Keresztények, titeket nem zavar, hogy annyi milliárd ember (aki nem hisz Istenben) pokolra jut?
De zavar. Ezt a részét nem is bírom felfogni a kereszténységnek, nem értem teljesen. Nyilván azt szeretném ha Isten adna második esélyt, s nem zárom ki ennek lehetőségét. Viszont a második utas kegyelem kondícióit nem ismerjük.
Rosszul biztos nem járnak, akik most választják azt, hogy Jézusban mint bűneik megváltójában hisznek és megtérnek a tanításaihoz.
Szia
Ahány ember nem hisz(hitt) Istenben, annak annyi féle oka lehet. Isten hivatott arra, hogy megítélje a "miért?" okát.
Azt ember nem tudhatja.
De különben mindenki a pokolra jut, a Biblia szerint Krisztus is ott volt 3 napig.
Ha ő kikerülhetett onnan..., a János 5:28,29 szerint mások is ki fognak kerülni.
Én katolikus vagyok és azért ez nem egészen van így...
Ez egyedül Isten és a meghalt ember között dől el a halálkor, tehát az egyház nem tudja kimondani senkiről sem, hogy biztosan elkárhozott.
Én irgalmas és igazságos Istenbe hiszek, s kifejezetten zavarna ha jóhiszemű és jóravaló emberek kárhoznának el.
Én, mint katolikus hiszek a tisztítótűz tanában, tehát szerintem van enyhébb büntetés is.
"Az a szolga, aki ismeri ura akaratát és mégsem áll készen és nem tesz akarata szerint, sok verést kap. Aki pedig nem ismeri, de büntetésre méltót tesz, kevesebb verést kap. Mindattól, akinek sokat adtak, sokat fognak követelni, és akire többet bíztak, attól még többet fognak számon kérni." (Lk 12,47-48)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!