Jehova tanúi nem lesznek egy "kicsit" szűkösen a királyságban?
Szervusz
Nos mint azelőtt írtam is volt, sokan nem értik vagy félre értik a "töltsétek be a Földet" mondatot.
Betölteni, nem jelenti azt, hogy túl zsúfolásig van.
ezen kívül, a szárazföld, akkora terület, hogy csak a Csendes-óceánban elférne, és még hely is maradna.
Plusz, ott vannak a még kietlen, kihasználatlan föld területek, sivatagok, amiket Isten ígérete szerint, és segítségével, lakhatóvá lehet tenni.
Nem egy vers ír arról, hogy akkor még a hegyek tetején is túl csordul a gabona, vagy is szinte minden területet fellehet használni a megélhetésre.
S persze Isten útjaiból ez még csak egy kis elenyésző ígéret.
Mert a tanúk nem a Bibliát olvassák, hanem egy zagyva tévtanítást tartalmazó havi magazint.
A Biblia leírja, hogy az új Földön nem fognak az emberek szaporodni. Nem is lehet új ember, hisz oda csak a megváltottak, az üdvözültek kerülhetnek.
Ennyi a válasz.
"zagyva havi magazin"
Valóban?
(Ézsaiás 65:20) 20 „Nem lesz ott többé néhány napot élt csecsemő,. . .
(Ézsaiás 65:23) 23 Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek,. . .(Ézsaiás 65:23) . . ., mert Jehovától megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt.
Istennek a terve volt és marad a töltsétek be a földet szándék, és ezt meg is fogja valósítani.
Ha úgy lenne, ahogy az előttem szóló, folyamatosan Biblia ellen beszélő hozzászóló írná, akkor a Teremtő szándékának a megvalósítását vonná kérdőre, vagy az állítaná, hogy nem képes ezt megvalósítani a hűségeseivel,
Mert a feltámadáskor nem házasodnak, férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben.
Mt 22:30 RÚF
Parancsolj. Ezt írja a Biblia, persze nem egyezik az őrtorony tanításával. A megváltás itt és most van, utána már nem lesz új ember. Amiket te írsz, az mind csak a brooklyn-i társulat ötlete, de sehol sincs a Bibliában. Tehát ki beszél folyamatosan a Biblia ellen?
Az általad idézett gondolat, nem a Földön maradt hűségesekről szól, hanem azok akik Krisztussal fognak uralkodni a földön maradottak felett, az égben.
De hát Te tudod.
opendoor...
Igazságtalan vagy!-mert nem ő (#4)tudja hanem a Biblia mondja;
Vala pedig minálunk hét testvér: és az első feleséget vevén, meghala; és mivelhogy nem vala magzata, feleségét a testvérére hagyá;
Hasonlóképpen a második is, a harmadik is, mind hetediglen.
Legutoljára pedig az asszony is meghala.
A feltámadáskor azért a hét közül melyiké lesz az asszony? Mert mindeniké vala.
Jézus pedig felelvén, monda nekik: Tévelyegtek, mivelhogy nem ismeritek sem az írásokat, sem az Istennek hatalmát.
Mert a feltámadáskor sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.
Kik!?
Mert az egész szövegkörnyezetben szó sincs semmiféle kiválasztottakról.
Én nem igazán tudom követni azt amit sokszor olvasok tőled.
Tehát nem is értem meg,hogy valójában te mit hírdetsz.
Mert,hogy nem az általam ismert Bibliát az egyszer biztos!
Ez egyszerűen hihetetlen ami itt történik, úgy érzem magam mintha most csöppentem volna bele egy "Oz" országához hasonló világba..
Teljesen "más" Jézust és egy egészen "más" kereszténységet vélek felfedezni néha a válaszokból.
Már semmi sem ugyan az mint amit az évek során tanultam..
Kedves Opendoor!
Verset szövegkörnyezettel együtt érdemes idézni:
,,Nem lesz ott olyan csecsemő, aki csak néhány napig él, sem öreg ember, aki magas kort nem ér. Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg, és aki nem ér meg száz évet, átkozottnak számít."
Hát hogy is van ez akkor? Az új világban lesz öregedés és halál? Ezt hol tanítja az Újszövetség?
De nézzük tovább:
,,Házakat építenek, és laknak bennük, szőlőket ültetnek, és élvezik gyümölcsüket. Nem úgy építenek, hogy más lakjék benne, nem úgy ültetnek, hogy más élvezze. Mert népem élete oly hosszú lesz, mint a fáké."
Vagyis e szerint az üdvözülteknek még örök életük sem lesz, csupán hosszú.... Hát szerintem az Újszövetség alapjaiban mást tanít: nem lesz halál, nem lesz házasság, nem lesz szükség napfényre stb. de hát te tudod...
Jel 21:1 Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
Jel 21:2 És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, amely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.
Jel 21:3 És hallék nagy szózatot, amely ezt mondja vala az égből: Íme az Isten sátora az emberekkel van, és velük lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velük, az ő Istenük.
Luk 20:35 De akik méltókká tétetnek, hogy ama világot elvegyék, és a halálból való feltámadást, sem nem házasodnak, sem férjhez nem adatnak:
Istennel az Új földön lesznek és nem házasodnak se férjhez nem mennek!
Nem értem miért kell Jézust hazuggá tenni?
Péld 6:19 A hazugságlehelő hamis tanú, és aki szerez háborúságokat az atyafiak között!
Jer 23:32 Íme, én a [próféták]ra [támadok], akik hazug álmokat prófétálnak, azt mondja az Úr, és beszélik azokat, és megcsalják az én népemet az ő hazugságaikkal és hízelkedéseikkel, holott én nem küldtem őket, sem nem parancsoltam nekik, és használni sem használtak e népnek, azt mondja az Úr.
Kedves kérdező
Biztos nem lessz szük helyük mert sok van addig mig megtelik a föld velök akkor. Aztán mikor kezdenek sokan lenni 100-200-300 emeletes felhőkarcolókat fognak épiteni. Mikor már egy talpalattnyi hely se lessz kezdenek majd lefele ásni,és földalatti bunkerekbe is fognak lakni. Mikor már ezek is megtelnek tanukkal épiteni fognak egy örtornyot épiteni egész a holdig és ürhajós maszkban ott is fognak lakni. Mikor a holdat is benépesitik a kitüntetett ürhajós maszkosok elhagyhatják a holdat, a fázósabbak a nap fele a a többiek pedig kifele a mars fele fojtatják sz útukat és pájára álnak, de még ott is fognak szaporodni nem fogja őket érdekelni a dolog.
Aztán az újszülöttek kikerülnek a naprendszerböl és ragyogni fognak az égen mint az örtorony fénye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!