Hogyan értsem Jézus állítását?
János ev.8.58
„Ábrahám, a ti atyátok ujjongott azon, hogy megláthatja az én napomat: meg is látta, és örült is." A zsidók erre ezt mondták neki: "Ötvenéves sem vagy, és láttad Ábrahámot?" Jézus így felelt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok.”
Ennek az utolsó mondatnak még érdekesebb jelentőséget ad, hogy Isten egyik legfontosabb neve az Ószövetségben: „Én Vagyok” - pl. „Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok”
Szervusz
Ezzel arra utal, hogy emberré válása előtt már létezett az égben hatalmas szellemszemélyként
A zsidók kérdése (57. vers), amelyre Jézus válaszolt, az életkorára, és nem a kilétére vonatkozott. Jézus tehát logikusan a korával, létezésének hosszával válaszolt.
Ennél fogva Jézus nem egyenlő az Atyával, bár ezt a verset is szeretnék felhasználni a háromság tanítására,
ám még soha nem próbálták meg az e·góʹ ei·miʹ-t mint címet a szent szellemre alkalmazni.
Jézus így felelt nekik: »Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok [görögül: e·góʹ ei·miʹ].«
Köszönöm válaszod.Szerinted olyan ,hogy Szentháromság nem létezik?
Még én sem találkoztam evvel a szóval a bibliában .
Mielőtt Ábrahát lett én vagyok
πρὶν Ἀβραὰμ γενέσθαι ἐγὼ εἰμί.
a teljesség kedvéért.
"Ennél fogva Jézus nem egyenlő az Atyával, bár ezt a verset is szeretnék felhasználni a háromság tanítására, "
Gyűlölöm a hazugságot és ez az.
Kérdező: Jézus a Háromság tagja, nem egyenlő az Atyával. Ő az, akit az Ószövetség Jhvh néven ismer. Ő beszélt Ábrahámmal is. Hogy valaki emberi ésszel mondja meg, hogy Isten mit tud és mit nem, az káromlás. Szentlélek is személy, írja a Biblia. Ő a harmadik tag. Hogy a Biblia nem nevezi így, hogy Háromság az nem azt jelenti, hogy ők hárman nem egyek. De nekem mindegy mit gondolsz.
Kedves Utolsó hozzá szóló!
Ne legyen mindegy ,hogy én mit gondolok,hanem légy szi írd le az igazságot mert aszerint szeretnék gondolkodni.
Ezt úgy kell érteni, hogy a Fiú itt öröktől fogva létező személyként jelenti ki magát, amiért meg is akarták kövezni a zsidók. Sem a szentháromság szó, sem a Jehova név nem létezik a Bibliában. Mégis sokan hisznek benne.
A Szentháromság egy kitalált szó, ami az istenségre ráillik, és kinyilatkoztatásként fokozatosan végigvonul a Szentíráson az Újszövetségben teljesedve ki. A Jehova név szintén kitalált, ami viszont nagyon valószínű, hogy téves és sérti Istent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!