Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet-e, egy őszintén hivő...

Lehet-e, egy őszintén hivő ember depressziós?

Figyelt kérdés

Hanyagoljuk itt azokat a kulturális keresztényeket,akik csak megszokásból,identitástudatból tartják kereszténynek magukat!Csak az őszinte istenfélőkről beszéljünk!

Istentelenek véleménye nem számít,hisz ők nem ismerhetik tapasztalatból mi az,hogy istenhit,és csak saját istentelenségüket vetíthetik másokra.

2016. okt. 9. 17:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

igen lehet, a depressziónak számos formája és mértéke van, az egyén stressztűrő képessége is változik, ez a kérdés kb olyan mint h pl soha nem dohányzó rendszeresen sportoló tiszta levegőjű környezetben élő ember is lehet e tüdőrákos, persze hogy lehet, csak sokkal kisebb az esély rá, és valószínűleg egész más lesz az a rák mint egy dohányzó esetében

+ a depressziónak gyakran nincsenek pszichológiai okati, hanem csak neurokémiai okai, és ez ellen tényleg nem lehet mit tenni, csak gyógyszerezni, tényleg olyan mint a megfázás, az egyén "életfelfogása" mit sem számít, de egy hiánybetegség tünete is lehet az enyhe depresszió (magnézium és d-vitamin, b3 stb, esetleg ezek együttes hiánya).

(legtöbb esetben a depresszió oka egyszerre pszichológiai és neurokémiaia persze)

2016. okt. 9. 20:25
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Attól, hogy valaki hisz, még nincs a tökéletes isteni jellem birtokában. Nagyon kevés ember van, aki kirívóan rossz körülmények között nem lesz depressziós. Illés prófétáról nyilván bizton állíthatjuk, hogy hitt, mégis ezt olvassuk az 1Királyok 19:4-5a-ban, amikor Jezábel üldözte:

"ő pedig elment a pusztába egynapi járóföldre. Odaért egy rekettyebokorhoz, és leült alá. Azt kívánta, bárcsak meghalna, és így szólt: Elég most már, URam! Vedd el az életemet, mert nem vagyok jobb elődeimnél! Azután lefeküdt, és elaludt a rekettyebokor alatt."

Persze az őszinte ima, a szívünk kiöntése sokat segíthet, hogy a depresszió elmúljon.

2016. okt. 9. 21:38
 13/22 A kérdező kommentje:

12.hsz!

Sok-sok zöldpacsit küldök.(Itt,csak egyet adhattam.)

2016. okt. 10. 20:45
 14/22 A kérdező kommentje:

Azok,akik szerint csak tökéletlenségünk,vagy istenhitünk sekélyessége miatt lehetünk depressziósak,mit gondolnak a súlyos veszteségeket elszenvedők törvényszerű depressziójáról?(Gyermek,házastárs,szülö,stb.halála,kapcsolatok,és megélhetés biztonsága megszűnte miatti depresszióról.)

Vagy fordítsuk meg a kérdést!

Átléphet-e a hívő ember SÚLYOS veszteségein, depresszió nélkül?

2016. okt. 10. 20:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Lehet, persze, a depresszió egy betegség.

Emellett azonban statisztikák által igazolt TÉNY, hogy a hívők körében NAGYSÁGRENDDEL kevesebb a mindenféle mentális probléma, és a különböző pszichés és pszichoszomatikus megbetegedések.

Bár hívő vagyok, de ezt nem (csak) hívőként mondom, hanem úgy, hogy személyesen részt vettem néhány szociológiai kutatásban, ahol ezt a kérdést vizsgáltuk.

2016. okt. 11. 11:57
 16/22 anonim ***** válasza:

"statisztikák által igazolt TÉNY"

Nem, ez NEM IGAZ!

Mutatnád ezeket a statisztikákat? Nincsenek ilyenek.

Ha lennének, akkor pl. a biztosítók is ezt használnák.

2016. okt. 11. 12:13
 17/22 A kérdező kommentje:

16.hsz!

Jó ötlet!Lehet javasolni a biztosítóknak.

2016. okt. 15. 00:00
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha lenne Isten, én biztos hogy hinnék benne.
2016. okt. 15. 06:33
 19/22 anonim válasza:
Depressziós az lehet,aki nem kefél eleget.
2016. okt. 22. 00:19
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem a hìvő , hisz Istenben , hogy megbocsâjtja bűneit, hogy megmenti. Depresszió helyett kér , könyörög, böjtöl elmélkedik. Nem fél semmitől. Ennek ellenére sok vallàsos özvegy egyedülélő ember az a gyakorlatban. Furcsa példa erre fél, hogy az erkölcstelen szeretteire lecsap Isten haragja...
2016. okt. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!