Katolikusok, hogyan történik a Szentáldozás?
Tudom, hogy két módja van: kézbe áldozás és az ostya nyelvre helyezése.
Engem ez utóbbi érdekelne. Amikor az ostyát a nyelvre helyezve fogadjuk, akkor a nyelvünket mennyire kell kinyújtani, vagy elég, ha csak kinyitjuk a szánkat?
Légy szíves, ne offolják a témát azok, akik nem fogadják el a Szentáldozást!
A segítő választ előre is köszönöm szépen!
Elég, ha csak kinyitod a szádat, nem kell a nyelvedet kidugni. A 36. másodpercnél látszik egy pillanatra:
Nagyon szépen köszönöm a választ!!!
Találtam másik videót is (köszi az ötletet) róla.
A papoknak általában van annyi szem-kéz koordinációjuk, hogy egy enyhén nyitott szájba simán bele tudják tenni, hülye példa, de kábé annyi, mint automatába bedobni egy pénzérmét.
Ezt azért mondom, mert vannak viszont papok, főleg idősebbek között, akiknek viszont ez problémát jelenthet. A mi öreg plébánosunk egyszer egy enyhébb stroke után járt így, onnantól külön kérte a híveket, hogy kézbe kérjék. Viszont ha kézbe kéred, utána sem kell sem térdet hajtani, sem keresztet vetni, mivel nem előtted van az Oltáriszentség, hanem nálad.
Tehát ilyenkor, miután a kezedbe rakta az ostyát, kilépsz a sorból, szádba veszed, megfordulsz, és visszamész a helyedre. Ha pedig a szádba adta, akkor pedig csak simán visszamész a helyedre.
Ja, és ne lepődj meg, ha felragad a szájpadlásodra :) Előbb-utóbb úgyis szétmállik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!