni.

Tehát az itt a baj, hogy ők nem tudnak stabil bizonyítékokat felhozni a saját teóriájukhoz, viszont cserébe elvárják, hogy elmagyarázzák nekik az elmúlt 3000 év tudományát.

2016. okt. 30. 22:47
 13/18 anonim ***** válasza:
26%
Természetesen lapos és, ha eléred a szélét, akkor leesel.
2016. okt. 31. 08:14
 14/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

teljes egeszeben semmit nem tudsz lemodellezni mert az mar nem modell hanem masolat

ezert akarmilyen szuper tervmodelt keszit is az ember mindeg a "veletlennel" is szamolnia kell, fel kell keszupniuk nem vart helyzetekre

2016. okt. 31. 08:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Itt én most arról beszélek, hogy közük nincs a valósághoz.
2016. okt. 31. 12:30
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem értem, mi a probléma azzal, ha egyesek Isaurának szeretnék elküldeni a fölös pénzüket? Úgy értem, hogy mi dolga a társadalomnak velük, azon túl, hogy felhívja a figyelmüket az álláspontjuk tarthatatlanságára? Miért kellene bárkit is meggyőzni, aki ezt nem akarja? Nem mindegy, hogy ők mit hisznek? Mert ha hajlandóak békében élni a többi vak emberrel, akik szerint a Föld mégiscsak gömbölyű, legalábbis ahhoz hasonló, akkor szerintem ez nem igényel külső beavatkozást, sőt károsnak tartom, károsabbnak, mint az ő tévképzeteiket. Miért kellene beavatkozni például az amishok világába, ha ők úgy érzik jól magukat? Miért kellene meggyőzni őket a modern kor technológiai vívmányainak hasznosságáról, ha ők lovak közt érzik jól magukat, és nem akarnak a társadalom nagyobb egységéhez integrálódni? Szerintem elég nagy ez a bolygó ahhoz, hogy megférjenek egymással akár ellenkező előjelű meggyőződések is, amíg nem akarják másokra kényszeríteni a sajátjukat. Soha nem voltam az intarnacionalizmus híve, amit ma globalizmusnak hívnak. Tényleg létezik az emberi társadalmak és kultúrák sokfélesége, és ez nem rossz dolog. Az azonban soha nem vezetett még jóra, amikor politikai-gazdasági-társadalmi machinációkkal akarták a különféle nézeteket összekeverni. Nem más a fenti téma sem. Engem nem zavar, ha valaki nem akar tudomást venni a tényekről. Ne álljon az utamba, és barátok leszünk.
2016. okt. 31. 13:34
 17/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#16 es ki az aki nem akadekoskodik alapbol?

ha te szamodra nem tetszot latsz magadban helytelenited nem?

ha annyira nem tetszik akkor pedig fel is lepsz elenne nem?

nem?:D

emberek igy fejlodnek

persze ha feleptel ellene akkor nem kell folytatnod, de a vilagban nem csak ilyen artalmatlan elgondolasaik vannak az embereknek hogy a fold lapos

Xy4 (mindekinek)

2016. okt. 31. 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:
75%

Azért, mert terjesztik ezerrel a mamlaszságukat, és rágalmazzák az emberiség másik 99%-át. Nézz meg egy Eric Dubay videót, arról szól, hogy alaptalanul rágalmaz nagy múltú intézményeket, és minden embernek beszól, aki nem az ő álomvilágukban él. Aki mást gondol, azt pedig ignorálják, vagy szimplán kimoderálja.

És az a baj, hogy ez kellően hihető egy laikus számára, így gyűlik a tömeg,a hülyeség terjed, egyesek pedig pénzt szereznek belőle.

Az a baj sok ilyen ezo-konteó médiával, hogy értékes üzenetet nem közvetítenek, cserébe uszítják az embereket mások ellen. Ez azért nem ugyanaz, mint amikor egy ezo csoport kimegy Dobogókőre eszterláncozni.

2016. nov. 1. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!