Ez már a kereszténység kifordítása és hitetlenség volna katolikus szempontból?
Tudom, hogy a megerősítést nem másoktól és főleg nem erről az oldalról kell megkapjam hanem belülről, de mégis kíváncsi vagyok más emberek véleményére ebben a témában. Ma már láttam egy-két kérdést ennek kapcsán, de én felteszek még egyet. Az már a kereszténység kifordítása volna, hogyha én nem hiszek a világvégében? A második eljövetelben és a Feltámadásban igen (lent kifejtem). Tudom, hogy Isten szuverén és ő maga rendelkezik a Föld sorsáról, de nehezen hinném, hogy csak úgy eltörölné a világunkat. Akkor mégis mi értelme volna annak, amit eddig megalkottunk mi, emberek? Egyszer csak megszűnne? Nehezen hinném. Én inkább abban hiszek, hogy a második eljövetelt jelképesen kell érteni, azaz mindenki érezni fogja, hogy Jézus köztünk van, óriási változások fognak végbemenni a világban, ami a folyamat végén (azaz az ún. ezer év után) megtisztul és már csak tiszta erkölcsű, jó emberek lesznek a Földön (nem feltétlenül csak keresztények, hiszen a zsidó, iszlám, sőt még a hinduista és buddhista vallások is végső soron hasonlóakat vallanak és egy hindu is lehet jó egy katolikus Isten szemében, mint fordítva, éppen ezért nem szükséges, hogy a nem keresztények is kárhozatra legyenek ítélve. Az ezer év után (ami jelképes ezer év szerintem, lehet hosszabb vagy rövidebb folyamat is, amihez akár még a természet is adhat segítséget, mondjuk ezer év éhínség --> ebből fakadóan bűnözés, ami az embereket ráveszi, hogy takarékoskodjanak, ne bűnözzenek és éljenek harmóniában a természettel), tehát majd ezek után pedig a rosszak örökre elkárhoztatnak (lévén hogy az emberek rájönnek arra, hogy jónak kell lenni), a már halottak, akik jók voltak pedig megmaradnak a mennyek országában (mivel már eddig is ott voltak), a rossz halottak pedig a pokolban, ami az ezer év után megsemmisül, vele együtt az ott élő lelkek is.
Vagy ez már nagyon az eredeti kereszténység kifordítása?
Isten fizesse meg a válaszodat!
A katolikusok szerint lesz világ vége
A Biblia szerint Jézus mindenki számára láthatóan jön el.
Az ezredévről megoszlanak a vélemények, vannak, akik szerint ez a középkorban volt, tehát túl vagyunk rajta, mások szerint ez majd a jövőben lesz.
A pokol, illetve a gonoszok szenvedése örök a Biblia szerint, és a lélek halhatatlan.
A pokol megszűnésében nem vagyok biztos. Lehet, hogy a pokol örökké létezni fog, de ugyanúgy a Föld is. Szerintem.
Isten áldásával!
És hogyha a katolikusok szerint lesz világvége, akkor a katolikusok egyáltalán miért alkotnak, miért tesznek ezért a világért bármit is, ha egyszer úgyis megszűnik? Ebben én protestánsként nem látok logikát.
Isten áldásával!
"És hogyha a katolikusok szerint lesz világvége, akkor a katolikusok egyáltalán miért alkotnak, miért tesznek ezért a világért bármit is, ha egyszer úgyis megszűnik?"
Ha másért nem is, akkor azért mert Isten parancsba adta.:)
"Ebben én protestánsként nem látok logikát."
Pedig kéne, mert a protestáns egyházak túlnyomó többsége is ugyanezt tanítja.
Csak néhány extrém szektának vannak erről más elképzelései, de őket inkább hagyd ki...
Szia!
Nem. "Isten országa nem szemmel láthatóan jő el..."
"A pokol megszűnésében nem vagyok biztos. Lehet, hogy a pokol örökké létezni fog, de ugyanúgy a Föld is."
A pokolról azt tanítják a katolikusok, hogy örök kárhozat, tehát nem szűnik meg.
A Föld viszont egy kézzel fogható valami, anyagból van, így megszűnhet, miért ne? Más bolygók is megszűnnek időnként, az univerzumban mindenféle vad dolgok történnek.
Amikről azt tanítják a katolikusok, hogy örökké lesznek/voltak/vannak, azok mind nem anyagi természetűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!