Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez igaz? A történelem a...

Ez igaz? A történelem a tanárom azt mondta, hogy az ortodox zsidók azok, akik megkeresztelkedtek. Nem akarom elhinni neki, szóval olyan írjon, aki jártas a témában.

Figyelt kérdés
Tényleg csak olyan írjon, aki tudja a választ.
2016. júl. 28. 22:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Vagy félreértetted, amit mondott, vagy ez is csak azért ment tanárnak, mert alacsony volt a ponthatár...

3-as pont itt:

[link]

2016. júl. 29. 23:58
 12/17 A kérdező kommentje:

Ezer százalék hogy nem értettem felre azt, amit mondott.

Koszi a linket :)

2016. júl. 30. 00:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ortodox zsidók, és vannak ortodox keresztények.

Az ortodox zsidók azok zsidók, ők nem keresztelkedtek meg.

Ha egy zsidó (akár ortodox zsidó akár nem ortodox zsidó) ortodox kereszténynek keresztelkedik, akkor őbelőle ortodox keresztény lesz. De akkor már nem lesz zsidó.

Elmagyarázhatod a tanárodnak is :)

2016. júl. 30. 14:44
 14/17 anonim ***** válasza:

#13: Ez kb. általános 3. osztály... Én legalábbis akkor már is tudtam.

Te jó ég...ezért vannak ebbe az országba ilyen kuka-proli tanárok/tanárnők.

2016. júl. 31. 00:30
 15/17 anonim ***** válasza:

"Te jó ég...ezért vannak ebbe az országba ilyen kuka-proli tanárok/tanárnők."

Persze nem mindegyik. Egyértelműen. De az én tanáraim/tanárnőim közül kb. legalább a 99,5%.

2016. júl. 31. 00:31
 16/17 szp72 ***** válasza:
94%

A tanárod bizonyára a "katolikus zsidó" mintájára értelmezte az "ortodox zsidó" kifejezést, vagyis azt hitte hogy a kifejezés zsidó származású ortodox keresztényeket jelöl.

Valójában neked van igazad, a zsidó vallás egy konzervatívabb irányzatát nevezik ortodox zsidóknak.

2016. júl. 31. 21:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Gondolom, mindenki udja, hogy a zsidó vallási jog szerin zsidó az, aki zsidó anya szult, vagy aki betért ( a szabályok szerint felvete a zsidó vallást ).

Általában helyesen írtták, hogy az ortodox zsidók azok, aki a leginkább ragaszkodnak a Tóra õsi törvényeiez, azok rabbinikus értelmezése ( Talmud, Sulchan Aruch ) szerint.

Kis helyesbítés, mivel néhányan azt írták, hogy a kitért zsidó már nem zsidó. Ez tévedés, a zsidóságot nem lehet "elveszíeni".

Aki zsidó, az zsidó marad akkor is, ha sajnos nem tartja a vallást. ( Köves Slomó rabbi megfogalmazása, valahol a zsidó.com-on válasz egy kérdésre ). Ha valaki kitért, még megtérhet, de addig is zsidó marad.

A lényeg: helyesen írák, akik írták, a tanárod szamárságot mondott. Van ilyen. Hallottam olyat is, szintén töritanár mondta, hogy Kohn is azért lett Kohn, mert az egyszótagú és azért kevesebbet kellett fizetni. A öbbi egszóagú név eseén leheséges, de Kohn a kohanitából ( pap, Áron fopap egenes ( férfi ) ági leszárnazottja ) lett, hogy nevével is jelezze

2016. aug. 7. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!