Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan értsem Jézus állítását?

Hogyan értsem Jézus állítását?

Figyelt kérdés

János ev.8.58

„Ábrahám, a ti atyátok ujjongott azon, hogy megláthatja az én napomat: meg is látta, és örült is." A zsidók erre ezt mondták neki: "Ötvenéves sem vagy, és láttad Ábrahámot?" Jézus így felelt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok.”

Ennek az utolsó mondatnak még érdekesebb jelentőséget ad, hogy Isten egyik legfontosabb neve az Ószövetségben: „Én Vagyok” - pl. „Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok”

2016. júl. 31. 15:27
 1/10 anonim ***** válasza:
6%

Szervusz

Ezzel arra utal, hogy emberré válása előtt már létezett az égben hatalmas szellemszemélyként

A zsidók kérdése (57. vers), amelyre Jézus válaszolt, az életkorára, és nem a kilétére vonatkozott. Jézus tehát logikusan a korával, létezésének hosszával válaszolt.

Ennél fogva Jézus nem egyenlő az Atyával, bár ezt a verset is szeretnék felhasználni a háromság tanítására,

ám még soha nem próbálták meg az e·góʹ ei·miʹ-t mint címet a szent szellemre alkalmazni.

Jézus így felelt nekik: »Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok [görögül: e·góʹ ei·miʹ].«

2016. júl. 31. 15:39
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod.Szerinted olyan ,hogy Szentháromság nem létezik?

Még én sem találkoztam evvel a szóval a bibliában .

2016. júl. 31. 15:45
 3/10 A kérdező kommentje:

Mielőtt Ábrahát lett én vagyok

πρὶν Ἀβραὰμ γενέσθαι ἐγὼ εἰμί.

a teljesség kedvéért.

2016. júl. 31. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:

"Ennél fogva Jézus nem egyenlő az Atyával, bár ezt a verset is szeretnék felhasználni a háromság tanítására, "

Gyűlölöm a hazugságot és ez az.

Kérdező: Jézus a Háromság tagja, nem egyenlő az Atyával. Ő az, akit az Ószövetség Jhvh néven ismer. Ő beszélt Ábrahámmal is. Hogy valaki emberi ésszel mondja meg, hogy Isten mit tud és mit nem, az káromlás. Szentlélek is személy, írja a Biblia. Ő a harmadik tag. Hogy a Biblia nem nevezi így, hogy Háromság az nem azt jelenti, hogy ők hárman nem egyek. De nekem mindegy mit gondolsz.

2016. júl. 31. 16:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó hozzá szóló!

Ne legyen mindegy ,hogy én mit gondolok,hanem légy szi írd le az igazságot mert aszerint szeretnék gondolkodni.

2016. júl. 31. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
bocs, ha offnak tűnik a válasz, de ha Jézus szavait szeretnéd megérteni, őt is kérdezhetnéd.
2016. júl. 31. 21:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát, én nem vagyok jézus az tuti xDD A vagyok-ot egyszerübb megérteni, ha csak nagyokokká redukálod, tehát nagy emberek, vagyoknál meg létező emberek... Az összes buddhát nevezik Atyának, az összes buddha védelme alatt áll a Fiú, az összes buddha mindent tud, mindenkire hat és elér, mert mindannyian az összes buddha fiai vagyunk. Nem szabad ezeket összekeverni, ha jól tudod ezt akkor fel tudod ismerni a Buddhát. Fizikai testében, távol mindattól amit elképzeltél róla, neki nincsenek körvonalai mert olyan nagy és kontrasztos. Mindig tudja a megoldást, mert lelki természete tuljutott az anyag megnyilvánulásain, és kisértésein, ő nem veszi fel a kisértést és egyátalán nem olyan a lelke, hanem meghaladta azt (az egész anyagot) ezért az már nem hat rá az intellektusára sehogy sem. Buddha képviseli tehát az Atyát, olyan mintha az Atya mellett lennél mert egyenlő lett velök; mindentudásukat megosztják vele, és nyugodtan élhet mert tényleg meghaladta azt, és nem jelent veszélyt semekkora méretnél sem, mert védve is van. Ő boldog, és azonnal képes átvilágitani bármilyen anyagot hogy az felizguljon örömében, továbbá megmutassa vele a Buddha tudását, amit csak vele lehet megtanulni.
2016. aug. 1. 00:24
 8/10 Inkviziciós detektív ***** válasza:
100%

Ezt úgy kell érteni, hogy a Fiú itt öröktől fogva létező személyként jelenti ki magát, amiért meg is akarták kövezni a zsidók. Sem a szentháromság szó, sem a Jehova név nem létezik a Bibliában. Mégis sokan hisznek benne.

A Szentháromság egy kitalált szó, ami az istenségre ráillik, és kinyilatkoztatásként fokozatosan végigvonul a Szentíráson az Újszövetségben teljesedve ki. A Jehova név szintén kitalált, ami viszont nagyon valószínű, hogy téves és sérti Istent.

2016. aug. 1. 07:47
 9/10 Inkviziciós detektív ***** válasza:
Ja ha már egy másik válaszoló szóba hozta: a Szent Szellemről is azt tanítja a Biblia, hogy öröktől fogva létező. (Zsidó 9:14)
2016. aug. 1. 07:54
 10/10 Roxy333 ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval,itt azt jelentette ki,hogy Ő öröktől fogva van. Mondhatta volna azt is,hogy "mielőtt Ábrahám lett,én már voltam" nyelvtanilag is így lenne helyes, meg azt is,hogy "lettem",de nem. Azt mondta,hogy Vagyok. Ugyanis Isten az,aki nem csak lett valamikor,nem csak volt,meg nem lesz,majd valamikor,hanem Van,és kész.
2016. aug. 2. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!