Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan nevezik azt az embert...

Hogyan nevezik azt az embert aki a tudományban hisz?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy semmilyen spirituális erőben nem hisz (Isten, szellemek, stb.).

2016. júl. 20. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

A tudományban NEM HISZ valaki, mert a nevéböl adódik, hogy TUD.

A hit az, amit nem lehet bizonyítani, csak elhinni.

A tudomány az, ami bizonyított, azaz azt tudni lehet.

Aki a tudományra alapoz, és nem"hisz" semmit, az gondolkodó, realista ember.

2016. júl. 20. 18:53
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha valaki nem hisz Istenben sem szellemekben, sem egyébben, azt ateistának nevezik. De az ateista nem feltétlen a tudomány embere, lehet, hogy fogalma sincs a tudományos álláspontokról.
2016. júl. 20. 18:55
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem amire te gondolsz, az a materialista.
2016. júl. 20. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Nekem mondta azt természettudományos PhD hallgató, hogy ő a tudományban hisz, konkrétan így fejezte ki magát, amikor óvatosan megkérdeztem, hogy hisz-e Istenben. Azóta még egy PhD hallgató írta ezt nekem levélben a fenti kérdésemre, szintén természettudós.

A válaszom: szerintem egyszerűen, csak rosszul fejezték ki magukat.

Az első válaszolónak van igaza véleményem szerint, a tudomány nem hit kérdése. Aki úgymond "hisz" a tudományban, az vagy nem tudja miről beszél a hit kifejezéssel kapcsolatosan, vagy nem ismeri jól a saját tudományterületét, én így gondolom. Szerintem a jó tudós ismeri a határait, korlátait is az általa művelt területnek, legalább hozzávetőlegesen.

2016. júl. 20. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
OFF: Tyű a mindenit, nem itt, de hogy lepontoztak... 16%...
2016. júl. 20. 19:25
 6/8 Ozmium42 ***** válasza:
83%
2016. júl. 20. 21:20
 7/8 anonim ***** válasza:
49%

a tudományban "hinni" nem lehet

a tudomány tehát a tudás az tudható, persze bizonyos szempontból hinni kell, hiszen sosem tapasztaltad hogy a föld mintegy gömb alakú volna, mégis elhiszed, de ez a fajta "elhiszi" nem azonos a "hisz benne"-vel ,tehát a vallásos hittel, ennek csak része

de amit kérdezni akarz az a materializmus lehet, esetleg az ateizmus, de ez kettő egyáltalán nem a "tudományba vetett hit" a vallásokhoz hasonló világnézet ez vallástörténetileg társadalomtudományosan és pszichológiailag is igazolható

az lehet h valaki pl azt mondja "materialista vagyok mert úgy gondolom a tudomány jelnelegi állása és ismereteim alapján ,hogy ez a reális világlátás" de nem a "tudományban hiszek"

a "tudományban hiszek" az ostoba ember szólama, aki a saját felsőbrendűségérzetét igyekszik igazolni, hasonló mint aki azt mondja ő jobb csak mert fehér, mert a fehér ember genetikailag felsőbrendű, ugyan így aki "a tudományban hiszek" azt hazudja, hogy az ő világnézetét támogatja a tudomány és az ő világnézete támogatja a tudományt, holott ennek inkáb az ellenkezője igaz

2016. júl. 21. 00:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kiderült hogy materialista vagyok.
2016. júl. 23. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!