Lehet-e, egy őszintén hivő ember depressziós?
Hanyagoljuk itt azokat a kulturális keresztényeket,akik csak megszokásból,identitástudatból tartják kereszténynek magukat!Csak az őszinte istenfélőkről beszéljünk!
Istentelenek véleménye nem számít,hisz ők nem ismerhetik tapasztalatból mi az,hogy istenhit,és csak saját istentelenségüket vetíthetik másokra.
igen lehet, a depressziónak számos formája és mértéke van, az egyén stressztűrő képessége is változik, ez a kérdés kb olyan mint h pl soha nem dohányzó rendszeresen sportoló tiszta levegőjű környezetben élő ember is lehet e tüdőrákos, persze hogy lehet, csak sokkal kisebb az esély rá, és valószínűleg egész más lesz az a rák mint egy dohányzó esetében
+ a depressziónak gyakran nincsenek pszichológiai okati, hanem csak neurokémiai okai, és ez ellen tényleg nem lehet mit tenni, csak gyógyszerezni, tényleg olyan mint a megfázás, az egyén "életfelfogása" mit sem számít, de egy hiánybetegség tünete is lehet az enyhe depresszió (magnézium és d-vitamin, b3 stb, esetleg ezek együttes hiánya).
(legtöbb esetben a depresszió oka egyszerre pszichológiai és neurokémiaia persze)
Szerintem igen. Attól, hogy valaki hisz, még nincs a tökéletes isteni jellem birtokában. Nagyon kevés ember van, aki kirívóan rossz körülmények között nem lesz depressziós. Illés prófétáról nyilván bizton állíthatjuk, hogy hitt, mégis ezt olvassuk az 1Királyok 19:4-5a-ban, amikor Jezábel üldözte:
"ő pedig elment a pusztába egynapi járóföldre. Odaért egy rekettyebokorhoz, és leült alá. Azt kívánta, bárcsak meghalna, és így szólt: Elég most már, URam! Vedd el az életemet, mert nem vagyok jobb elődeimnél! Azután lefeküdt, és elaludt a rekettyebokor alatt."
Persze az őszinte ima, a szívünk kiöntése sokat segíthet, hogy a depresszió elmúljon.
12.hsz!
Sok-sok zöldpacsit küldök.(Itt,csak egyet adhattam.)
Azok,akik szerint csak tökéletlenségünk,vagy istenhitünk sekélyessége miatt lehetünk depressziósak,mit gondolnak a súlyos veszteségeket elszenvedők törvényszerű depressziójáról?(Gyermek,házastárs,szülö,stb.halála,kapcsolatok,és megélhetés biztonsága megszűnte miatti depresszióról.)
Vagy fordítsuk meg a kérdést!
Átléphet-e a hívő ember SÚLYOS veszteségein, depresszió nélkül?
Lehet, persze, a depresszió egy betegség.
Emellett azonban statisztikák által igazolt TÉNY, hogy a hívők körében NAGYSÁGRENDDEL kevesebb a mindenféle mentális probléma, és a különböző pszichés és pszichoszomatikus megbetegedések.
Bár hívő vagyok, de ezt nem (csak) hívőként mondom, hanem úgy, hogy személyesen részt vettem néhány szociológiai kutatásban, ahol ezt a kérdést vizsgáltuk.
"statisztikák által igazolt TÉNY"
Nem, ez NEM IGAZ!
Mutatnád ezeket a statisztikákat? Nincsenek ilyenek.
Ha lennének, akkor pl. a biztosítók is ezt használnák.
16.hsz!
Jó ötlet!Lehet javasolni a biztosítóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!