Szerinted te a mennyországba fogsz kerülni?
most még viccelődnek némelyek.
Hogy szeretném látni az arcokat akkor.....
"Hogy szeretném látni az arcokat akkor..."
Nézd: én csak egyféleképpen tudom elképzelni ezt a helyzetet:
- mindenki örömmel és üdvözült arccal hallgatja Isten Szavát.
Te hogy képzelted? Egy VÉGTELENÜL JÓ istennel? Mindenki reszketni fog előtte?
A Biblia versnek fényében:
egyáltalán nem viccnek szántam. Csak fájdalmas ilyet olvasni, hogy sokan a nem létező pokolba mennek és viccelődnek vele....s ha itt lesz az idő, vajon akkor is viccelődnek majd?
De a kérdésedre a válaszom Bibliai
(1Péter 4:17, 18) 17 Mert itt a meghatározott idő, hogy megkezdődjön az ítélet az Isten házán. Ha pedig először rajtunk kezdődik, mi lesz a végük azoknak, akik nem engedelmeskednek az Isten jó hírének? 18 „És ha az igazságos nehezen részesül megmentésben, hol látni majd az istentelent és a bűnöst?. . .
Isten először a nyáján belül tesz rendet.....
Én sem viccnek szántam, komolyan írtam.
Egyszerűen nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy ott bárki is rosszul érezze magát. Inkább megkönnyebbülést éreznék, hogy végre kiderül MINDEN. Egy jó isten pedig a jó szándékú embereket CSAK a mennyekbe viheti - a vallásuktól függetlenül. Az ateistákat is.
Aki pedig nem kér belőle - ilyen is van, mindenhol - az megy a megsemmisülésbe, vagyis az örök nyugalomba. Sokan vágynak erre is.
17-es oké!
Egyébként is ha igaz, hogy Jézus mindenki bűnét elszenvedte a kereszten, akkor most mit paráztok, hogy esetleg bárki a pokolba kerülhet?? Megyünk a mennyekbe, értitek: mennyek be!!
Igen, Jézus mindenki bűnét elszenvedte a kereszten. De Isten nem vette el ezzel a cselekedetével az ember szabadságát. Aki Jézus keresztje ellenére lázadásban éli az életét Isten ellen, annak Ő el fogja ismerni a szabadságát arra, hogy a pokolba kerüljön.
Amikor eljön az ítélet napja, két dologban fognak hinni az emberek.
Vagy abban, amit a Jelenések 6:15-17 ír le:
"A föld királyai, a fejedelmek és a vezérek, a gazdagok és a hatalmasok, a szolgák és a szabadok mind elrejtőztek a barlangokban és a hegyek sziklái között, és így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: Essetek ránk, és rejtsetek el minket a királyi trónon ülő arca elől, és a Bárány haragja elől, mert eljött az ő haragjuk nagy napja, és akkor ki állhat meg?"
Vagy abban, amit a 2Timóteus 4:7-8 ír:
"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végül eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!