Ti mit csinálnatok? ( betéréssel kapcsolatos )
Na szóval …tavaly felviteliztem egy 6osztalyos gimibe de nem tanultam Es nem vettek fel ! Es anyukám azt mondta ha nem vesznek fel jövök ide Budapestre apukamhoz ! Na Es itt az év elején kerestünk egy zsido sulit mert apukám zsido -anyukám nem - Es oda járok most ! De a sulinak van egy feltétele ami az hogy 2017 június végéig vagIs a tanév végéig be kell térnem ! De En ezt nem akarom de anyukám azt mondja kell mert a olyan családban vagyok ( amikor anyukám nm is az , a Tesom is betért pár éve ) Es azt mondja ha nem terek be nem mehetek vissza hozza! de a Tesom azt mondja higy nem muszáj csak Jo ember legyek ! De ha nem terek be hova megyek ? Mert apukammal nem járhatok nem zsido suliba ! Ja Es meg annyi ha visszamennek vidékre anyukamhoz, akkor is a Tesom év elején megbeszélte hogy ujra hatodikos legyek mert a hetedikben négy fiú volt ugyhogy szégyen lenne visszamenni mert Jo tanuló voltam Es nem értenek meg miért vagyok ujra hatodikos ( most leszek hetedikes )
Na most hiy minden hülyeséget elmondtam
Mit csináljak ? Beterjek vagy nem ? Anya azt mondja igen a Tesom meg azt hiy elég ha Jo ember vagyok ! A tanárom (aki a barátom is ) azt mondja a szívemet halgassak
Nem tudom mit csináljak !
Azert mentem vissza a hatodikba mert a hetedikben négy fiú volt Es a Tesom nem akarta hogy fiúkkal legyek Es hogy pl.: bepasizzak ( ez eléggé hülyeség mert elég hülye gyerekek mennek oda)
Az anyukamat mg nem fogom feljelenteni vagy ilyesmi mert ot jobban szeretem ,
Apukammal nem Jo a kapcsolatom minden nap veszekedunj mert a legkisebb dolgon folbassza magát !
Amúgy itt heti 3 vallás óra van ugyhogy nem,nem vagyok lemaradva ! A Tesom csodálkozott is higy ilyen kves amikor egy zsido orthodox suli !
Mondtam anyukamnak is higy ha akarja beterek de az aki ezt intézi az nem fogja hagyni hogy kényszerből menjek vagyis térjek be !
Igen szerintem is csak egy bűntetes akar lenni ! Mert ha felvettek volna a gimibe akkor ott maradok ! Tulajdonképpen azert vagyok itt mert nem vettek fel Es anyukám szerint elszorakoztam az időt Es nem tanultam Es rosszabbak lettek a jegyeum vagyis nem 5-os hanem 4-Es Es anyukám elvárja hogy ötös leyek vagyis az ilyen fontos tantárgyakból mint matek , töri , nemet , vagy ilyesmik mert eddig kitűnő voltam de utána a Tesom szerint rossz barátaim lettek Es elkezdtem pasizni ( vagyis szerinte ) Es Ja…
Meg annyit hiy amikor anyukamnal vagyok akkor nem tartok semmit vagyok a sabesz-t vagy semmit , nem Jarok szoknyaba Vagy ilyesmi Es ezek nem kóser dolgokat
Apukámnal is van amikor nem kosert eszek van amikor vesz nekem édességet vagy peksutemenyt vagy fagyit Vagy ilyesmiket ( csak néha)
#20 hozzászólónak:
Amennyiben azzal zsarol egy felnőtt ember (szülő) egy gyereket, hogy nem lesznek biztosítva az alapvető létszükségletei és ebben az esetben a gyermek segítségért folyamodik, az jogos. Hogyan máshogyan érvényesíthetné a jogait, ha teljesen el akarják lehetetleníteni az életét?
Meg lett kérdezve, hogy az édesanyja komolyan gondolta-e a fenyegetőzését. A kérdező erre nem tudott egyértelmű választ adni.
Mindenesetre jobban átérezhetnéd, hogy mivel zsarolta a saját anyja a kérdezőt.
Amennyiben nagyon komolyra fordulna az ügy és olyan helyzetbe jutna a kérdező, hogy nem tudna kitől segítséget kérni, akkor legalább tudná, hogy hova lehet fordulnia.
Ezt csak a kérdező látja át, hogy jelenleg milyen a helyzete.
Nem hiszem, hogy a családsegítőhöz vagy gyermekvédelemhez fordulás az azonnali feljelentést vonna maga után!
Feltételezem, hogy nem.
Miért akarod félrevezetni a kérdezőt? Mondjuk, a választ lehet sejteni.
Senki nem mondta, hogy jelentse fel a szüleit (egyedül te kívántad összemosni, összekeverni az ügyeket ide teljesen nem vonatkozó korszakkal, helyzetekkel).
Egyébként is a kérdező észleli egyedül, hogy mennyire komoly vagy súlyos a helyzet(e) és annak függvényében érdemes megtennie következő lépéseit.
Mindenesetre az, hogy ha valaki zsidóvá válik, nem annyit jelent, hogy szoknyát hord vagy kóser ételeket fogyaszt és 1-2 dolgot betart. Ennél sokkal többről van szó, amire ő még egyáltalán nem lát rá.
Ebből (inkompetencia) is látszik, hogy 13-14 évesen nem időszerű olyan döntést hoznia, hogy zsidó legyen-e vagy sem!
"Azert mentem vissza a hatodikba mert a hetedikben négy fiú volt"
- Ennek még mindig semmi értelme: ha elvégezted a hatodikat, nem járhatod újra. Már csak első osztályban kérheti a szülő, hogy újrajárhassa a gyerek azt az osztályt. Azt végképp nem értem, a testvérnek mi beleszólása lehet.
Végeredményben arra kell jutnom, hogy itt az egész család nem normális.
Röviden, mert mindjárt bejön a Sabbesz és még oda is kell érni, szerencsére közel.
A kényegben egyetértettünk: nem erdemes erõltetni a betérést.
Ha itt járod ezt az évet is, a betérés vége úgyis olyan vizsgaféle, ott úgyis kiderül, h nem igazán akarod és akkor tárgytalan.
Családsegítõ: tudtommal az a pénzügyi gondok megold´sában segít tanáccsal, szüség esetén jogi segítséget ad, de nem a családi problémákhoz.
Arra a családTERÁPIA van, ami csakugyan jó volna, de oda Anyukáddal gyütt kellene menni. A családterápia pont arra van, hogy az ilyen problémék megoldásában segítse, ott szakképzett piszchológusok próbálják meg összebékíteni ez emberkéket úgy, hogy lehetõleg mindkettõnek ( vagy aklár többnek ) igaza legyen. :)
Most ennyi, ha még érdekel, esetleg Sabbesz után több. :)
Rendben ! Majd beszélek meg Anyukammal Es meglátjuk !
De nem hiszek hogy anya azert nem engedne vissza !
Amuy azt is mondta hiy ha nem most terek be akkor pár evvel később ! Es nem értem miért erőlteti !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!